2/15/2015

Napsala Nagat | Tagy : , ,
 Po čase, který by se mohl zdát jako věčnost... Nagat píše o yaoi anime!
Bývávali časy, kdy tohle byla jediná pořádná česká stránka věnovaná yaoi. Teď je to nejnavštěvovanější blog týkající se anime. Egh, myslím, že je to celkem ironie, ale dejme tomu.
Každopádně byl čas updatovat.
Koisuru Boukun

Tahle věc, v angličtině přeložena jako "The Tyrant Falls in Love", je už starší počin. Pochází z roku 2010. Jenže Nagat, ač úžasná a všemocná, na něj jednak neměla čas, a taky musela obracet oči už jen, když četla zápletku.
"Povedený roztomilý příběh o Souichim Tatsumim, který se zamiluje do svého striktně heterosexuálního Senpaie!"  Lol, nope.
Fakt, že se hned v prvních třiceti vteřinách objeví kulisové pozadí plné růží a věta "I love you, senpai!", tomu taky moc nepřidá. Mám ráda yaoi, kde jsou chlapi alespoň trochu chlapi. (# no bare reference!) Takže jsem čekala, až budu mít náladu a čas, kouknout na opravdu stupidní yaoi. 
Čas nadešel (protože bych dělala cokoliv jiného, než se učila) a s ním plot twist, který mě zasáhl, jako ukeho cumsho-totiž-kopanec do zadnice.
To yaoi bylo dobré.
***

Morinaga je typický šťastný vysokoškolák, pracuje na výzkumu se svým crushem. Bohužel jeho crush není gay. Vlastně se prezentuje jako docela slušný homofobik a trpí stihomamem, že se všichni gayové světa spolčili proti němu. Takže Morinagovi šance na kopulaci jsou mizivé. Na tom není nic zvláštního, protože s alternativou tohoto problému se vlastně potýkáme všichni.
V Yaoilandu se to řeší podobně jako u nás – tedy zíráním a následnou konzultací s přáteli. Morinaga má naštěstí o něco shitštejší přátele, než máte vy. Takže když přijde za svým kamarádem s problémem: "Ty vole, mám crush už 5 let a asi mi za chvíli puknou vaječníky koule.", tak mu není odpovězeno: "Tak mu něco nalij do pití, vole", ale je mu rovnou podána flaška s afrodisiakem. 
Následný vývoj děje by uhodlo i čtyřleté dítě. Jediný zvrat nastane, když se ukáže, že Souichi- senpai bude dole. Ačkoliv, jak řekl nějaký můj spolužák na Queer cinema, "No, on neměl moc na výběr." Jeho superschopností je totiž naprostá změna povahy při sundání brýlí.
Obrazová ilustrace: Souichi s brýlemi. Souichi bez brýlí.
Takže cosi kdesi zapletka a Morinaga chudáka "no homo" Souichiho přefikne.
Ten se pak zachová sympaticky a dá Moriganovi přes držku. Morinaganovi je to líto ("OMG, já myslel, že ho přefiknu a život půjde dál! To jsem myslel kladélkem, nebo čím?") a začne se Souchimu vyhýbat. Souchimu se cítí špatně, kvůli Morinagovi. (Vítejte ve světě yaoi. Když vás někdo přeřízne a vy se na něj naserete, špatně se máte cítit vy.)

I přes ta všechna klišé a poměrně megagalaktickou stupiditu děje, jde o vtipné a roztomilé yaoi. Vlastně je to nepochybně jeden z nejlepších yaoi snímků, co vůbec existují. Pokud máte třicet minut a chcete se se podívat na teplou komedii, Koisuru Boukun je přesně to co hledáte. A doneste si k tomu popkorn, mě totiž u sex scény docela chyběl. (# bylo to fakt drama)
Z technického hlediska; Anime je rozděleno do dvou OVA po třiceti minutách. Funny fact: 50% z délky první ovy zabírá sexuální scéna.
Má to moc hezkou animaci (na poměry yaoi) a je sehnatelné na ulož.to. 
Předlohou byla manga od Hinako Takanagi. Ta manga je pochopitelně lepší a delší než anime ( protože na hipsterských kecech vždycky něco je), ale jinak se vyznačuje jen tím, že Morinaga je ještě infantilnější pako.

0 Komentáře:

Okomentovat

Jménem Nadgalaktické aliance gayfreaků a Temna (N.A.G.A.T.) děkuji všem komentujícím za příspěvek.