2/13/2015

Napsala Nagat | Tagy : , , , ,
Po odhalení šokujících materiálů na kink meme, byla agentka NG vyslána, aby odhalila zdroj tohoto fenoménu.
Při probírání kompromitujících materiálů z odpadních stok a temných archivů našla pravděpodobný zdroj této alfa/beta/omega nákazy.
Ale ukázalo se, že pochybila.
Omegaverse je jen vrcholkem ledovce.
Existuje celá škála AU a tagů skrytých v těch nejtmavějších koutech fanfiction portálů. Tvoří komplikovanou síť a sdružují se pod názvem Dominance Hierarchy.

Hierarchie dominance, nebo 'mocenské postavení', je termín označující rozdělení sociálních struktur společnosti podle různých kritérií, přičemž jedna ze skupin je vůdčí – dominantní a druhá je jí podřízená a respektuje její privilegia.  
Pod dominance hierarchy se řadí typy another universe povídek, případně originálních fikcí, kde není společnost primárně rozdělena podle pohlaví, ale podle dominance a pasivity. V některých seriálech/knihách/komisech se tento jev objevuje kanonicky: často u vlkodlaků (sociální vazby ve vlčích smečkách), nebo mimozemšťaňů (například v důsledku absence druhého pohlaví). Nejrozšířenější jsou BDSM AU, Alpha/Beta/Omega AU, Sentinel and Guide komplex, vlkodlaci a Hemospectrum/Bloodswap z Homestucku.
Varování: Tento článek obsahuje informace, které snese jen internet a je skutečně zdravý škodlivý. Pokud nemáte schopnost mindblocku, nečtěte dál. Vaši mysl by mohly zahltit děsivé obrazy a žádný psychiatr by vám je nebyl schopen vyhnat z hlavy. Také nenechávejte části článku v dosahu civilistů a politiků. Věkový warning je zbytečný, protože tohle by neměl číst nikdo.
Většina informací byla čerpána z 4chan.

