7/26/2017

Po té, co jsme všichni hráli dating sim s okultistickýma holubama, neopunkovýma hackerama, koňma s lidským obličejem a cokoliv byl Blood Pool, internet vyrukoval s novou hrou dělanou přesně podle potřeb konzumentů. A Dad Dating Simulator, hra plná chlapů ve středních letech, špatných vtipů a ještě horších osmdesátkových referencí. Všechna čest stranou, tohle je definitivně otome game, po které skočíte jako Tomoko Kuroki po víkendu vyčerpávajících sociálních situací.
A jako bonus trocha kospir- CO JE TOHLE? PROČ. Proč všechny dating games vypadaj jako Repeat Stuff??? C̶̵̣̭̜̺̠̭̣ͅÓ̳͙̯̩̹͉̫͓ ̷̩̬̰̞͍̦̯̤̼̥̤̗̝̞̀͢͡J̩̬͔̦̝͎̪̖̳́͞Ę̸̜̺͚̠͈̮̞͉͇͈̹̟̀ ̵̟̪̜̩̺͚͟͠V͏̹͔͔̭̗͕̱̳ ̸̛̳̺̱̜̮̦̩̺͚̹͕̦̞̤̖͡T̶̨͙̦̝̪̬̤̯̦̬̠̜͓͇̥͈̫O̸͖̖̜̲̫̤͚̥͕͍̖͙̤̟͖̝̜͟ͅM͠҉̵̰̖̮̬̹ ҉̖̻͉͈̦͎͓͖͍͕̜̭͉͉̲̩͘͟S̶͎͓͈̝̞̀̀͟K̗̜̲̘͉̗͈͓̪̻̰̖͈͎͎͕̘͚͘͟͢Ḷ̛̣̰̫͓͇͕͠E̷͟҉̟̻̩̗̥͚̥͇̝̯̺̭̫̬͈̮͔̯P̸̴̦̳͖͓͈͍̻̻̘̜Ě̢̗̟̙̟͍͓̣͟͡͠



Varování: Článek je plný spoilerů



Jeden by řekl, že by se měly platformy pro zábavu vyvíjet všechny tak nějak stejně a v rámci téhle evoluce by ty staré měly zanikat společně se špatnými memy, ale očividně Dating games, visual novels a panchinka jsou nesmrtelné. Nostradamus měl pravdu, když říkal, že až se lidstvo konečné vybombarduje atomovkama, zůstanou tady jen šváby a špatné BL hry. Nebo to možná nebyl on, ale jinej Němec. V každém případě na Dream Daddy dating simulátor nám přináší zajímavé poznatky o naší společnosti, protože na něj čekal celý Tumblr celé měsíce jen proto, aby vzápětí mohl rozpoutat drama, čistě proto, aby bylo co řešit. Nechci vypadat jako někdo, kdo si myslí, že The Last Night má dobrej koncept, ale Dream Daddy diskurz je opravdu na jiném levelu. Ale o politice později.

Dream Daddy je dating game, kde hrajete za svobodného otce, který se přestěhoval do nové čtvrti, kde si může vybrat mezi sedmi, slovy sedmi, víceméně svobodnými otci. To je velká koncentrace sexy svobodných taťků na jednom místě, díky které se naše planeta pořád otáčí, protože jinak máme globální problém s nepřítomností otců v našich životech. Současný trend velí, pořiďte si alespoň jednoho daddyho a DDADDS je tu proto, aby odpověděl na poptávku.
Možná proto (a kvůli propagaci na Steamu) je ta hra populární do takové míry, že když v hospodě mezi bandou studentů řeknete nějakou sarkastickou poznámku typu "Sorry, jsem nestihla přijít včas, jsem měla moc práce. Znáte to. Úklid, vařírna, v Dream Daddy simulátoru mám furt tři taťky, co jsem neojela." tak vám nějakej civl odpoví "Já to vzdal po té, co jsem dvakrát skončil s tím alkoholikem. Mám rád, když ve hře najdu postavu se stejnými koníčky jako mám já." Založeno na skutečných událostech. Freud by 21. století prostě miloval.

Přesto, že hra má celkem solidní humor, pokud jste teda do puns a suchých vtipů, je dost předvídatelná a bohužel, má i krátkou herní dobu, která vás přímo navede do smyčky, takže pokud přežijete špatnou pun jednou, nebo dvakrát, po třetí už se budete chtít zastřelit.
Je dost pravděpodobné, že cílem téhle hry je udělat z vás stejného cynika, jako je Robert. A jestli si myslíte, že herní mechaniku občůráte a nebudete muset absolvovat stejnou scénu sedmkrát, bohužel, tohle není to Bioware, bohužel, nemůžete romancnout víc taťků zároveň. Když půjdete na dvě rande s jedním z nich, ubere vám to body u jiných postav a třetí rande automaticky uzamkne děj. Takže jste zavření v kruhu opakování některých scén do nekonečna, než se z toho zblázníte a Joseph s váma pořád nechce zůstat, takže si půjdete ty scény, co jste neunlockli, raději přečíst do zdrojového kódu a ejhle, what the fuuuck. WHAT THE FUCK

Zcela na rovinu, nejlepší částí DDADDS bylo lovení kryptidů, dokud se neukázalo, že můžem lovit kryptidy i v kódu. Takže očividně jsou pod vaší čtvrtí katakomby a Joseph je démon, který žere svobodné otce, nebo tak něco. Jenže ejhle, ono prý není úplně ok mít BL hru s okultismem, nebo tak něco. Nevím, jak mohl Tumblr tak rychle zapomenout na to, jak nám všem usekl hlavu holub a všem se to líbilo. Faktem je, že bez tohohle konce ta hra nemá absolutně žádnou zápletku a absolutně není worthy těch 15$, co za ni chtějí. Jenže současný wank ohledně tajného endingu implikuje, že s ním je hra neakceptovatelná.

Tohle je Mr. Robot worthy konspirace. Měla tahle hra mít plot? Museli ho narychlo vystřihnout, kvůli tomu, že byl moc kontroverzní? Tak proč nejsou dialogový soubory šifrovaný? Je to jen Easter Egg? Pokud ano, proč je tam po celou hru foreshadowing téhle scény? Proč ten kód má trigger, ale jinak je to odstřihlý? Je to jen bug? Kde je Tyrell? Osobně si myslím, že je to skoro tak dobrej plot twist jako kapitola 130 v Kuroshitsuji manze. (Ten shit byl vždycky lea trap na pedofily, ale teď po mě už federálové fakt půjdou. Jsou dva! Yooooo!)
Ačkoliv je pravděpodobné, že tenhle ending prostě nestihli dodělat, tak si ho nechali v kódu na nějaké podivné DLC, Halloweenský event, nebo prostě jako poctu Hideo Kojimovi, další možností je, že tu zápletku prostě zrušili, kvůli tomu, že nechtěli mít ve hře nic kontroverzního. To by znamenalo. že politická korektnost osekala hru na tolik, že vlastně nemá děj. A jak víme, tak ani to nestačilo, protože pořád zůstal v kódu a závadné myšlenky jsou trestné od roku 1984. Ach jo, Ameriko. Ach jo.

1 komentář:

  1. Já mám dojem, že DDADDS bylo hodně hyped kvůli tomu, že na tom maj podíl Game Grumps :D

    OdpovědětVymazat

Jménem Nadgalaktické aliance gayfreaků a Temna (N.A.G.A.T.) děkuji všem komentujícím za příspěvek.