5/20/2016

Napsala Nagat | Tagy : , ,
Určitě jste nedočkaví na další nicneříkající review další Marvelovky, protože Nagat poslední dobou nedělá nic jinýho, podprahově všechny přesvědčuje, že yaoi je chyba a fakt, že Cherik býval nejsilnější western ship to vlastně už ani neomlouvá.

Takže si to shrňme: X-Men: Apocalypse
Průměrný hodnocení na RottenTomatoes: 6.5
Vyjádření nezávislého kritika: "Tento film vás donutí omluvit se za všechnu špínu, co jste řekli o průvodní X-men sérii."
Pracovní název: X-Men: Přátelské připomenutí, že ti dva buzeranti mají sex (s ženami)








           Po mnoha letech (dva) a ještě více úspěšných dílech (taky dva) přichází dlouho očekávaný X-Men: Apocalypse a má odpovědi na všechny otázky, které vás trápí. Byl by Magneto nějak užitečný v době kamenné? Jakou superpower by měl mít nejsilnější mutant na světě? Dozví se Quicksilver, kdo je jeho otec? Přijde někdo o ruku? Jsou prequely prostě další střípky z Wolverinovy zmatené timeline a samotná Erik/Charles storyline není vůbec důležitá? Může mít Erik Lehnsherr alespoň jeden den chill? Jsou pověsti pravdivé a tohle je fakt nejhorší X-Men film všech dob a naznačuje konec zlaté éry capeshitu?
           Řekněme si to na rovinu, ten člověk, který prohlásil, že X-Men: Apocalypse nemá důvod existovat, měl pravdu. Bryan Singer dokázal napsat X-Meny zasazený do 70tých let tak, aby to nebyla katastrofa, ale očividně má poslední dobou nějaké špatné období. Dost se děsím jeho budoucího projektu Broadway 4D s Hughem Jackmanem. Singere, co po sakra poslední dobou děláš. Díky bohu, že seš teplej a na twinky, jinak by se na nový X-Meny nedalo dívat.
           Pod Káhirou se probere tisíce let starý mutant Apocalypse s neskutečným God komplexem a pocitem, že by mutanti měli vládnout světu. Je to nejsilnější a nejďábelštější mutant ever obrovskou silou, která spočívá v manipulaci písku. Jo. Protože písek je ultimátní zlo, je otravný a dostane se všude. Jo, celej ten film je reference na SW prequely, protože když je teď oboje Disney, tak se nemusí platit práva. Apocalypse velice rychle zjistí, že zaspal pár tisíc let, už není doba kamenná, rozhlídne se a řekne si, Jo. Nutně potřebuju toho týpka, co ovládá kov.
A taky Storm, eh, Lucifera? a tu- holku, co ji museli strkat do kostýmu natřenou v lubrikantem, aby ji tam narvali. To je fuk. Oni vlastně nejsou vůbec důležití.
           Kurwa jeż. Erik has no chill. Modlím se za den, kdy Magneta přestane týrat karma a bude mít prostě fajn den. Kurwa jeż. X-Men: Apocalypse absolutně nepřispívá charakter developmentu nikoho ze zúčastněných a celé to existuje jen proto, že Singer chtěl udělat Magnetovu backstory ještě horší. A taky přidat nepotřebné cameo. Plot twist: nejde o Stena Leeho. 
Takže Erik Lehnsherr tentokrát udělá rampage against humanity, protože kurwa jeż, schovávat se v Polsku se nevyplatilo, částečně se masakr lidí shoduje s jeho ideologií, ale hlavně proto, že mu modrej chlápek řekne, jak ze sebe udělat velkej magnet. A taky mu dá ohyzdnej fialovej kýbl na hlavu, kterej Erik vlastně nepotřebuje, protože to Apocalypse blokoval telepatii. Fajn. Ono to možná zní trochu jako mimo charakter Magneta, kterej má sice trochu homicidní sklony a s radikalitou to možná mírně přehání, ale taky má většinou pointu, Na druhou stranu, měl fakt blbej den.


