5/03/2015

aka "Nagat, Mozart je moc sofistikovaný pro tuhle společnost."



         Mé mamince se má přednáška nelíbila. (Díky live-streame a matko, která si plete slovo "stalking" se "styling" a tedy nikdy nedokáže popsat své návyky správně.) Salome vám sice potvrdí, že ne všechny rady rodičů, bývají vždy moudré, ale tady měla ta harpie, co mě vyseděla, alespoň částečně pravdu. Letošní přednáška byla katastrofální.

         Když řeknu, že nechci rotundu, tak mám důvod nechtít rotundu. Moje částečná sociofobie je jedna věc, ale ta je mi za pár minut ukradená, protože jsem ten nejextrovertnější introvert kterého kdy potkáte.
         Druhá věc je přeplněnost programu v rotundě, takže se vám může stát, že skončíte na programu v 10, slovy deset, ráno v neděli, kdy všichni slušní lidé pořád spí. A že budete v neuvěřitelné časové tísni. A nebo jen fakt, že se tam prostě nedá komunikovat s publikem, což je pro yaoi přednášku dost podstatné, protože yaoistky jsou od přírody družná stvoření a chtějí si pokecat o tom, že zrovna našli neotagovanou lactation kink povídku a vytekly jim oči z hlavy.

"Byla jsem na přednášce v angličtině a nebyla dobrá. Teda já tomu moc nerozuměla, ale tomu čemu jsem rozuměla, to nebylo vtipný."
- I actually heard this one

         Původně jsem vinila sama sebe. Je pravda, že jsem nestíhala a mohla jsem si vybrat, mezi precizním nachystáním přednášky a cosplayem a vybrala si cosplay. Pak pršelo, takže stejně nemám fotky, yay. Pracovala jsem s vytištěným hrubým konceptem, který jsem pak noc před přednáškou přepracovala a obohatila o nějaké vtipy a říkala si, že to bylo málo. Ale pak jsem si řekla, že nemám čeho litovat. Ich bin Superstar, Ich bin  populär, Ich bin  so exaltiert, because Ich habe Flair. Možná přes noc nenapíšu předehru k opeře, ale vtipný článek a vtipnou přednášku klidně. V tom by problém nebyl.

"Je zajímavé, že jsi tomu dala takový název. Takový složitý."
- V retrospektivě si říkám, že jsem to měla považovat za první neblahé znamení.

         Jistěže můžu říct místo "Archetypy postav v homoerotické literatuře" prostě "Stereotypy v gaypornu," ale existuje i humor, který není založený na vtipech o prdění. Můj výzkum byl dobrý. Přinesl i závěry. Ale měla jsem rovnou přeskočit úvod, přejít přímo ke typologii postav a neobtěžovat se pokusy o přiblížení gender science. 

         "Nagat mluvíš moc komplikovaně." I got that. Poslední dobou slýchám dost konstruktivní kritiky. Třeba > Tvoje cosplaye nejsou dobré, dobrý byl Levi a to jen proto, že máš pořád nasraný obličej.
> Nagat byla lepší, když psala o yaoi, ty vědecký věci jsou nuda.
> To si děláš srandu, že se zajímáš o takový věci. To jsi social justice bloger?
Víte, mám tady čtyř stránkovou esej o queer baitingu. A měla bych tím praštit všechny ty ignorantské svině. Je pravda, že mé myšlenky, když přijde na téma, o kterém skutečně něco vím, vypadají přibližně tahle (just too many things to handle) a měla neměla jsem předpokládat, že můžu navízat na jakékoliv z mých minulých přednášek. Protože pak by zbyla už jedna jediná překážka. A to, že mé publikum nedokázalo poznat ani Starfightera.


         Ve chvíli, kdy jsem pochopila, že reference na Lortanda a Zubejdu nebude oceněna a s nadšením nebude přijato nic sofistikovanějšího než porno s Křemílkem a Mochomůrkou a doujinshi na Naruta, začala jsem improvizovat. Příliš pozdě. Kvůli časové tísni jsem se nedostala k posledním slidům, které by to stádo otaku skutečně zaujalo.
         A to jsem se tak snažila a vybrala tam pikaču věci. Prakticky pro každý slide jsem našla anime příklad- I pro ty, pro které to nešlo. A pak se ukázalo, že lidé, kteří viděli i něco jiného, než Boku no Pico jsou v sále v menšině. Pravdou je, že neexistuje con na který se hodím. Vlastně mě ani není potřeba, měla jsem se už dávno odklidit někam do ústraní a pomalu se povznést na Olymp. Lidi si vystačí sami, jako ti dva youtubeři, kteří prohlásili, že se podrží navzájem a to jsem jen stála opodál. Říkám. Ani mě k tomu nebylo potřeba. Ale i tak je tu poznámka do budoucna: Nesnažit se kulturně vzdělat lidi na Animefestivalech. (Hetalisti, sakra, jste mé slabé místo, neříkejte, že jste neviděli Amadea.)

