2/13/2015

Napsala Nagat | Tagy :
Výzva zněla? Napiš hatečlánek o CLAMPu.
Takže jsem se musela podívat na něco od nich... a rozhodla jsem se, že hatečlának nenapíšu.
CLAMP si nezaslouží nenávist. To by bylo mainstream.
Ale ani přemrštěnou chválu.To by bylo ještě víc mainstream!
Vlastně by výstižný název pro šílenství okolo CLAMPu byl analogický s názvem jednoho Shakespearova díla.
Mnoho povyku pro nic.
Btw. Orig.1599/komedie/filmové adaptace-84,93 a 2005./Děkuji zkoušejícímu a porotě./
http://29.media.tumblr.com/tumblr_lyifq9bSHv1r7fy3to1_400.png

Edit: Na požádání. Hodilo by se objesnit, co to CLAMP znamená.
CLAMP je zkratka pro centrální lapač adolescentek matoucích periodu. Ve skutečnosti jde o spolek matek po přechodu.
Všichni je mají rádi, protože jsou úžasné, skvělé a sentimentální, stejně jako jejich příběhy. Jsou to bestie, které ani peklo nechce. A proto byly při loňském zemětřesení v Japonsku jedny z prvních na seznamu "v pořádku". Satan se tak nemusel bát, že by mu v Pekle stvořili nový Twajlajt. CLAMP začínaly kdysi dávno, za časů starých Římanů, a bylo jich 12. Fakt, že v současnosti zbyly jen 4 dokazuje, že s podporou hetu se nikam nedostanete. A proto čtěte yaoi a zůstaňte spolu, mé milé dcerušky. A taky vytvářejte duchaplné písně o hezkých zadcích. Zařídí to světový mír.
 
Já jen nesnáším pro chabé zápletky a...
spoře oblečené ženy
A tyhle mají prsa větší než v kdejakém hentai.
A když nemají kozy tak mňoukají, a nebo sténají při dotyku žehličky, jako pornoherečky.
O čem mluvím?
O postavách od CLAMPu.
***
CHOBITS
http://27.media.tumblr.com/tumblr_lyjolp7KA71r4rszuo3_250.gif
Shrňme to. Student přijíždí do města a nemá peníze. Najde na smetišti krásnou sexy utlrasuperhot robotku, která je ale rozbitá, takže umí říct jen "Chi". Má v sobě zaheslovaný nějaký krutopřísný program, o kterém nikdo nic neví, ale určitě to může zničit svět!
Hollywood by z toho byl schopen vytřískat trilogii za miliardy s Kirsten Dunst v hlavní roli.
Ovšem na anime je to těžký průměr.
Hlavním problémem je, že Chobits má 26 dílů a všechny jsou absolutně bez náboje. Všechny díly stojí na základní rovnici: chi + nějaký hloupý a mírně oplzlý vtip = zápletka. Je to sice roztomilé, ale taky částečně trapné. Název pro ecchi pravděpodobně pochází odtud.
http://25.media.tumblr.com/tumblr_lxnxww1AxB1qkluz0o1_500.gifPostavy jsou velmi nevýrazné. Člověk si všehovšudy zapamatuje jen dvě.
1. Hideki aneb Hanák v Praze. Celý život ho odklopovali krávy a koně, a asi se mu po necivilizovaném světě stýská. Takže si do baráku přitáhne slepici ze smeťáku. 
2. Chi. Android/Perscon. A to persocon tak sladký a krásný, že si mužský majitel minimálně dvě hodiny ani neuvědomí, že neumí nemluvit. Chii je totiž na mentální úrovni tříletého dítěte a veškeré snahy o fyzický
                                                             kontakt tím tedy padají do složky "ilegální".
3. Osoba, kterou si pomatuje jen Nagat. Je tam nechutně bohatý a nechutně roztomilý shota. To je pozitivní. Shotové jsou vždycky pozitivní a to i když neukazují své spodní prádlo opravářům a instalatérům.
Animace Chobits taky není vrcholem lidské technologie a v kombinaci s hambatostí většiny postav a faktu, že se mi podařilo sehnat jen anglický dabing, jsem si občas myslela, že jsem omylem klikla na redtube.
Navíc, pokud si mám vybrat oblíbený heterosexuální robofilní pár, nebude to Hideki a Chi, ale spíš Fray a Lucy Liu. V krizovém případě Equius/Aradia.
Což mě přivádí k myšlence, že v Chobits by mohlo možná být skryto poselství... A to, že když má každá osoba svého milovaného androida, zapomíná na okolní svět. "Protože je to jednodušší než být s člověkem." To je moc hezký vztah. Takový persocon je oddaný a je na vás zcela závislý. Neudělá nic, co by jste nechtěli a nemá vlastní vůli. A když se zamilujete do persoconu, on vám pochopitelně odporovat nebude. Takže je to vlastně docela jasný příklad zneužívání.http://24.media.tumblr.com/tumblr_lyjolp7KA71r4rszuo2_250.gif
Na konci Chobits, se zjistí, že ten příšerně tajný a nebezpečný software, který Chi má v sobě, není nic jiného než program pro lásku. Takže Chi, která je sice naprosto nezpůsobilá pro cokoliv, Hidekiho miluje.One justo for you A tím se ten zvrhlý vztah majitel/robot zřejmě obhajuje.
Takže, dámy z CLAMPu, buď jste chtěly psát o zneužívání, a měli jste zkusit udělat něco jako Lolitu (ideálně mužského pohlaví), a nebo jste chtěli říct světu, že sex s roboty, není to pravé.
V tom případě bych zvolila větší důraz na fakt, že s takovou lidstvo časem vymře, a nebo bych udělala dokument o robokapavce.

