2/12/2015

Napsala Nagat | Tagy : , ,
Aneb druhý díl Hunger Games.
I'm not a fan of puppeteers but I've a nagging fear

Buď jsem si zvykla na podivnou jednoduchost charakterů, nebo se v druhém díle pracovalo s lepšími osobnostmi. A pak je tu ještě třetí možnost, že stupydyta okolního světa, přebila všechno ostatní.

someone else is pulling at the strings

Když Katniss v prvním díle vyhrála (s Peetou, co se vezl) tu poměrně populární hru o přežití, stala se z ní nejen mediální hvězda, ale jako bonus dostala titul ikony revoluce. Po krajích vypukly nepokoje, protože zabíjení dětí je nelidské a blablabla.
Bůh ví, co se těm lidem honilo v hlavě, když je trilogie Hunger Games psaná v ichformě z pohledu Katniss.
Ve filmu scénáristé zapracovali nepokoje v krajích už do prvního filmu, což je neuvěřitelně šlechtí. V knize to pochopitelně není, a tak celá situace kolem revoluce vypadá vážně divně.

Something terrible is going down through the entire town

Co vypadá ještě divněji je chování politiků, kteří se snaží uklidnit situaci v krajích tak, že tam pošlou Katniss s Peetou jako zamilovaný páreček reprodrozdů. Zjevně v Panemu nemají povstání moc často, protože si to vrchní představitelé Kapitolu očividně představují jako Hurvínek válku. Takhle to nefunguje. Ani vláda, ani revoluce.

wreaking anarchy and all it brings

Připomíná to konverzace na Skypu, kdy Nagat vyhrožuje ovládnutím světa a Lenka se staví do pozice horského partyzána, který diktaturu svrhne zasíláním heteráckého porna plného koz, protože to Nagat ubije k smrti.
Zní to skvěle, ale i k vládě a revoluci je potřeba něco víc.

I can't sit idly, no, I can't move at all


A když Katniss situaci neuklidní, udělají mocní další nehorázně stupidní čin, kterým dokážou svou megagalaktickou zoufalost. Vyhlásí speciální ročník Hunger Games, kde budou bojovat lidé, kteří vyhráli předchozí ročníky. Aj, aj, aj. Takže Katniss a Peetu neuvěřitelně nenápadně pošlou na smrt.
Po té, co všechny postavy a čtenáři udělají Facepalm, vypukne revoluce, a do vlády se asi konečně vloží někdo povolaný, protože se rozhodně srovnat pár měst a vesniček se zemí. Jenže tohle by fungovalo na začátku a ne v průběhu revoluce.

I curse the name, the one behind it all...

A pak k tomu konečně pustí někoho povolaného. Totiž, tak perfektně poznáte, jak moc jste zestárli. Když zcela jebete na Hurikána/Galeho, ani nemrknete, když se někde promenáduje polonahej Peeta... A pak se objeví celých 5, slovy PĚT, odstavců s Haymitchem a vy to samým nadšením zapijete, protože je to ironické a taky máte fakt radost, že je tam konečně někdo, kdo ví o co jde.
Vlastně bych se na druhý díl vydlabala, kdyby mi sestra neřekla, že tam budou nějaké podrobnosti ohledně třináctiletého Haymitche v aréně. Podrobnosti? Seriously? Doufám, že těch pět vět ve filmu roztáhnou tak na dvě třetiny filmu, aby mi to za ten lístek stálo.

Pozn: Nagule, jak jsi vyřešila Haymitchův.... Atraktivní vzhled? Předpokládám, že jsi s ním něco ve svý hlavě udělala, protože i když jsi personifikovaný úlet, až tak mimo nejsi. :D
Trefa, sestro. Vzala jsem toho chlapa z filmu a ubrala mu asi 10 let. (A ignorovala jsem fakt, že je v knize tmavovlasý) A kdyby ta možnost nebyla, tak je mi to vlastně jedno, protože mě bere jeho sarkasmus.
"It's abnormal to be obsessed with a fictional, 40-year old alcoholic? I believe not lol."

PS.: Ta písnička, jejíž text se mi šiknul, je Discord z Poníků. Hodí se to ke všemu.
  

0 Komentáře:

Okomentovat

Jménem Nadgalaktické aliance gayfreaků a Temna (N.A.G.A.T.) děkuji všem komentujícím za příspěvek.