11/29/2015

             Ne, pořád jsem neviděla Daredevil. Nemám na nic čas. V týdnu jsem se chtěla podívat na No Country for Old Men a nakonec to dopadlo tak, že jsem si to pouštěla po částech pomalu tři dny.
A pak jsem málem hodila počítač z okna, protože na to není kvalitní materiál a já kupuju jen bio produkty od farmářů, kteří 10% zisku investují do místního školství. Nepodporuju zlé kolumbijské drogové bosse.

             Takže když jsem měla asi 2 hodiny na vydechnutí, mezi konstruktivní činnosti a konstruováním další činnosti, řekla jsem si, že si stáhnu Jessicu Jones. Je tam ženská hrdina a David Tennant a ten shit se stáhl docela rychle, takže fajn, jeden díl ještě stihnu. Nebo dva. Nebo třináct! TŘINÁCT!!!! Komu co namlouvám? Stejně nemám život. Tennant!Kilgrave!
The rapist we do NOT want!
But the rapist we deserve!

Byla to velmi poučná zkušenost v mém životě a důležitá lekce v životě Tumblru.

             Jessica Jones je nový seriál od Marvelu, založený na předloze z Marvel MAX, což je R-rated série. Pokud nevíte, co si pod tím představit, tak je to prostě verze, která je bližší těm fanfikcích, které žerete, ale na veřejnosti to nepřiznáte.
             Nebudu vám nic namlouvat, pustila jsem si seriál kvůli tomu, že mi řekli, ať se na conu v případě nouze prostě vrhnu mezi odpadky a tvrdím, že cosplayuju Jessicu Jones. Jsem člověk se sklony k sebeprojekci. Jestli taky preferujete postavy se kterými se můžete ztotožnit a shodou okolností jste odpad společnosti, cynický kreten se sklony k alkoholismu a vaše jediná zábava je tipovat, koho vaše apatie nasere příští týden, je Jessica hlavní postava přímo pro vás.

             Jessica je bývalá superhrdinka, která se živí jako soukromá vyšetřovatelka. Dropla hrdinskou kariéru po té, co ji osm měsíců ovládal psychopat Kilgrave. Teď se vyrovnává se svým PTSD a většinu její pracovní náplně tvoří focení nevěrných manželek žárlivých chlapů.
Všechno je v kelu až do chvíle, kdy za ní přijdou zoufalí rodiče studentky, které se ztratila za velice zvláštních okolností. Od té chvíle jde všechno do ještě větší stoky. Sledovat její plazení se životem je jako dívat se na Watamote po patnácti letech, kde byla Tomoko právě propuštěna z léčebny pro závislé na krystalickém metamfetaminu.

             Což není vlastně vůbec zvláštní, vzhledem k tomu, že Jessičína minulost zahrnuje Kilgrava. Většina lidí se shoduje, že Kilgrave je asi ten nejděsivější záporák, kterého za poslední dobu viděli v televizi. Je to ten chlap o kterém říkáte vtipy typu "Viděl jsem ho s novou babou, jak je to možný. Asi má ten sklep hezky vymalovanej, nebo tak něco." a všichni se jim smějí, protože to vlastně není vůbec vtipný. Jméno toho chlapa je ve slovníku pod hesly 'misogynie,' 'domácí násilí' a 'Herr Buttplug von Cuntstadt.'
Jeho speech "Nemůžu vědět, kdy někoho znásilním a kdy ne." vás nenechá užit si klidný a nerušený spánek. A celou dobu je u toho hot. Připomíná mi ambivalentní boner, co jsem jako děcko měla z Davida Bowieho v Labyrintu.
Kilgrave je oficiálně psychopat, ale upřímně, použila bych spíš terminus technicus Naprostej magor. Díváte se na něj a říkáte si, co se doprdele mohlo v jeho dětství, tak strašně pokazit?  Určitě jsou i horší věci, ale upřímně, já si dokážu představit jen jednu. Kdybych si měla vybrat mezi Masonem Vergerem a Kilgravem, jdu s Kilgravem. A v mezičase se pokusím udělat si lobotomii čínskýma hůlkama.

