2/15/2015

Napsala Nagat | Tagy : ,
-aneb co se stane, když chvíli nedáváte pozor na tu bandu rozjuchaných shippingem posedlých cvoků.
Třeba takový Loki fandom se pěkně vyvinul ve všeobecné shippování komixových superhrdinů, ale většina fandomů skončí po první vlně zájmu v temné straně.

Edit: K LotR fandomu se více méně váže i Hobbit fandom. Po pomalém rozjezdu se ukázalo, že se tenhle fandom bude skládat s lidí odrostlých na LotR fandomu (freakové) a Sherlock fandomu, který se nudí (taky freakové).
Představte si, že máte fandom, který existuje už asi 60 let, kdysi byl průkopníkem homoerotické literatury na internetu, ale na něj všichni zapomněli a zbylo z něj jen pár creeperů, co oslavují Slunovrat a občas mluví na stromy. Pak máte fandom, co má 6 x 40 minut materiálu, na další musí čekat 3 roky, a vlastně má taky tradici od roku 1887.
A teď se ty fandomy vzaly.
Vynecháme-li spoustu Smauglock fanartů a všechny ty Hobbit modern AU Sherlock crossover, máme tu povídku, kde Kiliho přefikne obří pavouk a naklade do něj vajíčka. Řekni mi, co čteš, a já ti řeknu, kdo jsi.

1. Onceler fandom

Plot twist: Je tu alternativní realita, kde všechny fandomy mají své osoby -personifikace-, životně závislé na tom, jak moc (a v jakém duchu) se v našem světě o nich mluví.
Onceler fandom je nějaká forma gluma.
"-a zapomenuti na místě, kde nesvítí ani paprsek světla jsme se snažili přežít. Vytvořili jsme si vlastní svět, živili jsme se jak se dalo a časem jsme si nemohli vzpomenout ani na svůj původ-"
image

Co to je?
Pamatujete, jak byl Lorax pohádka, která měla naučit děti chránit přírodu? Tak na to zapomeňte. Nacházíte se v AU, kde se Once-ler pokusil geneticky upravit truffuly, aby získal víc barev.
Ale nějak se to vyvinulo s infekce a svět zachvátila epidemie Truffula Flu, která mění všechny v zombie. K tomu někdo naklonoval Oncelera.
Svět je v troskách. Posledních několik přeživších přebývá v kempu. I'm so done with Once-ler fandom.

Socialism: You have 2 cows and you give one to your neighbor.
Once-ler: You have 1 cow. Everyone decides to make 5 different versions of that cow.

imageKolik těch Oncelerů teda sakra je?
Počet postav je neurčitý, ale všichni rádi tvrdí, že jich je 72. V posledním sčítání jich bylo cca 42.
Většinu tvoří různé verze Oncelera, ale zahlédla jsem tam i nějakou ženskou (i když, to byla pravděpodobně fem!verze Swaglera) a je tam z nepochopitelných důvodů i Dave Strider (Ano, jsem si vědoma toho, že je to možná jen blonďatý klon Oncelera).

Když jsme u toho, co si tak vzpomínám, tak je tu Greed-ler, Steam-ler, Dark-ler, Swagler, One, Entre, Teddy, Rocky, 72, Pimp, Crud, Daddy, Wants, fuck it.
Měli byste vidět jejich cosplay srazy. Je to tak absurdní, až je to vtipné.

Kde to můžu přečíst?
To je na Once-ler fandomu to nejzajímavější. Navzdory všeobecnému přesvědčení nejde o povídku. Všechno vychází z ask-blogů na Tumblru. Mají zadaný princip AU a všechno se odvíjí podle toho, jak mezi sebou komunikují ask blogy jednotlivých postav a jak odpovídají na otázky.
Takové obrovské rpg, do kterého se může zapojit kdokoliv.
Z toho se pak dělají povídky, fanarty, další AU AUception-
Blog, který to začal je asktheyoungentrepreneur a v současné době heyouthfultycoon občas trochu posune děj, ale jinak jde jen o čtení askblogů.

To zní vlastně- skvěle!
Ne, věřte mi. Ty holky potřebují odbornou pomoc.



2. Disney fandom
Na první pohled ten fandom vypadá úplně nevinně: Většinu času scorllují Tumblr a občas si pustí nějaký film od Disneyho. Na tom nemůže být přece nic špatného. Vypadají jako roztomilá rozjuchaná komunita podobná Hetalistům. Zvláštní je, že zkušenosti z Disney fandomu nejlépe vystihuje ta scéna z Familly Guye.
Je to neuvěřitelně nebezpečná, homoxesuální a temná banda plná nadšených Američanů, hipsterů a často i chlapů.

