2/13/2015

Na tenhle film jsem čekala celou věčnost už proto, že spousta Homestuckerů jednu dobu věřila, že jde o alternativní verzi konce Homestucku. Prošli jsme fázemi, kdy jsme si pořád dokola pouštěli trailer a přemýšleli, jestli to není jen fake, až po chvíli, kdy byl konečně volně dostupný.
A teď si to konečně můžeme stáhnout i v našich zeměpisných šířkách. Dobrodružství sojové omáčky začíná.

Hlavní postavou je Dave Wong. Jeho matka byla kanibalka posedlá vampirismem a mluvením s duchy, takže Tumblr gurl, a on sám je lovcem démonů. Tedy není sám, pracuje ve dvojici se svým méně homosexuálním kamarádem Johnem. 

Pokud jste někdy chtěli lovit duchy jako Dean a Sam, měli byste se podívat, protože pravděpodobně skončíte spíš jako John a Dave. Uvězněni ve sklepě dveřma, které mají místo kliky penis. 
Ke své práci se dostali trochu jako slepí k houslím. Nebo Harry Potter k záchraně světa kouzelníků. Byli vyvoleni. Sojovou omáčkou.




***
Soy Sauce je název nové drogy. Vlastně to není droga, ale živoucí organismus, který zostřuje vaše smysly a přináší schopnost telepatie. Stejně tak démoni, kteří chlapci loví, nejsou přímo démoni, ale podivná stvoření z jiné dimenze – což vlastně jejich démoní podstatu nevylučuje, ale tihle démoni nevypadají, jako otaku ve své rebelské fázi, ale spíš jako červi, pavouci a jiná havěť. Ale začněme od začátku.


"It's like an Insane Clown Posse concert where all fifty thousand members of the audience are given their own microphone and sound system, and they all start simultaneously improvising bad freestyle rap verses.”

John se jednoho dne dostane k Soy Sauce a pochopitelně si ji napere rovnou do žíly. On je to dobrej matroš, ale ne tak, jak myslíte. 

Valná většina lidí po jejím použití zemře. Později ho Dave najde vyděšeného za gaučem a blekotajícího něco o monstru na stěně. 
Než mu, ale Dave uvěří, John na účinky drogy ne tak docela umře a začne konec světa. Dave musí najít Johna, aby mohli zachránit svět, a na pomoc má jen psa a Johnův hlas ve svém párku v rohlíku.

Odpověď na základní otázku tohoto příběhu zní: Ano. Autor to psal na těžké droze. Kde ten matroš vezmete? Už ho máte Psal to na internetu. Je to původně webová série.

Jde o hororovou povídku, kterou začal vydávat Jason Pargin pod pseudonymem David Wong v roce 2001. První díl skončil v roce 2004 a později byl vydán i jako kniha. Mimochodem, druhý díl se jmenuje This Book is Full of Spiders: Seriously, Dude, Don't Touch It.
Jason Pargin je jeden z těch lidí, o kterých kolují konspirační teorie o tom, že jsou příbuzní s Andrewem Hussiem. Nebo aspoň mají stejného dealera, nebo tak něco. Není možné, aby se tolik lidí s tímhle anti-humorem narodilo na stejném kontinentu. Je to hovadina, ale přesně taková, jakou lidé, jako já a půlka HS fandomu na hiuatusu, potřebují.
Hodnocení kolemjdoucích (například na čsfd) dokazuje, že pokud nevíte, co si pouštíte, můžete být mírně zmateni, nebo, nedej bože, velmi zmateni. Doslova zmatimateni.


Nejsou si jisti, jestli je to vtipné a autor to nemyslel vážně, nebo vážně špatné, protože to autor myslel vážně, a nebo jestli je to supervtipné, protože to BYLO zamýšleno vážně, a nebo- Ale tenhle typ humoru nemá smysl vysvětlovat. Vážně, tolik penisových vtipů jste naposledy viděli v Zardozovi a to už bude nějakej ten pátek. Tedy, pokud Zardozův výrok "Zbraň je dobrá. Penis je špatný.", byl vtip.

Kromě toho film má asi nejlepší cast, který mohl mít. Davea hraje Chase Williamson, kterého znáte asi odnikud, ale vypadá jako PewDiePie, což je pro jeho roli velice trefné. Dokážu si živě představit, že by tohle  PewDie dělal ve svém volném čase. A taky tam je Doug Jones!

0 Komentáře:

Okomentovat

Jménem Nadgalaktické aliance gayfreaků a Temna (N.A.G.A.T.) děkuji všem komentujícím za příspěvek.