12/14/2017



EDIT: Přidáno video, protože je to nejlepší věc na YT.

Nebudu říkat, že je to dobrej film.
Není to dobrej film.
Ale všichni jsme odešli z kina s nějakou formou erekce a to dobrý je.


Nové Star Wars provázela kombinace obav a nadějí, protože sedmičce se nějak podařilo spasit SW franchise po té, co ho Lukas víceméně potratil prequelama, ale zase byla dost reálná šance, že se do toho Rian Johnson pokusí jako správný bílý muž praštit a budeme sledovat dvouhodinový očistec v podobě nevhodného a nemístného Reylo shippingu, přerušovaný jen občasným rasismem a vtipy o prdění. A v rámci přetrvávající touhy po nostalgii jsme přesně tohle dostali. A k tomu navíc výborný vizuál, který je tam kvůli vizuálu a potencionálně obscénní loutky! Yay!

Epizoda 8 se odehrává asi týden po epizodě 7. Hux celej ten týden nespal a začíná se to na něm podepisovat, Kylo rozjímal nad tím, jestli je vhodné zavolat holce, kterou jste viděli dvakrát v životě a při druhé příležitosti vás bodla do oka, a Rey stihla sfouknout svůj Jedi výcvik přes noc a ve třech lekcích, ale zcela na rovinu, přesně takhle se dělá většina titulů, takže proč vlastně ne. Pak se stane Resistance Plot TM, který vlastně není důležitý, protože je to fraška a která by se dala zastínit jen větší fraškou. Jako kdyby třeba Luke Skywalker nasadil Artuš mód a chtěl zabíjet děti, objevil se Yodův force ghost, Carrie Fisher levitovala ve vesmíru, Kylo fakt zavolal Rey a oba naskočili na Hades a Persephona train wreck, morální ambivalence by se vztahovala i na obchodování s nacisty, každá třetí věta by byla "tear appart", Hux měl choking fetiš, nebo kdyby zase všichni Asiati ve filmu byli sebevražední letci. Ale na takovou věc by naštěstí nikdo v roce 2017 peníze nedostal.

Kylo je krok od vykoupení, protože spásou každého neschopného muže je, že si najde schopnou manželku, nebo podobný Jin/Jang bullshit, co se s lidstvem táhne jako sopel. Kylo tak pokračuje ve své soukromé onanii, tentokrát postupuje do fáze 2, kde hledá "něco, co vypadá alespoň | takhle | jako moje babička" a ve fázi tři konečně vrhne své zbytečně velké tělo do vulkánu, protože přesně tak se Adam Driver pohybuje, místo toho, aby třeba chodil. Je to fascinující.
Jedna věc ovšem vzniklé 50 Shades of Force odděluje od fiaska Anakina a Padmé. Tentokrát je pochopitelné, že Skywalkerovi Rey skočí na špek. Hlavě teda proto, že tam žádnej není, což je příjemné překvapení pro ty, co si od roku 2015 mysleli, že to byl kabát. Z pohledu amatérského kritika mainstreamových médií a feministky si nejsem jistá, jestli je tahle romantická zápletka vhodná, protože co si z toho vezmou naše děti? Že když budete dost fňukat, tak se ta holka nakonec slituje? Ale jako žena s životem plných podivných a nevhodných boners, Reyino chování respektuji, protože já jsem taky nebyla připravená na to, že někdy uvidím takhle širokej mužskej hrudník. Co to sakra bylo. Holy shit.

Díky bohu, že feminismus je nejvíc trendy slovo roku 2017 a i Star Wars to musí reflektovat, takže Rey dokáže kriticky vyhodnotit Kylovu situaci jako ztracenou a pošle ho k Mustafaru, což Kylo přijme s klidem vytočeného autistického dítěte, kterého dneska nenakrmili práškama a nemá ve škole asistentku. Nyní nás čekají jen dvě možnosti: V té první bude další bílý muž ve scénáristickém křesle následovat svou unikátní vizi spojení dark side a light side, moje interpretace je špatná a Kylo neříkal Rey, že jsou její rodiče nějaký mrtvý white trash proto, že je to manipulativní vodnář se sklony k psychopatii, ale protože je ťutík a neumí flirtovat a Kyla po všech jeho zločinech vykoupí Láska. To by vysvětlovalo, proč Hamil vypadá, že ho ve filmu drží naživu jen sarkasmus a RIP Carrie, ta asi dostala zprávu o tom, že by v dalším díle měla oddat Rey a Kyla a tohle byl její poslední fakáč.

Nebo to není tak tragické (from a certain point of view) a před sebou máme skutečně dobrou romanci s nekonvenční dynamikou, která se v mainstramových filmech moc nevidí, je pro spoustu divaček relatable a Rey se intelektuálně správně rozhodne, že ani to, že je Kylo opravdu vysoký - chci říct jejich spirituální konexe- ho neomlouvá a konečně se dočkáme toho bodání do hrudníku, co nám bylo v Revenge of the Sith odepřeno.

A nebo je tady možnost, že Kylo bude vlastně fajn Emperor - Hned jak Hux přijde na to, že celý Problém s Kylem může vyřešit tím, že ho posadí ke konzoli a pustit mu Nier: Automatu, budou nás čekat dobré časy.


1 komentář:

Jménem Nadgalaktické aliance gayfreaků a Temna (N.A.G.A.T.) děkuji všem komentujícím za příspěvek.