I'm only one who thinks Gill from Finding Nemo is damn badass and sexy?

Většina lidí zná vnější obal Disney fandomu, který je zaměřen na ženské a tedy na femslash. Je to vtipné, protože fandom s D v názvu D nemá.
Pravděpodobně je to způsobeno tím, že mužské postavy se ve většině klasických Disneovek objeví až na konci, nebo vlastně celou dobu nic nedělají a jsou dost bezcharakterní a hlavně neshipovatelní.
Pokud to nejsou záporáci. Ti mají minimálně slušné songy a je jim dokonce i dovoleno nabalovat o několik generací mladší samice, případně zpívat o erekciNarozdíl  třeba od Dreamworks studia, které je vyhlášené se svými mužskými hrdiny, což od doby toho vikinga, který nerad bojuje, a jeho drakočky první fandomy plošně akceptovaný dragon/human relationship v dějinách bije do očí. Kromě toho DW úmyslně vkládá do svých pohádek fanservis, takže, pokud jste si mysleli, že za homosexuální narážky v pohádkách, může výhradně váš nemocný mozek (Slušněji řečeno podvědomá Freudovská psychoanalýza díla.* ), od třinácti fungující jen na pravidelnou dodávku gayporna, není to pravda.

Členové této skupiny fandomu jsou mistry crossoverů. Nejsou to oddaní patrioti, takže nezůstávají jen u Disneyho studia, shipují princezny mezi sebou původ nepůvod, a dělají tak neuvěřitelné věci, jako tohle. Taky mají cit pro podivná fakta. Aneb nějak se Disneyho studiu ty hrůzy jako High School Musical, Hannah Montana a vlastně všechno na Disney Chanel nemluvě o aféře Star Wars vrátit musí.
Ale pořád je to ta lepší část fandomu. 

You Know You Ship It Too! - A Strange Disney Pairings
 

V té horší hledají je spousta nepříjemných ženských, kterým se všichni raději vyhýbají, protože někteří z nich patří do social justice bloggers sekty.
Všechno berou moc vážně a hledají v pohádkách vyšší poselství. Nemají prakticky žádnou úctu k dětským vzpomínkám - úmyslně upozorňují na sexuální narážky v pohádkách (kterými je Disney proslulý) a připomínají vám vaše kreslené crushe, kterými jste jako děti byli přitahováni, ačkoliv jste netušili, že vůbec něco takového vůbec existuje. Přesvědčí vás, že jste jako malí sígři shipovali Hledá se Nemo a ani jsem o tom něvěděli. Jen si vzpomeňte, určitě jste si přáli, aby Nemův táta skončil s tou modrou rybou. A Gill s Nemem. Wait, co jsem to sakra řekla?

Poznámka: Do fandomu Lvího Krále opravdu nesahá Slunce. Lion King sekce v Disneyho fandomu plní úlohu adoptovaného Loki, nebo když chcete- Černé ovce rodiny. Nikdo je nemá rád. Nikdo. Nepředstavujte si to jen jako bandu furríků. Ti lidi jsou fakt divní.
Poznámka 2: Mimochodem, největším snem u (kromě světového míru) je, vzít pod svá křídla fandom Pirátů z Karibiku. Nechtějí se nechat. Nepochopitelně.

*Narážka na známou Freudovskou psychoanalýzu sovětského díla MRAZÍK 
Děj se opět vrací k Ivanovi: Přepadávají ho loupežníci. Nenadálý kontakt se světem drsné, vyzrálé maskulinity je pro Ivana nečekaně přitažlivý. Zjišťuje, že jeho vlastní role je ženská, pasivní. Jeho výrok "nu což, tak si mě olupte" vyjadřuje touhu být hrubě, bestiálně, nejlépe análně znásilněn. Zaujetí, s jakým se vrhá na kyje loupežníků a vyhazuje je do výšky (křivka, jíž kyje vylétají k obloze, se nenáhodně podobá Rauch-Paulsenově křivce orgasmu), svědčí o intenzitě probuzené vášně. Jednorázový kontakt, při němž jde pouze o holý sex, však Ivana nadlouho nemůže uspokojit. 