Vine.

         Funny Fact pro zájemce: Reference na Formanův film, Amadeus, respektive na (dost jednostranný) vztah Salieriho k Mozartovi, je v novele Mirage of Blaze, která má už léta český fan překlad, někde v hlubinách internetu. Jsou tam sex scény se spoustou metafor a symbolismu ve vlasech, s Mozartem a Salierim a destruktivních vztahů. Je to brilantní a jediný důvod, proč se Miloš Forman neotáčí v hrobě je to, že pořád žije. Český scénář v yaoi novele, dudes. The more you know.

         Do rotundy se vleze 500 lidí. Ten sál byl narvaný. Nikdo neznal Mirage of Blaze. Ale to by mi ani tak nevadilo, vlastně jsem spíš doufala, že alespoň jednoho člověka napadne dát si to do googlu. Ale že se nikdo nechytne ani na Enzai, to jsem nečekala ani v nejhorší noční můře. Otázkou je, jestli jsem moc stará, nebo mé publikum blbé. Slovy klasika, seru na to, jdu domů. Chci do konce života přednášet jen na obskurních conech o svém obskurním gaypornu čtyřiceti lidem, kteří to pochopí a budou se mnou diskutovat. A na tu diskuzi zbude čas.
Dala jsem jim Mirage of Blaze, když chtěli Naruto. Dala bych jim komplikovaný dick joke, but it would probably be too hard. Přednášku vám předělám do článku, hned jak to půjde.

         Nakonec haiku mého kamaráda (nebo spíše, bytosti identifikující se jako osoba, která mě šikanuje), kterou jsem taky nestihla přednést, ale stejně by se jí nedostalo náležité pocty:

Anální otvor
samolubrikující
neexistuje.

P.S.: Za dva týdny v úterý budu pravděpodobně hostem v našem školním rádiu. Bude to ve 3 odpoledne a dám sem odkaz, kdyby někdo chtěl poslouchat další Nagatin complain v jejím žvatlavém hlase.

23 komentářů:

  1. Já tvou přednášku sledovala na streamu a lituji že jsem nemohla být na animefestu a řadit se mezi tu hrstku která neočekávala doujinshi na Naruta.
    Myslím si že kdyby jsi byla na lepším místě s lepšími lidmi tvá přednáška by byla rozhodně lepší, doufám že kvůli těm cihlám nepřestaneš přednášet úplně. Dokonce jsem si i kvůli tobě na monitor nalepila růžový lísteček (stálo tam: NAGAT 10:30) a nadstavila si budík na 10:30. Ale jak jsem zjistila mohla jsem vstát klidně až v jedenáct protože ta doba než se všichni usadili byla ubíjející.

    Btw: Já jsem s vědeckou Nagat spokojená :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že ten satanský live-stream přece jen k něčemu byl.
      It was still shit, tho. Alespoň z mého pohledu. Upřímně, jediná přednáška, kterou jsem kdy měla a byla s ní spokojená, byla loni na Nipponfestu a, bohužel, není natočená.
      Děkuji za pečlivé sledování z domova. Jsem poctěna. Vždycky mám pocit, že se lidé chodí na přednášky primárně ohřát. (Protože já to často dělám.)

