2/13/2015

Napsala Nagat | Tagy :
Hledala jsem něco, čím obohatit blog. Něco relativně krátkého, nenáročného a zahlazujícího depresi z blížící se maturity. Přitom jsem chtěla fandom... ale ne fenomén.
Takže kde se dá najít pitomoučké anime s bišíky?
Jednoznačně v threadech na 4chan.

Tak jsem to zkusila.

Natsume Yuujinchou

http://25.media.tumblr.com/tumblr_lx9bxheMmm1qis6bco1_500.gif      Natsume je strašně výjimečný chlapec. Vybalme to rovnou, on vidí démony! To se sice v Japonsku stává často (Znáte to, zemětřesení, prasklé potrubí, úniky plynu a tak... pak vidíte spoustu věcí), ale Natsume je vidí pořád. Není to proto, že by jel v marihuaně, nebo podobně, ale údajně má tuto schopnost po své babičce Reiko.

       Tahle Reiko ráda mlátila démony a jako fetišistickou trofej si od nich nechávala podepsat deníček. Jenže jak to ve fantasy bývá, jména mají obrovskou moc. A když znáte jméno démona, můžete ho tím ovládat. Reiko takhle stvořila jednu z nejnebezpečnějších knih na světě, a aby dokázala svůj intelekt a schopnost odhadu situace, pojmenovala ji Yuujinchou (Kniha přátel).
Pak si umřela a její, boje nezpůsobilý, vnuk to musí odnést.
***
       Někteří ambiciózní démoni chtějí získat Knihu přátel a začít s ní kariéru Světovládce. Toho chtějí dosáhnout tím, že Natsumeho honí.... wait... řekl tu někdo HONIT?
Ne, tak dobře. Oni ho... prohánějí! (Ty ve, to nenzní o moc líp)
Každopádně, jiní démoni došli k závěru,  že být diktátorem je na houby, a tak chtějí jen zpátky své jméno, aby nalezli klid.
Natsume je pitomeček a nemá co dělat, proto se rozhodne vracet démonům jejich jména,i když ho to vyčerpává.
Díky tomu divačky nepřicházejí o pohled na rozkošného udýchaného mladíčka, padajícího v bezvědomí k zemi. Což působí tak bezbranně a sladce, že Natsume Yuujinchou nepotřebuje ani pořádnou zápletku k tomu, aby se točila už  čtvrtá řada. Ale nepředbíhejme.

http://26.media.tumblr.com/tumblr_lx858fyUaE1r5zfj8o1_400.gif      Každý hrdina démonického anime, musí mít mazlíka vlezprdelku, který kromě toho, že vyplňuje furry thready na těch nejtemnějších místech internetu, pomáhá dokončit příběh, na který se tu zapomělo.
Natsume si svého obtěžovatele najde hned v prvním díle. Pochopitelně je to kočka, jejíž druhou fornou je tvor připomínající vlka, nebo nasranou lišku. To je dobrá volba.
Bohužel ji autoři, v opojení klasickou japonskou mytologií, pojmenovali Madara.
To je špatná volba.
 
Madara - kočka -Madara -kočka -Madara - kočka
You do it wrong!!!

       Natsume měl smutné dětství, jinak to ani, při těchto typech kluků, nejde.
Je to velice milý, čestný a hodný chlapec, který by se neuvěřitelně líbil vaší prababičce. Naštěstí, takovéuž evoluce pomalu vyhladila. A co nepobral na sociálním intelektu, to dohání naivní krásou.
       Natsumeho dabuje Hiroshi Kamiya. Já vím, že vám to něco říká, ale nemůžete si vzpomenout.
Takže budu tak hodná, skvělá a úžasná, že vám to prozradím.
Nozomu Itoshiki (Sensei ze Sayonara Zetsubō Sensei), Tieria Erde (Mobile Suit Gundam 00 Second Season), Beelzebub (Yondemasu yo, Azazel-san), Mephisto Pheles a pochopitelně Izaya Orihara! Ano, všichni ti badass a evil a kýbl a debil... a vypusťte lampióny! Teď si to musel pokazit a propůjčil hlas bytosti tak pitomoučné, že i Shion z povídek na ff.netu je víc připravený čelit životu. (Pokud jste žádnou nečetli, tak buďte rádi. Ten kluk ani ve dvaceti pořádně neví, kam se co strká.)
http://26.media.tumblr.com/tumblr_lx7pa8ojV31r841lfo1_r1_500.jpgJak už jsem řekla, zápletku tohle anime vyměnilo za něžnou tvář hlavního protagonisty. Všechny díly jsou sekány stejně, jako Baťovy cvičky. K Natsumemu přijde démon, něco se semele a on ho pak odvolá.
Kde je nějaký příběh? To je chabé, jako má maturitní slohovka.
Jako bonus, je tu fakt, že duchy odvolává tak, že si strčí papír se jménem do pusy a foukne. Ach, to je tak Sladké!
Pokud máte hormony trošku pomuchlané depresivním počasím, chystejte si pankreas. A nebo inzulin a perte si to rovnou do žíly.

Anime má tři kompletní série, po třinácti dílech. Čtvrtá začala vycházet loni a je stále ongoing. Pochopitelně, ani tak hezká trubka, jako je Natsume, nedokáže bez zápletky udržet pozornost dlouho. Takže jsem zahlédla něco o přidaném fanservisu a bonusu v podobě jiných mužských postav.
Kvalitu zápletky to asi nezachrání, ale kdybych se vážně nudila, tak to omrknu.

       Mohla bych říct něco o poetičnosti a tak, ale stejně tak dobře můžu popsat svoje botasky se žralokem.
"Odchlipující se podrážka zajišťuje pravidelné zavlhčování ponožek a zabraňuje vysušení nohou!
Skvělý anatomický tvar! První bota, která se nepřizpůsobuje vaší noze, ale vaše noha se přizpůsobí jí!
Moderní barvy! Perfektně ladí k oježděné asfaltové silnici! Povrch nekouže! Je speciálně ošetřen technikou zakop-jsem-o-patník!"

Prostě a jednoduše. Pokud nemáte co dělat, nechce se vám sledovat nic náročného a na ff.netu máte všechno přečtěné... Tohle je anime pro vás.
Za týden na něj zapomenete.
Hodnocení: (3 z 5)
Název: Natsume Yūjin-chō
Žánr:
 Shoujo, fantasy, poetika...
Délka: 13 dílů, 22 minut, 3 řady
Shrnuto podtrženo: Nenáročné lyrické anime, které skvěle zabíjí depresi při premenstruačním syndromu.
Takže to by bylo zdrcení k-popu, recenze na Twilight, vychválení Homestucku do nebes a odmítnutí romantického a lehce přístupného chlapce.
A teď výzva poslední výzva Pekel.
Totálně sepálit CLAMP.
http://fortnightlitpress.files.wordpress.com/2011/05/knapp01.png?w=480

0 Komentáře:

Okomentovat

Jménem Nadgalaktické aliance gayfreaků a Temna (N.A.G.A.T.) děkuji všem komentujícím za příspěvek.