             Slyšela jsem o Jessice Jones pár historek a ty mě přesvědčily tak akorát o tom, že ji nechám být, protože nemusím číst všechno. Upřímně, kdo by chtěl číst další story o ženské hrdince, která je na každé druhé stránce znásilněná, protože jinak by její tragická story vypadala jako fňukání rozmazleného spratka, protože otroctví samotné není dost dark. Ne, že bych to třeba nedělala ve svých fanfikcích, ale srsly, jsou to fanfikce a Marku Sextone, jsi kreten a kdybych na tvůj projev ohledně komixu Mad Max mohla natáhnout kalhotky, tak to udělám, protože na takovou píčovinu by se neměl nikdo dívat. 
Jessica Jones je jiná. Jessica Jones je lepší.


             Když jsem viděla prvních pár dílů, byla jsem nadšená, ale něco mi tam nesedělo. Jessica Jones. Komix napsaný chlapem. A ten shit je uvěřitelnej a fakt dobrej, ale co je sakra špatně s těma sex scénama.
Vážně, jsou jako fanfikce u kterých protáčíte oči, protože víte, že je napsal zapálený teenager s neskutečně wild sexuální fantasií. Ne, že by nejsilnější myšlenka, kterou jsem si odnesla z premiéry The Winter Soldier, nebyla: "Holy shit, jestli teď nepřijdu domů a nenajdu porno, ve kterým Bucky a Steve rozbijí postel, tak má u mě internet oficiálně utrum.*" Ale když to vidíte v seriálu, říkáte si "Yo, man, to je dost Twilight shit." A pak se ukázalo, že screenwriter seriálu je Melissa Rosenberg. Případ uzavřen.

             Ten seriál je všechno, co Tumblr vždycky v teorii chtěl, ale teď se s tím nemůže vyrovnat. Většina přítomných jsou naprosto perfektně napsané ženské postavy. Trish je ve všech směrech dokonalá. Naproti tomu všichni přítomní muži jsou atraktivní kreteni.
Možná Simpsonův původní účel byl zlomit někomu srdce, ale upřímně, všichni jsme to čekali.  Co se dá čekat od chlapa, který vypadá jako levná Tesco verze Chrise Evanse, že jo. Jen pořád čekám na ověření mého podezdění, že IGH je akronym pro InkoGnito Hydra. Až najdu člověka, kterýho napadlo, vytvořit twisted verzi Cap Ameriky, pošlu mu kytky. I mean holy shit. He's trash, I need 10. 

            David Tennant je naprosto flawless. Je to přesně ten slizkej creepy stalker, před kterým vás matka nikdy nevarovala, protože ta myšlenka byla příliš i na ni. Je ztělesněním všech creepy situací, které vás v životě potkaly a důvodu, proč tolik lidí raději v Dishonored demonstrativně bodne Lady Boyle do hrudníku, než aby si ji Brisby odvezl. Kilgrave je wet dream koncept, který jste nikdy nechtěli vidět zrealizovaný. Jako tvůrci kdyby vzali všechny nejnevhodnější imagine, které kdy byly napsané, přidali k nim klišé fanfic plots, oblíkli je do směšného fialového saka a pak z nich udělali noční můru. Ten chlap mě přišel z posledního kruhu pekla strašit za všechnu mou aktivitu na Hydra Trash Party.

            Chápu, že žádná postava, na kterou nemůžete aplikovat "Ale Kájo!" není zajímavá, ale byly chvíle, kdy jsem si říkala "Prosím, ať je jedinej. Jedinej chlap v tomhle příběhu safe." Mám potřebu postupně vzít něžně do dlaní hlavy všech postav a zařvat jim growlingem Mashy Arkhipové do obličeje "ALE KÁJO!!!"
Život Jessicy Jones je tak neskutečně fucked up, že jeho sledování vyžaduje, abyste měli jednu půlku obrazovky vyhrazenou pro video se seriálem a druhou k projíždění obrázků roztomilých kočiček.
Pokud chcete vidět něco zábavnějšího než SHIELD, zabít 13 hodin života a ještě víc zahořknout, tak se na Jessicu musíte podívat. Kromě toho je neskutečně zábavné sledovat Tumblerky, které si rvou vlasy, protože obličej Tennanta se nehodí, do jejich rapist konceptu.
Závěrem: Jessica Jones je super. Ale pořád si myslím, že Nathan Young by to zvládl líp.


* Pořád ho nemám, takže jestli v potitulkové scéně Civil War neprorazí Bucky a Steve postelí stěnu Tonyho ložnice, oficiálně odcházím do penze.

0 Komentáře:

Okomentovat

Jménem Nadgalaktické aliance gayfreaků a Temna (N.A.G.A.T.) děkuji všem komentujícím za příspěvek.