2/13/2015

Napsala Nagat | Tagy : , , , ,
Když jsem tu naposledy psala článek o seriálu, ve kterém se vyskytoval psychopat, tak jsem prakticky mohla slyšet, jak čtenářstvo stříhá ušima. Z toho důvodu použiji pro úvod pro další seriál dvě slova, která by mi mohla zajistit pozornost.
SÉRIOVÁ VRAŽDA
Není na tom nic špatného. Tohle je internet, všichni tu máme rádi vraždy a masové vrahy. Dobře se tím zkracuje čas mezi vařením, hraním násilných videoher, sledováním perverzního porna a uctíváním Satana.

Hannibal

Jak už název napovídá, Hannibal je cooking show. Ale výsledné pokrmy dáváte do huby na vlastní nebezpečí.
První, co vás napadne je pochopitelně, jak moc velká vykrádačka Mlčení Jehňátek to je.
Odpověď je nasnadě: Velká. Ale pořád ne tak velká, jako sequel filmu.
Shrnutí seriálu v jpg.

Zázračný konzultant FBI, Will Graham, je přivolán k případu sériových vražd. Umí se totiž vcítit do mysli psychopatů a dokáže dokonale porozumět jejich chování. Bohužel ani se svou superschopností a celým týmem vyšetřovatelů FBI nestačí na sestavení psychologického profilu vraha mladých dívek. Musejí tedy požádat o pomoc někoho kvalifikovanějšího a zkušenějšího. A protože FBI vždycky ví, kam jít pro pomoc, požádají o ni soudního psychiatra Hannibala Lectera.

Will Graham je raritní koktejl poruch osobnosti a neuróz, které jsou tak krásně nakombinované, že dokážou vytvořit relativně fungující celek. Jednoduše je pro psychiatry něco, jako pro Tumblery personifikace dvou homosexuálních Nutell souložících za práva žen. Jak by historickým termínem řekl klasik: Aaaaaw yeaaah, me gusta
S obličejem Hugha Dancyho je z Willa opravdu roztomilý chlapec, připomínající vyděšené štěně, a většinu času se třese jako sulc. Je opravdu překvapivé, že jsem na internetu ještě neviděla povídku s tagem Omegaverse, protože Will je typickým příkladem charakteru, který by se dal odborně označit jako omega in heat. Což by mimochodem také vysvětlovalo, proč ho kolemjdoucí psychiatři očichávají, když se nedívá.

Hannibal Lecter je pochopitelně jeho naprostým protipólem. Klidný, vyrovnaný a 99% času v dobře padnoucím obleku. V kombinaci s obličejem Madse Mikkelsena to považuji za otevřený útok na mé vaječníky. Nevěřilli byste jak dlouho už čekám, až bude někde ke stažení Jagten. Čekala jsem na něj celý minulý rok a nikdo prostě nebyl schopen udělat rip. Hannibal většinu času stojí v pozadí, creepuje okolo, sem tam někoho sní a dívá se na Willa pohledem, specialisty klasifikovaným jako "yes, yes, 10/10 would fuck". Pokud ve scénáři bylo "Hannibal looks at him like he would like to eat him", tak jsem si jistá, že si to Mads přebral špatně. Ne, že by si někdo stěžoval.

Pořád nevím, jak hledat porno, aniž bych měla válečný flashback na tu povídku s Magnetem, Xavierem a Hannibalem. Je to velice nepohodlný cockblock, protože sexual tension mezi Hannibalem a Willem je minimálně tak velká, jako mezi Sherlockem a Watsonem.
Docela shipuji Sherlock fandom s fandomem Hannibala.
"Nejsem psychopat, jsem vysoce funkční sociop-" "Já jsem. Já jsem psychopat." "..." "...a někdy jím lidi."
Fannibals, nebo jakkoliv si to říkají, jsou šílení. Ale šťastně šílení. Navzdory faktu, že show je o psychologické manipulaci, kanibalismu a explicitních vraždách, fandom zjevně jede na cracku. Jsou velice šťastní. I bez hiatusu jsou v mentálním stavu Sherlockians.
Navíc jsou velice zdvořilí a rádi vaří.

Série má zatím venku šest dílů a plánuje se jich 13. Nebo spíše dvanáct, protože NBC zabanovala čtvrtou epizodu kvůli událostem v Bostonu. Na inernetu je ovšem dohledatelná.
Na stupnici od Sherlocka BBC po Elementary, je to mírný nadprůměr. Asi jako American Horror Story, možná o něco lepší. Jsem ji 100% jistá, že to dokoukám. I kdybych měla jít přes mrtvoly. Hahaha, jsem tak vtipná.
Seriál patří k těm očekávaným a populárním, takže má fanstránky i v našich vodách a dá se dobře sehnat s českými titulky. I překlady jsou docela rychlé. Titulky jsou většinou do dvou dnů po premiéře dílu.

0 Komentáře:

Okomentovat

Jménem Nadgalaktické aliance gayfreaků a Temna (N.A.G.A.T.) děkuji všem komentujícím za příspěvek.