      Vymazat
  2. Já jsem na té přednášce byla. A abych přiznala barvu, dostala jsem se na ni omylem. Teď to nemyslím nijak posměšně. Prostě jsem se zakecala s kamarádkou, která čekala v té dlouhatánské frontě s tím, že uskočím až se to pohne dopředu. Neuskočila. Šlo to nějak moc rychle a najednou jsem seděla v sále a opakovala si postup, co dělat v krizových situacích jako tahle. Bohužel všechny únikové otvory byly přeplněny a tak jsem se rozhodla místo sebevražedného rozbíhání se proti davu tiše setrvat.
    Přednáška postavená na výzkumu není špatný nápad. Vlastně je to dobrý nápad a když se takové téma pojme na vážnější úrovni dokazuje to, že výzkumník má potenciál z toho udělat například vědní obor. A klidně bez legrace.
    Jakožto introvert s extroverním myšlením bych neměla mít páru jak se v takové situaci může cítit extrovert s introvertním uvažováním, ale lidi mají rádi jednoduché věci. Děsí je, když z BL uděláš zárodek na rigorózní práci. I když já to brala jako jedinou možnou záchranu, protože nejsem družné yaoistické stvoření. Lidi nebudou přijímat takovéhle věci- ale kdyby sis je chtěla poštvat proti sobě bylo by dobré vesele pokračovat v tomto duchu. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jako osoba se sociální fóbií můžu říct, že není jednoduché zařvat na celý sál "Joo, Starfighter, wohoo!" (i když jsem opravdu chtěla, protože kurde.. Starfighter!), ani se zapojit do diskuze nebo odpovídat na otázky. Ano dobře, možná jsem nečetla/neviděla úplně všechno, co jsi zmínila, i tak jsem si ale přednášku užila. Jasný, špatný rok, někteří nechápali úplně super reference, ale zase kvůli tomu házet ručník do ringu..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Damn, jestli to vyznělo tak, že s přednášením nadobro končím, chci to okamžitě odvolat. Prostě jen preferuji místnosti s méně frekventovaným provozem a hodlám si to příště vydupat. (A taky mám pocit, že jsem stará, ale to jsem.)
      Also; Omlouvám se, že jsem nemohla počkat na otázky po přednášce pro ty, kteří nechtějí mluvit před celou přednáškovou místností. Normálně to dělám, ale, bohužel, chtěli mě na rozhovor- který pak stejně nebyl. Ugh.

      Vymazat
  4. teď mě opravdu štve, že jsem se tam nedostala. místo toho tam šli lidi, který se o to ani nezajmaj, jde jim o >yaoi<, a nic jinýho nevěděj. opravdu nechápu, co očekávali a proč tam vůbec chodili. im so pissed. i feel ya, sis.
    na článek se těšim a hrozně ráda si ho přečtu. jsem ráda, že jsi přežila obecenstvo a na nějakym conu jako je třeba natsucon popřednášíš kulturně-obohacenějším lidem.

    OdpovědětVymazat
  5. Bohužel jsem nebyla na AF, tak doufám, že se někdy narvu mezi těch čtyřicet lidí, pro které budeš přednášet (jakožto cosplayerky ozbrojených postav bych se tě ráda zeptala, zda bude pro tento účel užitečnější bodná nebo sečná zbraň). Teď se jen budu těšit na článek, protože jsem opravdu zvědavá, co vyplivl ten tvůj průzkum (a jestli jsem byla dost vtipná nebo trefná na to, abys mě tam někdy měla nutkání citovat :D). Ohldeně lidí už tě tu utěšovali, já už ani nevím, co bych dodala.

    OdpovědětVymazat
  6. Víš drahoušku, s tím, že se v rotundě dost blbě komunikuje máš docela pravdu... Ale vracet se zpátky do malých prostor? Tvoji přednášku by museli opakovat čtyřikrát na jednom festu, aby je NagatFan neušlapali za tu drzost... Protože upřímně? Všichni tě v hloubi duše milujeme tím zvráceným způsobem, co křičí: Dej nám víc sprostých vtipů!
    Taky v té přecpanosti hraje fakt, že jsi měla jedinou nemaskovanou yaoi přednášku na festu a ještě ke všemu v neděli... To je problém i tleskat, natož si vzpomenout, že se Cain jmenuje Cain a ve kterýmže komixu to bylo (Viva my brain!). Řekla bych ti, že tyhle "vědecké" přednášky bys měla mít v pátek (nejlíp hned místo zahájení) a na neděli prostě do prezentace naházet milion vtipných dvojsmyslných gifů a žvatlat o tom jak jsi šla do hospody...
    P.S. Vážně jsem ti řekla drahoušku, nevím čím to je, ale půlce populace, se kterou mluvím, říkám drahoušku.

