2/12/2015

Napsala Nagat | Tagy : ,
 Na konci tohoto článku bude pořádná kalba. Musí se to oslavit.
Je tu recenze na první americký komiks (nemám pro to ani rubriku), a zas tak úplně to nesouvisí s mánií, co se rozpoutala po Avengers.
Rendell Locke žije poklidný život se svou rodinou a prací výchovného poradce na střední škole. Tedy až do chvíle, kdy mu dva z jeho svěřenců zaklepou na dveře, znásilní mu ženu a jeho samotného zastřelí.
Protože všechny dobré komiksy to do vás ze slušnosti perou už od první strany.
Po Lockeovi zůstanou tři děti a jejich matka se rozhodne, přesunout se do starého rodinného domu v Lovecraftu. V domě je spousta dveří, zámků bez klíčů, klíčů bez zámků, zahrada a studna. A ve studni ozvěna, co se ozývá jen někdy a divně.
Pak jedno dítě otevře dveře, které měli zůstat zamčené, Rendellovův vrah uteče z nápravného zařízení, ze studně vyleze Samara and shits will get serious.
Nechce se mi moc rozkecávat o ději, protože Locke and Key je jedna z těch MUST READ věcí a je i na ulož.to.

Tyler Locke
Nejstarší ze tří polosirotků. Jednou řekl ve škole svému spolužákovi "Hele, až zabiješ svého fotra, udělej mi laskavost a zabij i toho mýho." A teď si z pochopitelných důvodů dává smrt svého otce za vinu.
Z toho plyne první morální ponaučení: nežádejte své psychicky narušené přátele o pomoc, pokud to nemyslíte vážně.
Kinsey Locke
Jediná dcera v rodině Locků. Česala se jako rocková hvězda a vždycky se snažila být ta silná. Ale po smrti otce si uvědomí svou slabost a má ultimátní mental breakdown. Je jednou z mála hubených blondýn, které mají v komiksu, co dělat. 

Bode Locke
Nejmladší z dětí, ještě pořád potěr ze školky. Ale neuvěřitelně inteligentní a sečtělý. Najde v domě klíč, který otvírá dveře, do posmrtného života. Jenže když říká ostatním, že ví, jak se stát duchem, nikdo mu nevěří. Jediný kdo mu věří, je ozvěna ve studni, která tvrdí, že klíčů je mnohem víc.

Sam Lesser
Psychicky nevyrovnaný kluk, co zabil Lockeho. Není to krásný záporák, vlastně se počítá k těm nejošklivějším postavám v komiksu. Je nadprůměrně inteligentní a jeho psychické slabost pramení z traumatické výchovy. Ale i tak je všem ukradený. Jediný, kdo kdy předstíral, že ho má rád, byla holka ze studny. Pak mu řekla, ať zabije 10 lidí. Good job.
Průměrná čtenářka tohoto blogu se o Sama začne zajímat až ve chvíli, kdy řidiči kamionu, jako poděkování za svezení, dá bez mrknutí oka blowjob. Zvláštní, jak jeden neheterosexuální styk, dokáže v očích yaoistky změnit úroveň komiksu o značné množství příček.


Dodge
Zlo zhmotněné ve studni. Dívka, chlapec, ozvěna, nebo to to vlastně je. 
Jako jediná ví, co přesně které klíče dělají a jak s nimi zacházet. A chce je pro sebe. Ačkoliv jsou její cíle nejasné, při jejich získávání neváhá vraždit.
(V mých snech má tvář Lady Gaga a to i její mužská verze. If you know what I mean.)

Locke and Key je několikrát oceněná komiksová série Joe Hilla, což je syn Stephena Kinga. Je to velmi vtipné, milá redakce. Ten chlap píše pod pseudonymem nepochybně proto, aby na knížce bylo napsáno LOCKE AND KEY Joe Hill syn STEPHENa KINGa. Bohužel, skutečně se to děje.
Komiks se měl dočkat seriálové adaptace, jenže Fox pilotní díl nevzal, aby měl více místa na vysílání Sherlocka Holmese s Lucy Liu v roli Watsona.

Hnidopichy rodu nedůvěřiví už pravděpodobně napadlo, jak se sakra Nagat mohla dostat k americkýmu komiksu, na který ani není dost porna? To je úplně jednoduché. Když nic nehledáte a na nic nečekáte, zajděte do Levných knih. Vždycky tam je nějaký poklad. 
Já tam tak jednou přišla, nanana, slunce svítí, ptáci zpívají, bezdomovci se vyhřívají u popelnic, a najednou na mě kouká několik nových komiksů. Tak vezmu ten s nejdivnějším přebalem, otevřu ho na random straně a zírám na obrázek dětský mrtvolky. Ok. Další strana. Kluk umlacuje holku baterkou. Další strana. Další krvavej nářez v netypický kresbě.
Hodnocení slušně vychované dívky z dobré rodiny: Fakt cool.

Bohužel jsem neměla zrovna 250 na vyhození, takže jsem kolem chodila tak dlouho, až zbyl poslední díl s tak nechutně poničenou vazbou, že to není slušný ani popisovat. Slevu mi na to nedali <vložte sprostá slova s 5ti živých světových jazycích, znakové řeči a koptštině>, ale o to větší citovou vazbu k tý knížce mám. Ale mé vznešené fetišistické důvody vás beztak nezajímají. Jediné, co chcete vědět, je intenzivnost homosexuálního paprsku, který tenhle komiks vysílá. Upřímně: nic tu není.
Kdyby ten zatracenej Fox přijal seriál, určitě by byla spousta péčka. Ale takhle to nemá to fandom.

Pozn.: Nemáte někdo ke stažení další díly?

0 Komentáře:

Okomentovat

Jménem Nadgalaktické aliance gayfreaků a Temna (N.A.G.A.T.) děkuji všem komentujícím za příspěvek.