5/05/2015

Napsala Nagat | Tagy : , , ,
"Jo, Dragon Age, to je super série, jenom dvojka byla trochu slabší."
Oh god fucking damnit.

Avengers: Age of Ultron


            Na vzdory tomu, co uslyšíte od většiny lidí, Age of Ultron není špatný film. Není tak dobrý jako první Avengers, ale upřímně, kdo něco takového čekal. Zvláštní je, že si všichni stěžují na AoU a přitom to není až tak špatné a přátelsky připomínám, že poslední tři roky byl v kině Hobbit.
Vlastně to zapadá do vzorce, které Marvel filmy dodržují. První filmy o jednotlivých členech Avengers nebyly nic extra, s výjimkou Iron Mana, kterého zase vyrovnává fakt, že o Hulkovi nemluvíme. Z téhle pit of shame pak Joss Whedon vytáhl Avengers a všichni byli zmatení, protože to bylo dobré.
V současné době se karta obrátila a všechny víc zajímají jednotlivé backstory hlavních hrdinů. Pokud jsem pozorovala správný vzorek obyvatel, většina lidí měla mnohem větší freakout z toho, že v roce 2016 bude Captain America: Civil War, než že za měsíc vyjde Age of Ultron.

            Nový film je méně apokalyptický a více sociální, protože nebezpečí tentokrát z venčí, ale zevnitř jejich skupiny. Postavy musí řešit problémy mezi sebou, což je pro ně vlastně taky katastrofa, protože členové Avengers byli vždycky primárně individuální a snad kromě Hawkeye se ani jeden z nich nehodí na skupinovou práci. Což je vlastně podstatou celého plotu, Tony si krátil čas honěním vlastních ambicí a manipulováním Bruce a kdo si sakra myslel, že bude dobrý nápad nechávat Hulka ve městě plném lidí a Tonyho osamotě s Lokiho žezlem. Bylo doslova jen otázkou času, kdy se jeden z jeho vynálezů rozhodně, že je silný nezávislý AI a nepotřebuje žádného Starka, bude mít homicidní sklony a první věc, kterou ve svém novém životě udělá, bude vykraftění hezkého zadku.

            Celý ten freakout ohledně toho, že AoU je brak je s největší pravděpodobností založen na tom, že divák za a) četl recenzi, která to říkala
b) zapomněl, že Clintasha není kanon ship
→ podbod:  Kdyby si Clint vzal Piera, ani byste necekli, vy pokrytci.
→ podbod 2:  Divák je z také Tumblru a je zmatený z Black Widow, protože potřebovala, aby jí někdo otevřel dveře, když si sama sundala provazy. Na vzdory tomu, co říká feministická teorie, je v pořádku, požádat opačné pohlaví o pomoc. Vylezte taky někdy ven z vaší krabice od lednice s wifi. Bylo by fajn, kdyby vztah Bruce a Natashy zůstal víc v náznacích, nechat to do director cut verze, protože pak by ve filmu zbyl čas na VÍCE VISIONA. Ale na druhou stranu, ať má Bruce i jiné citové závazky, než Tonyho, který je sice jeho bro, ale taky by na něm, hluboko ve svém srdci, chtěl udělat sérii pokusů. Pokud si Tumblr myslí, že to film zredukovalo do Black Widow traileru, je to jeho problém.

c) Náš modelový divák nestíhal sledovat všechny informace, protože bitevní scény s osmi a více postavami opravdu vypadají jako mozkové pochody autisty a příliš mnoho not už jsem párkrát referovala.
            Pokud se chcete podívat na hezké chlapy, co se s výbornou choreografií mlátí, vraťte se k Winter Soldier. Tam se dají souboje hodnotit kalhotkovou metodou. Pokud vyhodíte kalhotky do vzduchu a dopadnou rubem dolů, kombat se vám líbil. Pokud zůstanou na stropě, líbil se vám moc. Nothing turns on a girl more than good fight choreography. Ono je docela těžké udržet pozornost, když máte na plátně najednou tolik postav, ale tohle je něco, čemu se v případě filmu o skupině superhrdinů hold nevyhnete.

