1/27/2015

Napsala Nagat | Tagy : , , ,
Zjistila jsem, že mi tady vážně chybí spousta článků. Takže dotatečná revize jednoho z mých předchozích zvěrstev, které se ztratilo při přesunu blogu.
Kdyby někdo z vás třeba zapomněl na film, kde Elen Page uřízla chlapovi koule.




            Koncept je pořádný Léon: The Professional shit. Nepohodlně atraktivní třináctiletá dívka se seznámí s charismatickým mužem středního věku před internetový chat a sejdou se v kavárně. On ji přemluví, aby šla k němu domů. A několik rich white chlapů na darkwebu zaplatí za kazetu.

            Třináctiletá Hayley se pozve do velmi stylově zařízeného domu fotografa Jeffa. Jako všichni bílí a úspěšní muži má Jeff kostlivce ve skříni. Jen v jeho případě je to asi 150cm vysoká kostra a ještě pořád má školní uniformu. Hayley se tváří tak roztomile, jak jen to jde, než jde z nuly na 100 za půl minuty.
Osobně považuji Hard Candy za velmi výchovný film. Jako na Stardust můžete krásně ilustrovat důležitost antikoncepce, Hard Candy je zase výborný film na večer s přítelem. Jako vyřezávání jména do stromu na prvním rande. Není romantičtější způsob, jakým oznámit, že máte nůž. Pamatuji si, že jsem poprvé po shlédnutí měla reakce typu: "Nechci vidět žádného shotu! NIKDY!" protože každý s trochu horším svědomím může ten film chápat jako otevřený útok na svoje koule. Yeah. Moje střední byla docela trip. Všechno, co vím o chlapech mám z girls od Nica Kelmana. Jsem si docela jistá, že bych dopadla mnohem líp, kdybych při dospívání nehltala tenhle typ narativu.

            Pokud nemáte zrovna chuť na nějaký minimalistický psychologický thriller s Ellen Page, tak buď kecáte, nebo ani nevíte, že máte chuť na nějaký minimalistický psychologický thriller s Ellen Page. Když máte Patricka Wilsona a Ellen Page, tak v podstatě nic víc nepotřebujete. Uděláte masterpiece i ze zápletky edgy německý porna. Ale trocha barevné stylizace taky neuškodí. Pokud je na tom filmu něco candy, tak obraz. A soundrack.

            Hayley je překvapivě přesvědčivá třináctka a to i na psychopata. Má všechno, co my, zatrplé rachotiny, už nikdy mít nebudeme a máme chuť ji ohnout přes koleno a nařezat jí za to. Je přesně ten typ spratka, kterého všichni přes 20 nenávidí za to, že jim bere krásné a úspěšné muže. Jo, mám chuť ji praštit, jen si na ni vzpomenu. Ale ne tolik jako Mathildu.
Victim blaming is strong with jealousy. Patrick Wilson je tak hot pedofil jako Jeremy Irons v 97, kterej byl v podstatě jedinej důvod. proč se na novou Lolitu dalo dívat. Neříkám, že je to feministický důvod. Ale vím, proč se většina lidí dívá na televizi.
Každopádně pokud nepatříte ke konzumní většině, o to spíš si Hard Candy pusťte. Má to všechno. Kameru, Elen Page, barvy, hot chlapa, dubious content, gore, underage, rape references- yeah. Samý dobrý tagy.

0 Komentáře:

Okomentovat

Jménem Nadgalaktické aliance gayfreaků a Temna (N.A.G.A.T.) děkuji všem komentujícím za příspěvek.