    OdpovědětVymazat
  7. Už od chvíle co jsem si koupila vstupenku na AF jsem chtěla jít na jedinou přednášku a to byla ta tvoje. Celkem mě překvapilo, že máš přednášet v rotundě(!!) v 10:30(!!!!!) ještě k tomu v neděli. Tvoje přednáška mě neskutečně bavila (pardon že jsem pipala tak potichu) byla zajímaví a přesvědčila mě, že bakalářky můžou být o všem (yes!). Jenom prosím nevzdávej to s cihlama a dělej dál přednášky, protože jinak už není pořádný důvod chodit na festivaly (mezi těma pubertalníma výkvětama společnosti se člověk cítí staře a unaveně)

    OdpovědětVymazat
  8. Mne sa tvoja prednáška páčila a "vedeckosť" mi vôbec neprekážala, práve naopak. Škoda, že nezostal čas aj na posledné slidy. Rád by som sa ale opýtal na jednu vec - pri slide nazvanom pohlavie som získal z tvojich komentárov dojem, že za muža považuješ len niekoho, kto má mužské primárne pohlavné znaky, takže napríklad nie postavy, ktoré sú transsexuálne. Je to len môj dojem, alebo je to pravda?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ah, bála jsem se, že jednoho dne s tím někdo přijde.
      Nejsem si jistá, co všechno jsem v tom zmatku na přednášce řekla, ale v podstatě jsem se chtěla zabývat pouze mužskými postavami, které jsou defaultně cis, čistě kvůli tomu, že mám pak problém s zařazením textu do "žánru" homoerotické literatury (pro ženy). Zjednodušeně, jestli je vhodnější označovat explicitní pornografii jako M/M, nebo M/F (nebo F/F) když jeden z aktérů má de facto ženské sekundární pohlavní znaky.
      Pochopitelně, když je postava kanonicky FtM je označení story jako M/M na místě, protože předpokládám, že k tomu bude nějaká širší story a cokoliv jiného by bylo rude as fuck. Příklady zmíněné v přednášce se týkaly případů, kdy mužská postava získá v průběhu příběhu ženské tělo a technicky se teda dá považovat za trans-muže, ale problematika genderu se tam prakticky neřeší, postava se dostane do (heterosexuálního?) vztahu s druhou výhradně proto, že je najednou žena (no homo) a sexuální scény jsou vyloženě M/F.
      Podobně v případě fanfiction, kde má autor trans headcanon u nějaké postavy a napíše one-shot porno povídku, kterou označí jako M/M, well, co už s ním, ale vyděsí pár kolemjdoucích čtenářek, které nečtou tagy, protože fanynky slashe ženské pohlaví v pornografii odpuzuje víc než upíra česnek.
      V podstatě ten slide tam byl proto, že jsem chtěla říct, že tady sice jsou příběhy, ve kterých muži nemají mužské tělo, ale tuhle problematiku já řešit, alespoň v této chvíli, nebudu a při vytváření přednášky jsem pracovala pouze se cis postavami.

      tldr: Považuji FtM postavy za mužské, ale pro účely přednášky o mainstreamové gay(porn) literatuře (pro děvčata), jsem se nimi nechtěla zabývat.

      Vymazat
    2. Už rozumím, děkuji za vysvětlení.

      Vymazat
    3. A tak ja nevim, mě se tvoje přednáška líbila, tak moc, že mě hodnoceni "shit" pomerne jako zaskocilo :D
      Ale v nedeli rano nemuzes od nevyspalych mozků čelat nějaky super reakce, ja byla rada že tě dokazu vnimat, natoz nejak komunikovat. Priste to chce lepsi cas/den.
      A..a ..nooo... vic přednašek :D