           Začínám si říkat, proč Fassbender bere všechny ty shitský role. Jeho hereckej výkon naprosto přesahuje všechny ostatní zúčastněné a to i McAvoye, což je možná tím, že Charlesovi scény jsou napsaný "prostě ok." Ono je dost těžký nekroutit očima při velkém návratu Moiry. Na druhou stranu, když už to musí být, ať je to Rose Byrne. Protože to vysvětluje strašně moc věcí o vkusu profesora Xaviera. 
"Ok, kdo je sakra Moira?" "Jo, ženská, co ji vlastně miluju. Asi 20 let, nebo tak něco." "...ok. A to ses nepokusil o kontakt?" "Ne. Ok, párkrát jsem ji stalkoval. Dvakrát. Pak jsem toho raději nechal."
           Poslední dobou se všichni zoufale snaží ukončit svůj queerbaiting a vůbec jim to nejde. Takže X-Men: Clint's Plot-Twist the Movie mají najednou všichni romantické zájmy o ženy (styl a) Kristine Kochanski a b) já už ani nepředstírám) a děti. Spoustu dětí. Na různých místech a asi i v různých timelines. A kdyby někdo chtěl něco namítat, díru v příběhu úspěšně vyplňují flashbacky na The First Class. Ve chvíli, kdy tam Magneto udělá velký kovový X mezi Apocalypsem a Erikovou waifu je jasný, že to vzdal i Singer.
           Vzpomínáte jak v DoFP byli Erik a Charles v naprosto toxickém vzájemně destruktivním vztahu, celej film vypadali, že se roztrhají a skončilo to tím, že Charles na chvíli ovládl Erikovo tělo a Erik pak odletěl s tím, že se nikdy nevrátí? To totiž bylo zatraceně dobrý a hradcore a bylo by to skvělé místo na pokračování, protože vztah těch dvou nutně potřebuje nějaký řešení. Bohužel, asi by to bylo moc homo, takže ve filmu neočekávejte žádnou zmínku o událostech druhýho dílu. A jestli jste se těšili na jiné aspekty dynamiky mezi Charlesem a Erikem, třeba jejich politický diskuze; Erik, náš milovaný fakt nasraná feministka radikální revolucionář vs. liberální humanista profesor Xavier, tak to je asi taky moc homo, protože jsou redukovány na "Pain. Suffering." "No, Erik, THERE IS LIGHT IN YOU!" A jako poslední hřebík do rakve se ti dva ani jednou nedostanou do fyzického kontaktu. Ale Kuba je zpátky! Jen jinak, než si ji pamatujete. 
A pak Happy End.
"Erik neudělal nic špatného. Pomohl nám zastavit apokalypsu. A teď bude volný."
"Profesore, zabil neskutečný množství lidí. Zase."
".........ne, to byl Apocalypse."
"Profesore, máme svědky. A taky zabil ty Poláky v lese."
".........ok, ale poslouchejte. Pamatuje si, že jméno vaší mámy je Sarah."
"Oh. Ok. Tak to pak jo."

           Singer by měl přestat čuchat toulen, očividně to nesvědčí jeho logickýmu uvažování. I tak, X-Men: Apocalypse není tak hroznej film, jak všichni tvrdí. Je to jako X-meni na Eurovision. Dobře se na to dívá, ale jakmile začnete přemýšlet, můžete se zastřelit. And Sergei deserved better. Pochopitelně to není lepší než ten leaklej workprint X-Men Origin: Wolverine, ale co chybí na scénáři, to dohánějí herci a Charlesův levandulovej svetřík. Oscar Isaac je zlatý, i když je modrý a zrovna masově vyvražďuje lidstvo. Definitivně je to ale nejslabší film z prequelové trilogie. Magneto wasn't right this time.

I rate: Slow-mo Pizzadog/10

1 komentář:

  1. Paráda :D
    Btw, Nadgalaktická aliance gayfreaků a Temna? :o xDxDxDDD
    Anonym vocaloid girl

    OdpovědětVymazat

Jménem Nadgalaktické aliance gayfreaků a Temna (N.A.G.A.T.) děkuji všem komentujícím za příspěvek.