2/13/2015

Napsala Nagat | Tagy :

Šmarjápanno! Kdo nezná Angel Sanctuary, nežije! Takže si to koukejte pustit.
"O čem to je?" "Eh...No...Je to od Kaori Yuki, takže... Kde mám začít..?"
http://arkania.edforum.net/Fonds/Manga/AngelSanctuary01.jpg
"Jak se řekne slušně incest?" "Komplex Sáry a Setsuny?"

Bůh měl prostě jednou vtipnou kaši k snídani a napadlo ho, udělat to dneska prostě trochu jinak. Stvořil andělská dvojčata, mocnější než valná většina obyvatel nebe i pekla dohromady. Jenže v dobré náladě jim změnil role. Starší z dvojčat bylo silnější než jakýkoli muž, jenže bylo ženou. Zatím, co to mladší –chlapec- bylo krásnější, než jakákoli žena. Problém byl tady. Pak už jenom stačilo, aby si Pánbůh schrupnul, a už nám andělé dělají bordel... Rozhodli se totiž, že srovnají Peklo se zemí. Zatím co Rosiel všechny podporuje (a tváří se přitom jak Paris Hilton, když si koupila čoklíčka), Alexiela se vzbouří a vede démony proti andělům. Alexiel je nakonec poražena a její duše spoutána, ale jen do doby, než se reinkarnuje.

O tisíce let později se po Tokiu potuluje kluk, který nemá v životě zrovna štěstí. Setsuna je notorický smolař. Na školu dlabe, jde po něm banda rváčů, jeho jedinej kámoš je pěknej děvkař, a Setsunův sexuální život taky není zrovna OK. Už od malička miluje svou sestru, když mu na to matka přišla, drapla Sáru a rozvedla se. Setsuna a zatím nic netušící Sára se přesto stále stýkají. Jestli si myslíte, že toho má ten chudák až nad hlavu, není to všechno. Setsuna totiž není nikdo jiný, než reinkarnace Alexiel. On to zatím neví, ale dost nelidských bytostí už to tuší.
A protože všichni chtějí Alexiel a kašlou na Setsunu, snaží se ji dostat ven různými způsoby. Pekelná princezna mu hraje na city, její dvorní transvestita na něj zase shazuje tunové předměty. Jistý anděl Katan občas někoho zmanipuluje, ale jeho největší blbostí, jakou kdy udělal, bylo, že přivolal na zem mladší dvojče Rosiela. A Rosiel si už ví rady.

Po několika pokusech zjistí, že to, co drží jeho sestřičku v Setsunovi je Sára. Nikdo
v tom nevidí problém, kromě Setsuny a Sáry. Ti totiž zjistili, že se milují, vzali roha a... no... dělají něco, za co by do nebe rozhodně jít neměli. Což Rosiela vytočí, protože i on by chtěl, aby ho jeho sestra milovala (to proto děti, že Rosiel je tak sobecká a narcistická děvka, že se to jen tak nevidí a k tomu má princeznovský syndrom), což má trochu blbý, když je Alexiel v Setsunovi. Rosielovi prasknou nervy a pošle Katana.
Najednou se Katan vznáší nad Sárou a Setsunou a.... a..... A protože je Sára stoprocentní bisoujo, "zachrání" situaci tím, že si nechá do hrudi udělat takovou díru, že by se ani Seras Victoria nemusela stydět. Čímž to posere sobě, Setsunovi a zbytku světa. Nejen tomu lidskému.

-Tohle je kompletně celá ova. Že spoileruju? Neřekla bych. AS je manga o 20 volume, zfilmovány jsou necelé 3.
Pro lenochy: Taylor má fanpřeklad 2 volume + popis asi 15 volume.

Hodnocení: (8 z 10)
Žánr: -shoujo
          -existuje žánr "Kaori Yuki"?
Název: Angel Sanctuary
Délka: 3 OVY
Autor mangy:  Kaori Yuki

0 Komentáře:

Okomentovat

Jménem Nadgalaktické aliance gayfreaků a Temna (N.A.G.A.T.) děkuji všem komentujícím za příspěvek.