2/13/2015

Napsala Nagat | Tagy : ,

Už strašně dlouho jsem neviděla žádný anime a o yaoi ani nemluvím. Takže brečíc jsem vypnula dokument o ponorkách, zavřela oči před tím stohem válečných románů, které mi tu leží a pustila si něco úplně random.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjs1F0Ptc3Ukg115NuXseaY0AimWqOLJDSwsqLlyWJo_Fi7yj9UxgTlhOX2TfLkhXPDCZgVCB-AvymhUKwYJCwYmMCweT0dnZVMR-fEW9VtvYxsD5-Q_qVPXauhWVRxl9Y7PCWhO5oF84M/s1600/4514437700_06fb42b3b8_o.jpg
A ano. Týká se to té SkočŠipkuZOkna animace.
***
Komedie, kterou si zamilujete v prvních šesti minutách, nebo vůbec.
Banda dětí, oblečených jako skauti, co chtějí ovládnout svět. Svět po smrti. Poslední bojiště před tím, než se z vás stane korýš.
Počáteční zmatenost je na místě, ale není to nic, co by průměrně inteligentní poloopice nemohla zvládnout.
http://27.media.tumblr.com/tumblr_lttzs9Lldy1qbiop5o1_250.gifOtonashi se prostě jednoho dne probudí mrtvý. A tenhle svět mrtvých vypadá jako středoškolská komedie.
Pokud se probudíte mrtví, po čase naplníte svůj nenaplněný životní sen a zmizíte. To by se stalo i Otonashimu, ale odchytla si ho skupina ujetých a mrtvých puberťáků, vedená děvčetem s militaristickým fetišem.
Angel Beats využívá hlavně situačního černého humoru a šibeničních vtípků, založených na faktu, že už jsou vlastně všichni mrtví. Ale nikdy se neschyluje ke trollení. Ačkoliv se jedná o shonen (wiki říká Seinen, ale ta toho nakecá) není tu zápletka. Jen charaktery postav, jejich minulost a Anděl.
Anděl je někdo, kdo má schopnost nechávat lidi dojít klidu a zmizet. (taky má sílu jako tryskové letadlo. 17 lidí ví, co to pro mě znamená >D ) A ty děcka zmizet nechtějí, takže proti němu bojují. I když je to vlastně nesmyslné.
Angel Beast totiž nemá záporáka. Teda, pokud je tu "záporák", pak to není nikdo menší než Bůh. A o něm nikdo neví, jestli existuje.
Záporným se stal díky životům, které museli hlavní postavy prožít. Nikdo v tohle světě totiž neměl možnost žít šťastné mládí. Obzvlášť příběh Otonashiho smrti je krutý, týrající, bezcitný k postavám i k divákovi.
http://26.media.tumblr.com/tumblr_lu093068Js1r2nla2o1_400.gif
Angel Beast je parodií, komedií, tragédií... A přitom, nebo právě proto, celkem filozofickou záležitostí. Nevím přesně, co to je.
Možná něco jako slabší odvar Gintamy zkřížený s psychem v Madoce. Každopádně je to vtipné a to je dobře. Co všechno by budoucí maturant neudělal proto, aby se nemusel učit... Klidně se bude dívat na bandu mrtvol, nahánějících Anděla.
Škoda je, že se za celé anime nedozvíte nic o některých postavách. Třeba o tom chlapci s páskou přes oči. A zakončení taky mohlo být epičtější i když je překvapivé. Ale všeobecně to není špatné a jedná se o velmi pěknou oddychovou.
Hodnocení: *** (3 z 5)
Název: Angel Beats!
Žánr: Chujovina
Délka: 13 dílů, 25 minut


Fantyp: Naoi Ayato Ten chlapec je slizký, nechutný, sadistický, s Kirovým komplexem a neuvěřitelně sexy. A mohl by být typickým japonským záporákem toho starého stylu. Má ve zvyku roztahovat nohy... Ahhh....  Vybral si špatné anime.
http://25.media.tumblr.com/tumblr_ltiuzy8WoP1r57luio2_250.gif

0 Komentáře:

Okomentovat

Jménem Nadgalaktické aliance gayfreaků a Temna (N.A.G.A.T.) děkuji všem komentujícím za příspěvek.