1. Originální dominance hiearchy universe
Příčinnou vzniku dominance hiearchy nezávislé na pohlaví může být například abcence jednoho pohlaví (většinou žen; co si budeme povídat, jednou toho budou mít prostě plné zuby, seberou se a odejdou), nebo naopak přítomnost třetího pohlaví (viz. Omegaverse), šikanovatelné skupiny (otroci, sociálně slabí jedinci, podrobená rasa), "nelidské" bytosti (mutanti, cyborgové, AI), nebo jejich kombinace.
Nejznámějším příkladem originální DH je Ai no Kusabi. Kromě toho, že je populární, protože je to yaoi, má spoustu typických znaků dominance hiearchy.
Zaprvé jde o situační homosexualitu. Nikdo vlastně není gay, ale kvůli nedostatku žen (v jejich vesmíru připadá jedna žena na deset mužů) jsou k homosexuálnímu chování okolnostmi donuceni.
Už díky tomu nemůže být jejich sociální žebříček závislý na pohlaví. Jejich postavení určuje barva vlasů. Nejvýš jsou Blondies, lůza jsou tmavovlasí kříženci a mezi tím jsou všechny barvy duhy.
Zadruhé tu existují geneticky upravení lidé, které Blondies chovají jako své mazlíčky. Doslova jim říkají 'Pets'. Jak romantické. Pets jsou zcela podřízeni svým majitelům a ti je mají na léčení svých mocenských komplexů. Pets jsou značkováni, kroužkovéni, jakkoliv tomu chcete říkat. Znamení, že je submisivní charakter majetkem dominantního je prakticky ve všech DH příbězích.
Co je zvláštní je fakt, že Blondies jsou sice elita, která si zotročuje své podřízené, ale sex je i pro ně přísně zakázán. Sexualita má sloužit pouze jako nástroj moci. Užívat si ho je zakázáno. Což je pochopitelně největší průser kterého se hlavní protagonisté dopustí. Tohle a fakt, že Rikki a Iason rádi tančí masochistické tango.
Zajímavé je, že Riki ačkoliv je z podřízené skupiny, není nijak násilně feminizován. Pořád je to chlap. Ačkoliv mám podezření, že kdyby předloha nebyla tak stará, tak z toho bude další Okane ga nai.
Dalším příkladem může být Starfighter, aneb Ten_webkomix_který_všichni_čteme_kvůli_ději.
"In the distant future, humanity is divided into two races! The two races of which I speak are gay rapists, and gay rape victims." - v praxi shrnutí všech DH sci-fi.
V podstatě jde o to, že na vesmírné lodi někde daleko se vesmíru jsou jen chlapi (opět situační homosexualita) a ti jsou rozděleni na fighters a navigators. Navigátoři jsou inteligentní, nepouštějí se zbytečně do konfliktů a jsou celí bílí. Naproti tomu fighters jsou impulzivní, na adrenalinu závislí násilníci. Není zvykem, že by spolu tyhle dvě skupiny měly dobré vztahy a navigátoři černou skupinou doslova pohrdají. Bohužel kvůli tomu, že Starfighter je 99% porno a zbytek obrázky vesmírného nekonečna, sociální principy tohoto světa jsou velice mlhavé. 
Spekuluje se, že jejich rozdělení není až tak striktní je tu Daimos a jeho Nasraná Glados, ale vzhledem k tomu, že hlavní pár tvoří Cain a Abel, se tento stereotyp špatně vyvrací.
Kromě neuvěřitelně klišé jmen, jsou ti dva totiž typickým příkladem heteronormativního pohledu na vztah.
Zatím, co Cain je typický vymazaný maskuliní charakter, který je přesvědčen, že středobodem všeho je jeho penis, Abel je inteligentní pacifista, schopný se obětovat a velice rychle získá nad Cainem psychickou převahu. Ve všech dominance hiearchy je běžné, že submisivní charakter je víceméně násilně feminizován. V případě Abela jde jen o feminizaci psychologickou. V postatě zastupuje ženský prvek vztahu. Pokud se někomu zdá, že jsem právě řekla, že žena má ve vztahu psychologickou převahu nad mužem, tak ano. Řekla jsem to. Chlap má svaly a ženská čáry.
Zajímavé je, že ačkoliv je Cain takový jerk, že kvůli němu friednzoned guys píšou kolektivně feministické teorie, Tumblr by měl podle všech statistik vybuchnout a dokonce to ani nekoresponduje s mou povahou- I'd do him so hard.
Homestuck - Hemospectrum/Bloodswap
Nezapomeňte zkontrolovat svá hemoprivilegia.
V Homestucku jsou trollové a asi je všichni znáte (ačkoliv hlavní hrdinové jsou vlastně americké děti). Jde vlastně o mimozemšťany, jsou šedí a srandovní and shit. Trollové nerozlišují pohlaví a jsou pansexuální, čímž se velice často schylují k z našeho pohledu homosexuálním vztahům.

Trollové rozdělují svou společnost podle barvy krve.  
Od narození určuje barva krve společenskou pozici trolla, která v tomto případě nemá vliv na sexualitu. Krevní hemospektrum je tu od červené(nejnižší třída - lowblood) po fialovou (nejvyšší - highblood) a celá ta duha je prostě fabulous. 
V minulosti to vypadalo tak, že highbloods šikanovali trolly s nižším postavením, v jiné realitě se naopak fuchsiová královna se musela starat o blaho všech trollů, zatím, co vínová krev neměla žádné povinnosti s ohledem na ostatní. V současnosti se o to nikdo moc nestará, až na pár vyjímek a to, že trollové píšou barvou své krve z tradičních důvodů (Hemotyping).
Celá funkce má několik nejasností, protože se v Homestucku objevují jen trollí děti, kteří žijí izolovaně od dospělých. 
Některé povídky vytahují, že v trollí historii platila absolutní moc highbloods nad lowbloods. A je z toho pár kvalitních dub-conů a non-conů, ale všeobecně se to neřeší. Protože to je hlavní znak Homestucku: vytvoří se něco komplikovaného, aby se to nedodržovalo, případně zničilo.
Zatřetí, Hemospektrum hierarchy se používá výradně jen v Homestucku. A nikdo v Homestucku nikdy nepoužil jinou Dominance hierarchy. Ani omegaversi, ani BDSM AU.Nebo o tom aspoň nemám záznamy. Celý systém Homestuckovského vesmíru je tak překombinovaný, že si vystačí sám. Ale dají se najít podobnosti v jiných fandomech, kde je někdo, kdo dbá na čistotu krve.

