5/23/2018

Novej Deadpool je Marvelácká alternativa seinen mangy, která má hardcore yaoi spin-off doujin, vydaný pod pseudonymem, a všichni vědí, že to dělal autor, ale nikdo to nahlas neřekne. Jedinej důvod proč v potitulkové scéně není velkej gangbang Wadea s Vanessou, Cablem a Colossusem, je, že nesehnali tak velkej gauč. Ale do příště ho prej seženou, proto se třetí díl nebude jmenovat DP, ale TP. Budoucnost Marvelu není queer. Současnost Marvelu je queer a budoucnost jede na ředidle z Pepka.

Budu naprosto upřímná, jedinej důvod proč píšu tenhle review je to, že by byla škoda, kdybyste na novýho Deadpoola nešli do kina. Pokud jste strčili peníze lidem, co dělali věci jako Hana Sola, nebo Justice League, nebo Red Sparrow, tak je pro vás povinností jít na DP2, jinak vám zabavím peněženku a vrátím ji až na konci školního roku. Novej Deadpool možná není tak dobrej jako Logan, nebo jednička (velice diskutabilní), ale zase je progresivní, genderově neutrální a nějakým způsobem vlastně není 100% Bethseda, Tumblerina, jakkoliv teď děcka říkají SWJ shitu. Nečekala jsem, že v roce 2018 někdo udělá v televizi rape joke o malým klukovi. Teda ne nikdo jinej než já.


Přestože první film prorazil úplně novou díru do trhu, dvojka se jaksi drží stylu nízkobudgetových filmů pro menší cílovou skupinu, čímž nechci říct, že ten film nemá rekordní tržby. (Jak je možné, že každej Marvel film vydělá víc peněz než ten předchozí? Je to konspirace? Co na to Disney?) Pracuje s dost obskurními komixovými hrdiny, hodně alternativní storyline a pokud mi odpustíte hodnocení filmu podle počtu obsažených socio-studies memes, nechápu, jak je možné, že si ten film prostě jen tak vyšel a všichni akceptovali, že "hlavní záporák" obrátí o 180° jen proto, že si v nějaké chvíli vyvine weird boner pro Ryana Reynoldse. Future is now. Hlavně když uvážím, co si teď lidi můžou dovolit v Indii.  Škoda, že to děcko, co o víkendu vystřílelo školu, ten film už neuvidí. Určitě by se mu líbil.

Než mě oldschool Deadpool fans sežerou, vím, že komix je dobrý přesně kvůli tomu, že je takřka neproblematický a to i bez feministických konzultantů. DP dokáže propojit cynismus, dang jokes a přesto nebýt kreten, takže z toho nevyjde jako notorický 4chan shitposter. Jen jsem po všech těch fiacích, kdy se režiséři snažili přiblížit mladému publiku jakousi komerční paverzí gender studies, nečekala nic lepšího než tenhle design Domino, kterej je všechno to, co je špatně s obsazováním černošek do mainstreamových filmů. Díky bohu, z novýho Deadpoola je cítit, že to dělal člověk, kterej má tu postavu opravdu rád a ví proč.

Ona je obecně Deadpool fanbase je srovnatelná jen se skalními fans Metal Gearu, kteří se taky vyznačují tím, že gender ratio té komunity je 10:1 pro muže, ale když někdo na FB skupině postne fotku nějaké loli s komentářem "Claiming this waifu," tak je to právě ta jediná ženská ve skupině a ta skupina se každej lichej týden přejmenuje na "Would bottom for Big Boss." Což je zároveň paralera k chování postav v novýmu Deadpoolovi, když se na to podíváte ze správné strany. Jediná výtka, kterou vůči tomu filmu mám, je, že při tom konstantním zneužívání Skrillexe, použili Bangarang, když mohli narvat First Of The Year do každé scény na té škole.
A teď běžte do kina, ať konečně pochopíte, proč chtějí lidi ojet Thanose.


0 Komentáře:

Okomentovat

Jménem Nadgalaktické aliance gayfreaků a Temna (N.A.G.A.T.) děkuji všem komentujícím za příspěvek.