3. Lord of the Rings fandom
Starý a všeobecně uznávaný fandom, na kterém spousta lidí začínala. Není to až tak zapomenutý fandom, ale spíš fandom probádaný jen povrchově, protože tehdy na to nikdo neměl čas.
Vzpomíná se na něj s nostalgií, a pokud se nějaký člen objeví teď, je s ním zacházeno s respektem. Ono to asi u člověka, který pravděpodobně umí elfsky, četl všechny ty dlouhý bichle včetně básní a pamatuje Temné časy Internetu, ani jinak nejde. Navíc LotR fandom reprezentuje u civilistů základní představu nerda (jsou evolučním stupněm mezi internetovým a civilním světem)
Teď se díky Hobitovi začali lidé zajímat o tenhle fandom víc a ukázalo se, že... Jde o bandu nehorázných hovádů,  ujebávajících se na humor/slash videích nehorázně špatné kvality. Takže jako Narnia fandom, který mimochodem taky pořád někde žije.

2002-2004 - éra, povídky a vkus LotR fandomu
Člověk by nevěřil, jak dalekou cestu ušel virtuální realita v oboru kvality a standartů povídek. Jeden při pročítání LotR archivů děkuje bohu, že před těmi šesti lety, kdy se o to zajímal, neuměl dobře anglicky.

Ideální je přímo najít nějaký starý archiv. Jako třeba The Libary of Moria.  Má to krásný design Poznámkového bloku, musíte to otvírat přes main page, je tam spousta zla a... well... it looks like staff is... dead. Je tam všechno od základních fikcí po rps pokud si myslíte, že LotR fandom je ten důvod, proč všichni váhali se shipováním Hobbita, tak jste vedle a dají se tam najít skvosty jako:

>'Come with me I want to introduce you to the rest of the cast!' FUCK FUCK FUCK I'm not ready for human contact yet!!! 
>"Oh I love you honey how have you been, lalala... Look at me I'm a fucking whore; watch me drape my self all over him" 
>"I have a. Oh my fucking god, so tight... Plan" thrust, thrust, trust
Pokud je v týhle Morii ještě navíc i nějakej Balrog, tak to NECHCI POTKAT. 

Pak je tu Frodův charakter a hobbit-size vtipy
Archeologové se domnívají, že povídkáři píšící na LotR byli zjevně rozděleni podle výšky.
Ti, co měli nad 165cm chtěli strašně moc mudlat a ochraňovat roztomilé hobity a předpokládali, že se to malému národu bude v hloubi duše přece jen líbit.
Výsledkem jsou v lepším případě povídky, které trochu připomínají předchůdkyně omegaversí. V horší všichni šišlají, že by z toho i Glum blil.

Proti nim stojí autorky menšího vzrůstu, které si dokážou představit, jak odporné musí být mít kolem sebe bandu hlupáků, kteří si neuvědomují, že na výšce nezáleží. Takže se pak Frodo ve většině povídek chová jako tumblerka menšího vzrůstu, která musí nuceně komunikovat s mužem, nebo nějaká obdoba feministky.
>"I-" "If you want to talk to me, sit down first. I hope that'll put the end to your 'little one' nonsense."
>"But you're-" "Older than you. Yes."
>"Frodo, You're so..." "If you say 'so small', I'll kick you."
>"Can I-" "No." 

A nakonec je tu odborníky potvrzený fakt, že se ve fanfikcích začal lubrikační gel používat až v roce 2008.


Co nezabil fandom, sejmul Elijah Wood a nejen on.

Elijah Wood je muž, který se dokáže obléct jako hobit, vyvalit ty nejmodřejší oči na světě, dramaticky se zabalit do Oduliny sítě a pak prohlásit "Připadám si jako největší kondom na světě."
Chtěla bych vidět konverzaci Elijaha a Martina Freemana.
Představte si, jak ty dvě roztomilé věci sedí vedle sebe - cuteness overload - a pak otevřou huby.
Who the fuck is this? - Who the fuck is you? - Who the fuck is you? -  Who is you fuck? - Fuck is you who? - Who is fuck you? - Is you fuck who? - Fuck is you who? - Is you the fuck who? - Fuuuuuuuuuuuuuuuuuuck!
Chápu, že předpokládat, že když je něco malé, tak to bude i mluvit jako dítě, je výškový rasismus (věřte mi, vím to líp než většina z vás), ale vidět Elijaha Wooda nadávat je jako sledovat roztomilý pětiletý děvčátko, umlátit jorkšíra páčidlem.


Funny fact: Věděli jste, že vtip se špičatým kloboukem je mezinárodní?

0 Komentáře:

Okomentovat

Jménem Nadgalaktické aliance gayfreaků a Temna (N.A.G.A.T.) děkuji všem komentujícím za příspěvek.