Tagy: Bloodswap, Hemospestrum, Homestuck
Vychytávky: Alien anatomy, kvadrant, tentabulges
Ve zkratce. Trollové mají jen jeden typ pohlavních orgánů* a rozmnožují se pomocí kyblíku. Chapadla. Chapadla všude. A polypové. Zatracení polypové. A spousta slizu v barvách duhy.
Kvadranty jsou čtyři typy trollích vztahů. Velice zjednodušeně zahrnují lásku, hatesex, přátelství a tu věc, kterou nikdo nechápe. Pak je ještě léprikoní rozmnožování a léprikoní kvadranty, ale to raději rozebírat nebudeme.

Fuuuh, a tohle je vlastně 98% důvodů, proč si lidé jednoho dne řeknou, že si přečtou Homestuck. A pak se diví, protože je to vlastně o něčem úplně jiném.
2. Fanouškovské dominance hiearchy universe
Studnice zla a misandrie.
100+1 důvod, proč se chovat k ženám hezky.
Werewolfs AU
Bylo, nebylo - Červená Karkulka šla do lesa a zbytek jsou jen kecy, protože -ehehehe- my všichni víme -ehehehe-, co se tam stalo.
Holky vlky žerou. Pokud chcete puberťačku donutit k něčemu, co nornálně nedělá, zakažte jí to. "Nikdy nechoď z cesty! Jak sejdeš z cesty jsi navždy ztracená!" Když sejdete z cesty v lese, zlý vlk vás sežere, nebo hůř. A když je ten vlk charismatický mladý muž, málo která ženská má dostatečně silný pud sebezáchovy, aby nakonec do toho houští nevlezla.
Červená Karkula není nadarmo nejoblíbenější pohádkou scénáristů céčkovýho porna. už proto, že ta pohádka má opravdu varovat ženské před hezkými chlapy.
Ale raději tam strčíme ještě jednoho hezkého chlapa.
Vlkodlačí AU tu byla vždycky. Jednak, jako odpověď na upírské AU, které byly až do dob Twilightu oblíbené. Pak se vlčí věci dostali k moci, protože i pod brilantními upírskými povídkami se nacházely komentáře, jako "ježíši, Edward", a nikdo to nečetl. 
Taky je to pěkná zápletka pro horor a spousta fandomů má kanonického vlkodlaka. (Teen Wolf, Buffy, Harry Potter, Twilight, Upíří deníky, Cena za lidskost, True Blood, když jsme u toho, tak Wolfs Rain) A jako bonus je výsledek pořádně zvrácený, takže se po tom internet může utlouct.
Werewolfs AU je základem všech another universe povídek. Obzvlášť, pokud je v nich nějaký kink. Od soulbondingu, po knottinng - všechno přišlo odtud.
Základním znakem téhle AU je rozdělení společnosti podle zákonů vlčí smečky.
Smečku beta vlků vede jeden nejsilnější - alfa. Ostatní jsou beta. Nezáleží na tom, jestli jde o ženu, nebo muže. Beta vyhnaná ze smečky se stává omegou. Omegaverse tohle názvosloví přejala, ale principy jsou jiné.
Je tu hodně beta/beta povídek. A omega není nutně submisivní. Naopak jsou potencionálně nebezpečné. Osamělí vlci, co loví Karkulky bývají omegy. Pokud máte vztah s omegou, riskujete odsouzení vlčí společností, protože je to zrada smečky.
Ale můžete mít vztahy s členy spřátelených smeček. A pokud zbalíte někoho krásného z velmi významné smečky, jste King a můžete kandidovat na post alfy. Někdy se to dědí.
Násilně se můžete z bety alfou stát tak, že zabijete alfu. 
Pokud se rozhodnete číst vlkodlačí AU, první co zjistíte je, že není vlkodlak jako vlkodla. Jde o neurčitý vzhled člověka po proměně.
Může se vám stát, že si takhle čtete vlkodlačí AU a až na ostré zuby, pár chlupů navíc a velké oči, aby Karkulku pěkně viděl, nemá vlkodlak nic extra zvířecího.
Z toho máte povídky, kde ubohého zatoulaného chlapečka prostě ojede velkej pes. A žádnej warning k tomu není.

