2/13/2015

Napsala Nagat | Tagy :

http://hirvine.com/wordpress/wp-content/uploads/2007/10/le-portrait-de-petite-cossette-cover.jpg

Horor.
Horor v pravém slova smyslu.
Čti: Hezká a často nahá ženská, zápletka stereotypní a spoustu věcí tušíte už na začátku.
Bylo, nebylo... Kdysi dávno žila (ve francii?) krásná mladá a bohatá Cossetta. Ta byla zasnoubena s malířem portrétů Marcellem. Byli do sebe hrooozně zamilovaní a tvořili ideální pár. Než ji Marcello zabil a po krásné lolitce zůstal jen obraz, sklinka a hodiny.

http://blog.rodtv.com/images/anime/le_portrait_de_petit_cossette/cossette_ep_03_008.jpg

A spoustu let poté si jeden kluk, co pracuje ve starožitnictví, prohlíží starou sklinku a uvidí v ní blondýnu. Což je zvláštní, když jsme v Japonsku. A ještě zvláštnější je, že ta holka s ním mluví. Taky je zvláštní, že se do ní ten kluk zamiluje. A nejzvláštnější je, že to tomu klukovi nepřijde ani trochu zvláštní.
Jo ten kluk, Eiri, to má trošku pomotaný. Ale nebudeme se divit, studuje umění. No maluje docela hezky... Vlastně maluje úplně stejně jako jistý malíř z 18. století. Proč, no přece proto, že... a to je a) spoiler a za b) to určitě uhodnete. Takže Eiri miluje Cossettu, jenže ta je uvězněná ve sklince. Eiri ji miluje tak moc, že jí odkývne, když po něm chce, aby trpěl za hříchy Marcella. Což samozřejmě ještě stvrdí svou krví a od té doby je v pěkné pr....
Cossetta nad ním má takovou moc, jakou si spousty dívek můžou jen představit. Trpění za hříchy si představuje jako mučení a nejen fyzické. Moc roztomilá sadistka, když vezmeme v úvahu, že ten chudák Eiri vlastně nic neudělal.
 Už od začátku je jasné, že milovat Cossetu je vlastně sebevražda, tudíž děj trošku pokulhává, ale i když je vám spousta věcí hned jasná, stojí za to se podívat.
  1. Moc lidí to nezná
  2. Cossetta má skvělé šaty
  3. Krásnější animaci jsem nikdy neviděla
  4. Hudba je taky dobrá
  5. Prostě je to hezké

 Hodnocení: ** ** *(5 z 10)
Žánr: - horor

          - romantika
         - psychologické
         - seinen
Počet dílů: 3 (30 minut)
Přístupnost: +15
Název: Le Portrait de Petit Cossette
Autor:
Asuka Katsura

0 Komentáře:

Okomentovat

Jménem Nadgalaktické aliance gayfreaků a Temna (N.A.G.A.T.) děkuji všem komentujícím za příspěvek.