2/13/2015

Napsala Nagat | Tagy :
 Sayonara Zetsubou Sensei
http://thenullset.files.wordpress.com/2009/02/sayonara_zetsubou-sensei.jpg

Už vám učitelé někdy říkali, že ještě chvíli a skončí na psychyně? Už se vám někdy učitelka rozplakala při hodině? A už se někdy váš učitel rozhodl, jít se oběsit? Mně se to poslední nestalo... Ale taky mě nikdy neučil Zetsubou-sensei.
Dobré anime by mělo zaujmout při první minutě... Ale jestliže před vás okamžitě po zapnutí, spadne ze stromu chlap se smyčkou kolem krku, jedná se o něco fenomenálního.

http://www.epicwin.org/img/szs/1/09.jpg

Mladý učitel Itoshiki Nozomuje nenapravitelný pesimista, nebo snad realista? V každém případě vidí všechno v tom nejhorším světle. A tak se nemůžeme divit, když se jednoho krásného dne, rozhodne spáchat sebevraždu.
Naneštěstí je opravdu krásný den a do školy si to zrovna špacíruje trošku divná studentka Fuura Kafuka.Ta když uvidí visícího muže, začne "jemně" zmatkovat a snaží se ho taháním za nohy zachránit. Samozřejmě ho tím dusí čím dál víc a měli by jsme po anime, kdyby se provaz nepřetrhl.
Itoshiki se nadechne a začne nadávat "Chceš mě zabít?!!" Jakmile mu docvakne, co řekl, začne emařit. Že se mu zase nepodařilo zemřít, že už nemá pro co žít a blablabla... Fuura ho neposlouchá a pak se ho zeptá, jestli je jako normální, zabíjet se v tak krásnej den.
Což teda Itoshiki nese dost těžce a obzvlášť po té, co mu ta holka oznámí, že se vlastně nechtěl zabít. "Co co jsem teda jako chtěl?" "Udělat se vyšším." Následuje scéna, jak se otec Fuury snažil udělat vyžším... A Itoshiki, neschopen slova dostává přezdívku "Růžový strážce". Jeho nadšení nezná mezí a nic se nezmění, ani když mu Fuura nabídne 50 jenů. Psychicky labilní učitel radši vezme nohy na ramena.
Nomozu si myslí, že horší už to být nemůže, ale když otevře dveře své nové třídy, ozve se: "Růžový strážce!!" A emo-sensei má další důvod k sebevraždě.

http://img358.imageshack.us/img358/8598/51ofzoguldlss500zi2.jpg

Sayonara Zetsubou Sensei= komedie u které se nachlámete. Osobně si myslím, že nejlepší jsou scény, kdy se Furra snaží senseie zachránit a důsledek to má většinou opačný- př.: strčí ho pod vlak. Pár emařů by to mohlo vzít jako vzdělávací pořad (tolik nápadů na důvod sebevraždy se hned tak nevidí).
Osobnost pana Zoufalce je zamilování-se-hodná. Nikdy mě nenapadlo, že školní psycholog není jen pro studenty. Raději bych měla za profesora hezkého sebevraha v kimonu (možná trošku pedofilního), než ty plešky co máme. Itoshiki není jediná divná osobnost. Jen v jeho třídě je jich minimálně 12. 12 dívek. Á, narazila jsem na problém. Konkrétně Itoshiki  problém s ženami. Co může být horšího pro sebevraha, než když ho nikdo nemá rád? Přece když ho miluje půlka školy.  A hodně studentek miluje své učitele. Je to asi nějaký komplex. Ale konec konců, nenapravitelná optimistka a stoprocentní pesimista jsou opravdu rozkošný páreček.

V každém díle je nejméně jeden učitelův pokus o sebevraždu a spousta nikam-nevedoucích filozofických konverzací. Překvapivě se jedná o komedii a to vtipnou komedii. Kresba je něco mezi Mononoke a Jigoku Shoujo. Jo... A taky je to ecchi. Opening mě solidně vyděsil, nevěděla jsem, do čeho jdu.


Hodnocení: ** ** ** ** (8 z 10)
Žánr: -shonen
         
-parodie
          -
ecchi
          -komedie
Název: Sayonara Zetsubou Sensei
Délka: -1. série má 12 dílů, pak jsou ještě 2 další
Přístupnost: +15
Autor: Kōji Kumeta
Pozn.: Zvláštní animace... No koukněte a pochopíte XD
Fantip: Na netu je spousta roztomilýho yaoi

0 Komentáře:

Okomentovat

Jménem Nadgalaktické aliance gayfreaků a Temna (N.A.G.A.T.) děkuji všem komentujícím za příspěvek.