Stadium proměny ve vlkodlaka s ohledem na porno.
Fandové werewolfs AU jsou nadšení diváci National Geographic Channel a pokud se jejich znalosti odrážejí v povídkách, výsledky jsou děsivé.
Ve werewolf AU nedochází moc často k feminizaci charakterů, ani mpregu, za to nám to tu pěkně zvlčelo.
Tagy: Knotting, Soulmates, Bonding
1. Knotting
Jednou k tomu muselo dojít. Knot, aneb, když se snažíte zjistit jak to funguje, buď nenajdete nic kloudného, nebo rovnou článek o zoofilii. A já se snažila být nenápadná.
Upozornění: následuje vysvětlení knottingu a to na psech, protože, ač legendy praví něco jiného, autorka je křehká dívka a raději bude mluvit o tom, jak to dělají motýlci.
Bulbus glandis, nebo knot, česky prý "uzel" ježíši kriste je část tkáně penisu psů. Při pářícím aktu se mnohonásobně zvětší a zafixuje psa uvnitř feny, že je prakticky nemožné je od sebe oddělit. Nemizí okamžitě po orgasmu, ale cca po dvaceti minutách (velice individuální) a má za účel zvýšit pravděpodobnost oplodnění feny.
Povídkářky si tuto biologickou zajímavost nadšeně adoptovaly, protože je to creepy.
(Ve skutečnosti mají k tomu moc hezké argumenty: "Je to super pro rape fiction, protože je prakticky nemožné sex přerušit!")
"I think my favorite thing about knotting is that it's a "biological imperative for cuddling.”
LOL. They're literally stuck together for a certain amount of time.
It removes the possibility of "fuck & run,” and causes them to have to communicate."
 
Knotting v povídkách často souvisí se soulmates a soulbond. Knot se tedy nemusí objevit vždycky a pokud se to stane, znamená to, že jsou aktéři spřízněné duše/opravdové lásky/cokoliv podobného. Je to čím dál hororovější, co?
Soulmates znamená spřízněnou duši. Ve vlkodlačí AU se často vyskytuje situace, kdy se dvě osoby setkají a je jim od prvního kontaktu jasné, že jsou si souzeni. Něco jako láska na první pohled. Jedna osoba najde druhou a jsou prostě svoji a NIC je NIKDY nerozdělí. Možná smrt. Možná. Červená knihovna. Je to docela roztomilé.
Funny fact: Když jsem dopsala tenhle odstavec, přiběhlo k nám z lesa nějaké zatoulané štěně, vlezlo do krabice, a když jsem se ho snažila dostat ven, začalo mi sát ruku. Nagat uvádí: Vlčí matkou snadno a rychle! Ale asi jsem jen někoho nasrala.

Pokud máte trauma, omlouvám se.
Ti, kterým neselhaly kardiostimulátory, mohou pokračovat  k další AU.


Alpha/Beta/Omega AU pochází z Supernatural fandomu a vznikla spojením mpregu a té vlkodlačí věci. Určitě nejde o nejhorší AU, kterou můžete číst. Ale nepochybně je nejzajímavější, protože narozdíl od začala odstatních AU začala žít svůj vlastní život. Vážně, je fascinující!

Svými biologickými, fyzikálními a sociálními zákony může způsobit mladým vědcům a netrénovaným lidem široké spektrum zdravotních problémů. Psychických (primárně) i fyzických (sekundárně).
Autorky dominance hierarchy povídek.
Tím se potencionálně stává jednou z nejnebezpečnějších biologických zbraní hromadného ničení.
Největším problémem omevaverse je její vlezlost. Ty povídky jsou kreativní, zajímavé, často dobře psané a klišé v nich vypadají skvěle. 
"So I used to hate omegaverse. But as it turns out, you don't choose omegaverse. Omegaverse chooses you."
– Sektářka, Tumblr