      Vymazat
  9. Tvojí přednášku jsem si hned první den (pomyslně - neměla jsem žádnou psací pomůcku) červeně zakroužkovala jako "tam se musím dostat, i když bych se měla do rotundy prokopat" - k prokopávání málem i došlo jelikož nás po promítání, co bylo před tebou, vyhodily se sálu, přestože nám bylo řečeno, že tam budeme moct zůstat -_-... whatevs.... přednášku jsem si užila. Štvala mě má neinformovanost (střední škola = no time for internet or life), štvalo mě že bylo na tvojí přednášku málo času. (a ještě o to víc, když nebyla jediná, co se nestihla do konce) Vážně moc tě obdivuji za to že si byla vůbec schopná stoupnout si před plnou rotundu (pokud se ti podaří vydupat si menší prostor můžeš si být jistá, že se ty lidi udupou a ukoušou a ty co se stejně nedostanou dovnitř spáchají rituální sebevraždu) a co se týče tématu "moc vědy", věř v moc vědy, protože, ano, úchylný pitomý milionkrát omletý vtípky a prasárny jsou fajn (špatně dohledatelný wtfit ještě víc), zasměje se jim hodně lidí, většinou se ti nestane, že na tebe někdo zírá jako puk, protože tě nepochopil (někdy ano) a ne úplné cihle to dojde i po 2 hodinách spánku, ale tvoje přednášky jsou zvrhlosti přednesené tak že o nich člověk začne přemýšlet, nevím jak to řict, na vyšší inteligenční úrovni? Dobrý na vědě/historii založený vtip je vždycky o moc lepší než šli dva a prostřední upadl. Mě se tenhle přístup vážně libí, přednáška založená na výzkumu je skvělý nápad, protože když rozpitváš cokoli úplně do detailů, přinese to spoooustu zajímavých poznatků. Hlavně mám z tvých přednášek pocit, že vážně víš o čem mluvíš a naplácáš jen tak do větru pořád to samý abys ukázala jak jsou všichni zvrhlý a že je to super (což je evidentně hlavní myšlenka velkého množství yaoi přednášek, na kterých jsem byla). Líbí se my tvůj způsob přemýšlení. A i tentokrát jsem odcházela s pocitem "jsem obohacena o nové myšlenkové pochody a poznatky, jsem zvědavá s čím Nagat přijde příště"(mé cynické já: i když to bude naprostej shit stejnak ti zatleskáme, protože tě milujem). Cihly budou cihlami a když jich seženeš dost můžeš si postavit barák :)

    OdpovědětVymazat
  10. Myslím si, žes měla už i lepší přednášky.
    Ani nevím, proč tam chodím, protože vím, že 95% referencí nemám šanci pochytit. Jsem příliš líná se i dívat na seriály. xD Spíš občas sem tam něco někde chytnu, přečtu... ale není to můj hlavní zájem. Nicméně - každá přednáška mi zatím něco dala. Po jedné jsem dokonce začala hledat rychlošípácký slash a přemýšlela, jak do gayporna začlenit Káju Maříka.
    Oproti první přednášce, na které jsem byla, byla tohle velká změna. Podle mě jsi v očích lidí moc zaškatulkovaná jako yaoistka a fanynka gayporna, ale nevšimli si, že ses taky někam posunula - což je třeba poznat na těch přednáškách. Bereš to vědečtěji, což neříkám jen kvůli tomu průzkumu, ale je třeba si uvědomit, že ne každý se v tématu orientuje stejně snadno jako ty. Když už vědecky, tak - více vysvětlovat, více přiblížit téma posluchači a klidně i na úkor méně vtipů.
    Chtěla jsem toho napsat daleko víc, jenže sedím v práci a kdykoliv mě napadlo zformulovat geniální myšlenku, přišli mi lidi, které jsem musela odbavit. Možná si časem později vzpomenu.
    Tvá nová kamarádka <3

    OdpovědětVymazat
  11. Já mám tvoje přednášky hrozně ráda, i když yaoi už moc nesleduji (ooo ano našla jsem si přítele - ještě tak před dvěma roky bych nevěřila, že by mě díky "něčemu takovému" mohlo yaoi přestat bavit, ale stalo se no :/). Loni jsem se na tvou přednášku poprvé nedostala a byla jsem z toho smutná, protože tvým přednáškám podřizuji celý svůj harmonogram Animefestu :D Proto děkuji bohům, že jsi letos byl v rotundě. A jsem překvapená tvými dojmy z přednášky :O
    Jak už zmínily komentáře nade mnou, je poznat, že yaoi ti fakt něco dalo – už jsi prostě zdejší odborník na tuhle problematiku (díky těm tunám zhlédnutého gayporna máš skvělé praktické znalosti oboru a tím, jak se o to zajímáš víc do hloubky, už máš i ty teoretické a vědecké). Mně se právě líbí, že už se to snažíš pojmout z té „vědečtější“ stránky – i pro mě už tohle začíná být zajímavější než přednášky ve stylu „top 10 yaoi moments“ :D Problém je asi v tom, že když ty ses někam posunula, posunulo se i tvé publikum – ona plná rotunda má už trochu jiné rozložení než přednášková třída pro 40 hard yaoistek – jsi slavná, jsi pojem a táhneš na své přednášky i cihly, hodně neinformovaných cihel (kdo ví, jestli je ta vědeckost zase neodradí a ty pak nebudeš zase v malých sálech pro úzce specifikovanou skupinku lidí – asi bude záležet na tom, jestli své přednášky budeš pojímat ve stylu „předmět si může zapsat kdokoli“ nebo „předmět je určen pouze pro mateřské obory“ – nope, lepší přirovnání mě nenapadlo :D).
    Já taky spoustu narážek nepochopila – Starfightera jsem četla a pak se mlátila hlavou o sedačku přede mnou, jak mi ten obrázek s tou Bradáčovou mohl nedojít >_<“ protože když jsem na to koukala, tak jsem si říkala, že toho chlapa odněkud znám :D Taky bych řekla, že cihlovistost způsobilo z velké části, že to bylo v neděli dopoledne, kdy jsou všichni už trochu mimo (a ani ty jsi mi nepřišla úplně fit :D). Doufám, že tě příští rok uvidím zase v rotundě ^_^