Hodnocení: (2 z 5)
Název: Chobits
Žánr: Romantická komedie
           parodie na Science Fiction
           Ecchi

Délka: 26 dílů, 30 minut



Tsubasa Reservoir Chronicle
http://29.media.tumblr.com/tumblr_lyh43eGffC1qc5rbmo1_250.gif

Byla jednou jedna princezna, co se bavila tím, že utíkala z paláce...http://media.tumblr.com/tumblr_lxviteq9sG1qmxl3c.gif
Ano, Tsubasa je pohádka. Ovšem poměrně podivného stylu.
Princezna z pouště (1000 a jedna noc?) Sakura (No, do prdele) miluje svého přítele z dětství (Klišé!) Syaorana.
Sayoran pracuje na vykopávkách, kousek od paláce. Je to asi takový archeolog, jako Indiana Jones. K památkám bych ho nepustila, ale jako akční hrdina je populární.
A když si tak jednou archeoloží, vykope něco, co by chtělo Sakuru nějakým způsobem vtáhnout do jiné dimenze. Clamp se zjevně vyznačuje tím, že hlavní hrdinky jsou submisivní pipky, ploché jako prkno žehlicí, ale přesto je všichni chtějí. Sayoran Sakuru zachrání, ale její srdce a vzpomínky se rozlétnou do různých dimenzí. Prins Archeolog pochopitelně nechce nechat svou lásku zemřít a tak se rozhodne procestovat celý vesmír a tisíce dalších realit, aby Sakuře zachránil život.
Takže zápletka dobrá, ale bohužel je těžce nedotažená. Jde o vrácení vzpomínek Sakuře, ale řeší se to ve 2 dílech z desíti. http://26.media.tumblr.com/tumblr_lxlvmkFl4i1qcexlbo6_r1_250.gif
Ovšem je tu moc hezky nakreslené prostředí a skvělá hudební kulisa. A kdyby se více kladl důraz na propracování alternativních realit, do kterých se hrdinové dostanou a celkově to získalo nějaký náboj, mohla by z Tsubasy být legenda.
Takhle je to slabá pohádka.
Je tam příliš mnoho dialogů o ničem a všechno je vlastně jeden velký filler.
Postavy moc hezké na pohled, a některé by byly příjemné i na omak... ale charakterově slabé. Velmi slabé. Je tu Badguy a Niceguy, ale u toho se taky zůstane. Neprocházejí žádným vývojem. Navíc, když Sakuře udělají záběr z blízka na xicht, a je to osvícený, tak vypadá jako Pico.

Hodnocení: (3 z 5)
Název: 
Tsubasa: Reservoir Chronicle
Žánr: Romantické fantasy
Délka: 52 dílů,  24 minut
Shrnuto podtrženo: Vaše spolužačky by to bavilo

http://27.media.tumblr.com/tumblr_lyjprcswRX1qjslnoo1_400.gifV současné době mám rozkoukané Code Geass. A musím to stihnout rychle, protože anime mizí díky ACTA mizí z internetového světa, jako poživatelná část citronu po útoku octomilek. Hlavní hrdina je Lelouch a jeho jméno je ještě krutopřísnější, když ho přečtete japonsky. Tohle dítě by mělo být mladý génius a stratég, v poválečném světě ve kterém Británie ovládla Japonsko.
Ačkoliv je Lelouch lepší než většina stereotypních hlavních postav a dokonce má v sobě něco z atraktivity Zla, má stejnou slabost jako ostatní. Hloupé dívky v nesnázích. Na to mu nestačí ani vysoké IQ. Naštěstí pro něj, ve chvíli, kdy najde svou feme fatele, ona umře. Ale zanechá mu něco na oplátku za to, že ji chránil. Uzavře s ním smlouvu a udělá ho lepším, jiným a totálně not mainstream. Udělá z něj hipstera. Totiž pardon. Udělá z něj teroristu bojujícího za svržení Británie.
Code Geass je mecha, military a není to tak zoufalé, jako ostatní díla CLAMPu. Ovšem, co se nahnalo na dynamice příběhu, musí se dorovnat velikostí poprsí přítomných slečen.
Více snad později.

0 Komentáře:

Okomentovat

Jménem Nadgalaktické aliance gayfreaků a Temna (N.A.G.A.T.) děkuji všem komentujícím za příspěvek.