O omegaverse mám zvlášť zhrozený článek, takže to jenom krátce shrnu s doplňujícími informacemi, které jsem získala díky čtecímu teroru.
V původním znění v omegaversi nebyla společnost rozdělena podle pohlaví , ale podle dominance a pasivity a výsledkem byly tři sociální stavy.
Nakonec těch stavů je šest.
Alfa-muži / Banda blbečků nadopovaných testosteronem a často i steroidy. Zastávají vedoucí pozice ve vládě, armádě and shit. Jejich charakteristickou vlastností je, že myslí penisem. Alfa mužů je všude dost.
Alfa-ženy / Od alfa-samců se liší vlastně jen tím, že mají něco jako prsa. Zbytek anatomie záleží na zhovadilosti autora. Pokud alfa!ženská ohne omega!chlapa, těhotný bude on. Jak to udělá, je ve hvězdách. Ovšem, pokud nemá alfa!ženská, co dělat, sama může otěhotnět. Ale pouze s alfa!mužem. This shit is great.
Beta-muži / Prostě civilisti. Nic zajímavého. Nemůžou otěhotnět, kdyby vás to zajímalo..
Beta-ženy / Prostě civilistky. Ovšem, můžou potencionálně otěhotnět téměř ze všeho. (Jen s omega!ženou snad ne) Bety jsou všeobecně nezajímavý looseři a mohou si dělat, co chtějí... pokud je to s jinou betou. Ale už existují povídky, kde se to na truc popírá a bety mají vztahy s omegami, nebo alfami.
Všeobecně se může shipovat každej s každým. Ale F/F povídky na omegaversi jsou ohrožený druh a jejich případný nálezce má povinnost jejic výskyt oznámit.
Omega-muži / bahjsndjasn. Omega je to nejnemožnější a nejneschopnější stvoření na světě. Nebo tak alespoň vypadá. Jejich problémem je, že nejsou fyzicky zdatní a když přijdou do heatu, nepomůže jim ani pánbůh. Ve skutečnosti jsou velice zajímaví a většina povídek ohledně omeg podivně jejich dodržuje historický a sociální vývoj. Jinak řečeno: Pokud čtete povídku ze středověku, bude omega zakřiklá chuderka, která si o svém manželovi myslí něco stylu "nadrženej kreten", ale většinou nic neřekne a myslí na Anglii. Je tam spousta dohodnutých svateb. A nemůžete čekat, že se omega projeví jako Merida. ("Dáma se takhle nechov..." "YOLO!") Často jsou omegy ve fatální menšině. Vymírají v důsledku špatného zacházení. 
V povídkách ze současnosti jsou omegy charakterově celkem nudné – už si mohou dělat, co chtějí, možná to i vypadá, že budou nějak zajímavé, ale nakonec stejně utečou zpátky ke své alfě. A je jich tak akorát. (Cca 25% populace jsou alfy / 50%bety / 25% omegy)
Nejlepší omegaverse pocházejí z budoucnosti nebo nějaké AU, kde se zrovna válčí, protože omegy můžou být dokonale kick ass, jen k tomu potřebují prostor. A omegy jsou opět na seznamu vymírajících druhů a alfa je pak strašně nadšen, že si nějakou v tom bordelu našel, a tak se o ni hezky stará a jskvgfdf.
Omega-ženy / Jsou všem povídkářkách ukradené.
From what I'm understanding, there are 6 sexes (not to be confused with genders).
•Male Alpha
•Female Alpha
•Male Beta
•Female Beta
•Male Omega
•Female Omega
My questions are:
Do the female alphas get periods?
Do the male omegas get periods? 
Ne a ne. Nemají vaječníky. Pokud není autorka povídky fakt zvíře. Omegy mají místo toho heat cycle a Alfy jsou biologicky stejné jako beta!muži, nebo kdokoliv jiný (Beta!ženy pravděpodobně mít menstruaci budou, protože jsou to prostě lamy). Otěhotnět mohou díky enormní koncentraci roztomilosti a šílenství autora.
Je to porno, neřešte to, nebo na něco přijdete. Co se porodu týče, platí to dvojnásob.
Některé autorky to mají promyšlené a na internetu se dají najít různé verze. Já fandím té výše popsané, protože je celkem milá... ale jiné jsou například založené na hermafroditismu (oboupohlavní jedinci) a zakrnění některých částí, nebo podivných popisech rozmnožovacího náčiní.
 