Jaká to hezká kompozice, škoda, že kombat jinak nic moc.

            Pokud budu pokračovat v ženském tlachání, no female semi-nudity! Sice je to tak, jak prohlásil po filmu můj známý "A kterou ženskou bys chtěla vidět nahou? Olsenku? Nemyslím si." ale v akční filmy bez nahých ženských jsou pořád v menšině. Díky bohu, Joss Whedon si uvědomuje, že ženy tvoří pořádnou část diváků. Místo toho máme pár shirtless scén a Quicksilverovy dost top stehna. Ten chlap ví co dělá. <spoiler> Pokud se někdo podívá na Whendonovo prohlášení ohledně smrti Quicksilvera, zjistíte, že chtěl zabít jedno z dvojčat a nechtěl přijít o jednu ze dvou ženských superhrdinek, co měl na plátně. Je hezké, že dodržujeme kvóty. Kdyby nebyly nutné, bylo by to hezčí.
            Největší plus celého AoU je Hawkeye, který konečně dostal zasloužené množství času na plátně a svou farmu. Jerremy Renner je jeden z těch lidí, u kterých si nepamatujete, proč je vlastně máte rádi, dokud se zase neobjeví. Clint se zčistajasna přiběhne do všeobecného zmatku se svým lukem a šípy, ukáže, že je jediný normální člověk v radiu dvaceti mil, nechá vaši čelist upadnout a kdyby tenhle film byl jen o tom, jak Barton k Maximovým přišel, možná by to bylo lepší. S respektem k Clintově waifu, perte mi do žíly Hawkeye/Quicksilver. Ostatní subploty filmu spíš uškodily. Samotná hlavní zápletka zaniká v přetahovanicích mezi protagonisty a fakt, že Ultron je prostě další zmatený derpy záporák, navzdory tomu, že v předloze jde o sadistu s božským komplexem, tomu moc nepomáhá. 
            Jinak je to kombinace situačního humoru, hlášek (které jste buď ocenili, nebo ne. „I’ve had a long day. Eugene O’Neill long.“), Avengers v depresi, oddly hot emancipovaných AIs a Thorova kladiva, které je teď plnohodnotný charakter a má víc screen-timu než Vision, ale i tak- Bylo to 84 let a nyní konečně máme obličej Paula BettanyhoKrásný obličej Paula Bettanyho ze kterého pravděpodobně máte weirdest boner od doby, kdy si v The Da Vinci Code bičoval záda. We all fuckers need Andraste.
           Teď si tady sednu a budu tiše čekat na CA: Civil War a Ragnarok, protože na tom se snad nedá nic pokazit a musí to nutně být epické. Prosím, prosím.
Co se sakra stalo, Pietro?

2 komentáře:

  1. Mě se to i přes všechny nedostatky líbilo. V kině mě okamžitě popadla euforie způsobená radostí, že zase vidím všechny své oblíbené superhrdiny pohromadě. Bohužel jsem to zatím viděla jen nadabované, protože můj mladší bratr (který si celou cestu domů hrál na Quicksilvera) nestíhá číst titulky. Potopení Clintashy mi nevadí, protože k tomuhle shipu jsem neměla nijak silný vztah. Bruce je můj oblíbený a Natashu mu přeju, i když ho radši shipuju s Tonym. Někdy se na to určitě podívám znovu (hlavně proto, abych zjistila, jak to zní v originále).

    OdpovědětVymazat
  2. Potopení Clintashi není sin když jsou to best bfff :D ale fakt že ju museli dostat do romantického vztahu s kýmkoliv mě sere, protože canonicky má být s Buckym takže pokud tento ship zkusí v cap.3 rozvinout všichni budou nadávat jaká je to děvka. A to je u Natashi strašná škoda.

    OdpovědětVymazat

Jménem Nadgalaktické aliance gayfreaků a Temna (N.A.G.A.T.) děkuji všem komentujícím za příspěvek.