2/13/2015

Nemůžu uvěřit tomu, že jsem ještě nepsala o jedné z mých vedlejších obsesí.
Věnováno lidem, kteří se mnou před lety fangirlili.
Pořád jsem ochotná jít do toho cosplaye.
Dejte mi čepici a jdu na to.
South Park nemá moc rozšířený fandom, a to i přes to, že má všechny znaky potencionálního Feels-trháku. Je to seriál s několika řadami, spoustou zajímavých charakterů, dobrovolně, či nedobrovolně hostujícími celebritami, fanservisem, geniálními trolly na režisérském křesle a má mužskou postavu, která pořád umírá. Vlastně by se mohlo zdát, že je zemřít jeho primárním účelem.
Jde o úžasný seriál, ale většinou na něj dojde, až když nezbývá jiná možnost. I proto, že na jeho ironicky stupidní humor si musíte pár dílů zvykat. (A pak nemůžete přestat mluvit jako ostravský štamgasta) South Park je neprávem vrchol prokrastinace. Když už není co číst, na co koukat, v politice není nic ironicky shipovatelného*, lidi z vašeho základního fandomu vám jsou na nervy a ten kluk, co vás balí, je sice hezký, ale tak strašně průměrný, že-
"-nejsi náhodou vodnář?"
"Um. Jo. Je to špatně?"
"Oh. Ne, dá se. Hm.... hele, a nekoukáš na South Park?"
"Um... ne. Nikdy mě to nebavilo."
[this was your last chance]
[you failed]
[access to her vagina denied]

*Hovadina. Na Putinově tagu na Tumblru vždycky něco je. 

Vítejte ve městečku, kde je zjevně pořád zima, a všichni jsou naprostní kreteni. Ale vždycky se dá zaparkovat.
Myslím, že South Park představovat nemusím. Kdo o něm nevěděl, protože zjevně žil v na druhém konci vesmíru v alternativní realitě, dozvěděl se z minulého dílu Supernatural, kde byla reference na Kennyho. Díky tomu je teď SP tag na Tumblru zaspamován SPN a já se nemůžu doscorllovat kýženého porna.

Ačkoliv nechápu, jak by někdo narozený v devadesátých mohl přežít základku bez South Parku. Všichni se na to dívali. Všichni. Dobrá, hodné holky, jako například Nagat to měly zakázané, a ten zákaz jako slepice dodržovaly, protože chápaly dospěláky potvrzený fakt, že sprostá slova by mohla ohrozit jejich duševní vývoj. Bože, já byla ale pitomá .


South Park hodně znehodnocuje jeho pověst a český dabing, který z něj dělá dvacetiminutový dokument o využití slova "prdel". Ale pokud sledujete poslední řady ve chvíli, kdy jsou jejich témata ještě aktuální, víte, že Trey Parker a Matt Stone, ač se tomu brání jako Homestuck fandom soli, se snaží svým absurdním humorem podat morální poselství a vysvětlit lidstvu "o co tady kurva jde".
Ne, vážně, You're Getting Old a Ass Burgers jsou věci, které by si měl člověk pustit v depresi i následné apatické fázi.

Na díly South Park se musíte dívat od začátku, ale pointu mají jen retrospektivně. Jinak řečeno, ale pozpátku je v tom nějaká pointa. Vážně, zajímalo by mě, jak to Trey a Matt vlastně píšou.
Ti dva jsou vzory všech trollů. Jsou jako zhmotnění toho nejlepšího, co kdy vzešlo z 4chanu. Mimochodem mají úžasný muzikál, který vysbíral snad všechny možné ceny a letos by snad měl vyjít na DVD. Free blowjob! Soon in your hard disc. Měli byste ho znát, protože jde o všeobecný přehled, a taky už jsem na něj narazila v pornu. Ne, na porno na něj, to jsem nehledala. Prostě jsou na něj reference v povídkách různých fandomů.
Kromě toho, chybí dva kredity na postup do dalšího semestru? Hasa Diga Eebowai.
Každopádně ačkoliv je South Park přeplněn relativně jednoduchým humorem, celý koncept má nějaký smysl. Narozdíl například od Family Guy (název psán velmi otráveným a sarsaktickým tónem, proto by se tam měl číst).
Otevřené nepřátelství mezi South Parkem a Family Guy začalo ve chvíli, kdy se Matta Stona a Treye Parkera v jednom rozhovoru zeptali, jestli jim nepřipadá humor Cartmana podobný Family Guyovi.