 Omegaverse without sex is like cake without sugar.
– Velký filozof z Tumblru
Základní tagy: Mpreg, Heat Cycles, Mating, self-lubrication, Soulbond/Bonding.
Nejvýraznějším znakem omegaverse je pochopitelně mpreg. O tom to je. Všechno je založeno na tom, že omegy mohou otěhotnět bez ohledu na pohlaví, ale neznamená to, že to udělají.
Mating/Heat je vyloženě charakteristický pro omegaversi. Jde o období, podobné menstruačnímu cyklu, ovšem na jeho konci omega nesedí zavřená doma a nekňučí, i když by měla. Naopak je až příliš aktivní a její feromony tvoří velký blikající billboard "FUCK ME". Úzce to souvisí se self-lubrication a podobnými zjevy.
Zajímavé je, že vzhledem k tomu, že jde o cyklus, by si omega mohla velice jednoduše vypočítat krizové období, zamknout se doma a nedojít k újmě. Pochopitelně to neudělají.
Mimochodem období mezi dvěma heaty je čistě v rukou autora. Od měsíce, po pět let. Bez heatu omega málo kdy otěhotní, nebo je to těhotenství zdraví nebezpečné.
Bonding je zajímavý proto, že je v podstatně úplně primitivní, ale nikdo ho nedokáže jednoduše vysvětlit. Jde prostě o silnou citovou vazbu spojenou s ochraňováním druhého. Nekonečná láska v platonickém smyslu. Jakou má matka k dítěti, nebo hrdinka nějakého braku ke své životní lásce, nebo Katniss ke své sestře Prim, nebo soused ke svému nejlepšímu kamarádovi v hospodě. V podstatě bromance.
Narozdíl od soulmate, bonding nemusí být trvalý. Ale zase to záleží na interpretaci autora.
"Male bonding refers to the establishment of relationships between men through shared activities that often exclude females. The term female bonding is less frequently used, but refers to the formation of close personal relationships between women." -Wikipedia
Aaaah, sismance. Spousta yaoistek a feministek by ji chtěla.
Vychytávkové tagy: Knotting, Dubcon, Noncon, Birth Control, Heat Suppressants, Tampons, Leaking, Lactation.
Noncon je normální znásilnění.
Dubcon je to, co si lidi pletou z nonconem. Je to vlastně to samý. Ale pro donucení k sexu není použito fyzické násilí. Prostě, když vám omega dá, protože nemá jinou možnost, ale sama nechce.
Birth Control,/Heat Suppressants jsou omegaverzní formy hormonální antikoncepce.
Četla jsem povídku, kde je bral alfa. Sounds weird, but cool.
Ostatní tagy vysvětlovat odmítám. Ale předem říkám, že pokud na ně někde narazíte, vyzkoušíte si bulimii na vlastní kůži.
BDSM AU je starší než Omegaverse, ale není tak populární.
Jak už název napovídá, je to vesmír, plný kůže, latexu a obojků. A pokud vám to nesedí, nečte to.
Nagat to zjevně nesedí. Nemá sice trauma, ale fyzická zranění ano. Od facepalmů.
Za BDSM AU jsou zodpovědní lidi z fandomu Stargate. V roce 2006 se objevily dvě povídky, kde všichni byli sub, nebo dom až na Radka Zelenku, který byl normální heterosexuální civilista, protože na to řekl "doprdele".
Jako v předchozím případu se svět nerozděluje podle pohlaví, ale pozice v posteli. Existují jen dva typy lidí. Submisivní a dominantní. Jejich poměr je tak 50:50 a není až tak těžké odhadnout, kdo v tomhle světě vládne.
V BDSM AU nejsou rozdíly mezi ženami a muži. Což většinou znamená mpreg. Kdyby jste na to pustili psychoanalytika, žekl by vám, že feminizace, protože ženské tělo bylo v minulosti vnímané jako pasivní, určené k rozmnožování a za tímto účelem bylo s ním manipulováno. Tyhle povídky to otáčejí na muže. V podstatě vezmou všechny křivdy, které se odehrály na ženách za celou dobu jejich existence a hodí je na chlapa. Občas se na tyhle povídky dívám a říkám si, že autorka asi neměla dobrý den, protože její zacházení s mužskou postavou přesáhlo únosnou míru.
Takhle AU není principielně špatná, ale... No, dobrá. Je. Většina lidí si totiž neuvědomuje, že má psát o zdravém vztahu.
Not to be confused with slavefic, these stories are nearly always about fully consensual and societally supported kinky lifestyles.
Charaktery sub jsou neuvěřitelně ubohé a dvojdimenzionální. Pochopitelně, kdyby sub byly tak kick ass, nešlo by o dominanci. Ale jak kurva získali volební právo?

Tyhle rozkošné subinky udělají dobrovolně na základě rozkazu cokoliv. A pokud vám spojení "udělají dobrovolně na základě rozkazu" nepřipadá divné, mám ho z dokumentu o kamikadze. Ve většině dominance hierarchy AU je zvykem si svůj protějšek chránit. Ať už je to kvůli bondingu, soulmatingu, nebo prostě proto, že je těch submisivních princezen málo.
Alfy by nedopustili, aby se jejich vyvoleným něco stalo. (Minimálně nepřichází v úvahu, aby jejich majetku ublížil někdo jiný, než oni.) Povídkářky tak zjevně obhajují celkovou zvrácenost situace. 
Dom/Sub mají volný vztah. Pokud nedojde k bondingu (což může), je sub vlastně váš majetek a můžete s ním dělat, cokoliv chcete. On se přizpůsobí.
Takže takhle jednou Erik prohrál Charlese v kartách.
Když jsme u toho srovnávání s omegaverse a charakteru sub; V omegaverse není nezvyk oslovovat svého partnera "Omega", nebo "Alfa". V BDSM AU není nezvyk oslovovat se nijak a "Yes, sir." / "Please, Master."
Kromě toho, omegy jsou v heatu nadržený jako stepní kozy. Sub jsou takové pořád. 
Také mají širokou škálu zájmů. Taková sub ráno vstane, umyje nádobí, vytře, vypere, utře prach, uvaří a pak si způsobně sedne a počká, až se vrátíte, postaví se do pozoru a spustí fistulí: "Vítejte doma, pane!"
...počkat. Asi jsem to právě pochopila.
Tagy: BDSM, Bondage, Spanking, Leather Kink...
Nic anatomicky zajímavého. Ale všechno se to zvládá jako fluff. 
A teď všichni předvedeme pěknou českou reakci! Na můj povel: Rozhodit ruce a říct: Doprdele!


Pokud vás to potěší, to nejhorší už je oficiálně za vámi.

Sentinel and Guide je populární trop (zápletka), který přerostl do celé AU.
Je založený na starším krimiseriálu Ochránce. Pokud jste to neviděli, tak se zápletka točí kolem detektiva Jima Ellisona, který má extrémně vyvinuté smysly. Jenže k jejich používání potřebuje pomocníka, nebo někoho, kdo na něj bude dávat pozor.
Ve slash povídkách se tento jev vyskytuje často. Dominantní osoba je sice v nějakém ohledu extrémně nadaná, ale jiné věci nezvládá. Pro používání svých schopností potřebuje dozor, nebo podpůrný bod. A to jí poskytuje Guide/Společník.
Ochránci Jim své schopnosti skrývá, ale je zmíněno, že takových lidí existuje mnohem víc. Jen se jejich schopnosti neprojevily. Povídky se pak odehrávají ve vesmíru, kde se tenhle jev odhalil. Následkem toho, se společnost rozdělila na Ochránce a Společníky a pohlaví už nehraje žádnou roli.
Co se pozicí v posteli týče; Tahle hiearchie je dominantní, ale ne absolutně dominantní.
Fanfikce se vyskytují spíš na Livejournalu a různých kink meme, než na běžných archivech.
Tagy: bonding
V téhle AU zřejmě vznikl bonding, nebo k němu velmi přispěl. Protože Sentinel a Guide by bez sebe nemohli dát ani ránu, takže je jejich vztah definitivní.
Yaoi AU
Myslím, že si yaoi zaslouží vlastní vesmír. Yaoiland je říše divů. Tam za sedmero horami, sedmero lesy a řekami. Tam, kde násobek sedmi je 69 a velikost rukou je relativní. Tam se lidé taky nerozlišují podle pohlaví. Jsou tu jen Seme, Uke a yaoistky.
Rozebírat tu znaky yaoiversa nemá moc smysl. Všichni vědí, že seme má za zásady 2 metry 200 kilo svalové hmoty a oči jako párátka, co jsou v restauraci u solničky. Zatím, co uke, výškově nepřevyšuje Nagat, ale oči valí, jako by mu zrovna seme, nebo slon stoupl na nohu.
Tento svět je zajímavý nejen anatomickou stavbou obyvatel, ale i faunou (sakurové lístky jsou tu schopny difůze i přes fakt, že překážkou je železobeton), podílem homosexuality (99,9%) a absencí zákona o znásilnění.
Yaoi AU kombinuje všechny předešlé typy a tvoří dokonalé epické a nezapomenutelné dílo.
Pokud jednou na yaoi narazíte, garantujeme vám, že ani výplach mozku nepomůže.
...tak jsem to konečně dopsala, odflákla závěr, a teď jdu číst omegaverse na Inception.

1 komentář:

  1. Tak jo přečteno. Budu si to ale muset přečíst vícekrát, abych si to přebrala. Jo a pak si to budu muset celé přebrat, abych to pobrala. Ale ten přínos mi za to stojí. Jednoznačně. :P

    OdpovědětVymazat

Jménem Nadgalaktické aliance gayfreaků a Temna (N.A.G.A.T.) děkuji všem komentujícím za příspěvek.