To vyústilo v několik dílů, známých jako Cartoon wars, jejichž vrcholem byl díl South Parku, týkající se fiktivního dílu Family Guye, kde byl ukázán Mohamed. Jednak šlo o reakci na zákon, který zakazuje znázorňovat Mohameda (wikipedie), kromě toho bylo celkem výrazně naznačeno, že Family Guy stojí za houby (vytváří ho kapustňáci, kteří tahají náhodné míčky z hromady) a v neposlední řadě ukázka nesmyslné americké cenzury. 

V praxi to vypadá asi takto, ve fiktivním díle Family Guye je zcenzurován Mohamed, ale v příští epizodě zcenzurován být nemá. Cartmen bojuje za to, aby cenzurován byl. Ostatní se snaží dokázat, že o nic nejde, a Mohameda klidně ukázat můžou. Na konci Mohamed vycenzurován není. Ale neuvidíte ho. Díl zcenzurovala stanice Comedy Central, která South Park vysílá.
Ale takové věci se dějí pořád.

V poslední době jsou tvůrci obviňováni z toho, že si víc začali všímat ženského publika. 
Bullshit.
Nemůžete nic takového založit jen na tom, že Stan/Kyle byli v jednom díle canon.



Myslím, že po rozmachu Homestucku už nikoho nepřekvapí, že lidé shippují i chlapce, kteří vypadají jako chodící vejce. Obzvlášť při podpoře tvůrců.
Tumbleři ze South Park fandomu nejsou nijak výrazní, ale jde o nejrychlejší livebloggery na světě. Zjevně sledují seriál v televizi s notebookem na klíně a mají myšlenky přes převaděč elektro vln přímo napojeny do sítě. Sice je pravděpodobně z první příčky brzy sesadí Sherlokians, ale pořád je tu šance, že Tumblr při premiéře season 3. spadne.
V éře  Deviantartu byl fandom považován za poměrně velký. Jenže nyní se na Tumblru ukazují globálně všechny fandomy a v době multishiperství, kdy všechno splývá v jeden obrovský fandom Superwholock, je South Park zcela zanedbatelný.

Na druhou stranu, před lety byl slash na South Park jednou z průkopnických záležitostí, "cartoon gay porn" se totiž týkalo jen anime a ještě teď je k nalezení spousta milých dopisů adresovaným fanynkám "South Park yaoi". Je pravda, že ty děvčata neměla moc velkou mentální úroveň. Ale až tak zlé to taky nebylo. Nyní jsou o trochu rozumnější. Hloupost se na Tumblru dobře skrývá.
Povídek je taky celkem dost, hlavně na FF.netu, protože série už nějakou chvíli stagnuje. Nejsou špatné, chlapci jsou v nich pochopitelně starší, protože někteří lidé zjevně nemají morální hodnoty tak nízko jako já. Seriously? Seriously?! Ale jestli ještě jednou přečtu, že někdo "chutná jako kafe a nikotin", tak autora praštím.
Zajímavé je, že se o South Park hodně starají japonské autorky. (Žhavte Pixiv, stále jede.)

Minimálně si pusťte The Coon Trilogy. Protože to tu bylo ještě před Avengers. Protože je to zatraceně cool. A protože Kenny, když si zrovna nemumlá do kapuce, tak zatraceně válí.

Doufám, že těm, co ještě pořád vnímali South Park jako "něco, co mám zakázané, protože se tam mluví sprostě, je to blbost a ten kluk umře, ale kluci ze třídy se na to normálně dívají, takže jsou hustí", tak jim propagační video Mysteriona změnilo náhled na svět.
P.S.: On ten seriál není až tak super. Je jako Homestuck spíš jako Sweet Bro and Hella Jeff, většinu času prostě budete jen nevěřícně kroutit hlavou, ale z nějakého důvodu je to tím svým hrubým americkým způsobem jedna z nějlepších věcí, co lidstvo za posledních 100 let stvořilo.
P.P.S.: Že jsme to tedy dotáhli daleko.

0 Komentáře:

Okomentovat

Jménem Nadgalaktické aliance gayfreaků a Temna (N.A.G.A.T.) děkuji všem komentujícím za příspěvek.