    OdpovědětVymazat
  12. Taky mám problém rozkecat Rotundu, i když to je můj stálý problém. Grekovi zas lidi v rotundě mluví furt nějací. Imho to není sálem. Nebo tím že lidi asi fakt to yaoi tak už neznaj na takovém levelu.
    Časově v těch 10:30 to imho není tak zlé. mě hodili přednášku v 9 :D
    Hele stejně dostaneme feedback že jsi měla být v ještě větším sále.
    Časově se nám to vymklo trochu z ruky páč je měli pouštět do sálu dřív a nedělali to. Zas na druhou stranu, mluvila jsi 65 minut takže i tak jsi přetáhla :)

    OdpovědětVymazat
  13. Tak nevím... do Rotundy jsem se pro jistotu nedostala, celou přednášku jsem sledovala ze sálu B na streamu a nepřipadala mi až tak špatná. Vědecký pohled na věc mě náhodou baví a třeba Starfightera jsem poznala... Na druhou stranu, s hanbou se tu přiznávám, že u Mozarta jsem byla vedle a vůbec jsem nevěděla. Ale stejně to bylo fajn a doufám, že se dostanu i na další Tvou přednášku :).

    OdpovědětVymazat
  14. Heh, já Tvoji přednášku málem nesledovala, protože jsem přesně čekala Naruta, ale chtěla jsem vědecké pojetí (tématu, ne Naruta :D). Nedívala jsem se kdo přednáší, ale jsem od přírody pesimistka. Nakonec jsem ji teda sledovala v jednom ze sálů a musím říct, že bych byla i pro vědečtější pojetí :D přednáška se mi líbila, ale vážně mi přišlo, že máš potenciál to vytáhnout na vědečtější půdu a to by se mně líbilo ještě víc, hold kdoví co by na to řekla rotunda :D Poznámka pod čarou: Cain jako typický rebel, za toho ti dávám zlatého bludišťáka, až mi to vehnalo slzy do očí a přidávám poděkování za připomenutí Mirage of Blaze.

    OdpovědětVymazat
  15. Nagat,
    to se na mě nezlob, ale ta přednáška byla naprosto skvělá, zvládla jsi ji a i přesto že s tím časem byly trochu problémy, tak to opravdu stálo za to - a ano, asi to bylo příliš sofistikované, nicméně, já jsem se bavila a tvé pojetí vlastně zbožňuju a vítám.

    Nicméně, chápu tvoje pocity (příště ne do Rotundy, ale někam jinam, a já jse jako hrdá Hetalistka zas promlátím do první řady) -v neděli ráno to cenu moc nemělo.

    Každopádně se těším na další inteligentní přednášku.

    OdpovědětVymazat
  16. Upřímně? Mě se ta přednáška líbila víc než loňská. Nechápu na co si lidi stěžují.... a k těm vtipům a tak... no... třeba já to všechno celkem chápala. Ale byla zticha. Ze sterjného důvodu jako spoustu dalších.... yaoists are too shy. Sorry for that.

    OdpovědětVymazat
  17. Milá Nagat,

    přiznávám, že jsem byla na tvojí přednášce na Animefestu 2014 a usnula jsem tam. Letošní a předloňskou přednášku jsem zkoukla na youtube a zamačkávala jsem nejednu slzičku. Když ne pro vděčné publikum, dělej to pro nás, Tvé oddané anonymní fanošuky!

    p.s.: Mirage of Blaze jsem viděla, ale asi do seriálu už tolik toho symbolismu neproniklo...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chtěla jsem tím říct, že na internetu vypadáš mnohem víc zábavná, inteligentní a všímavá než naživo, i přesto, že je to třeba záznam živé přednášky.
      (Totéž určitě platí i o těch, co tě sledují. Přes internet žádná reakce nevypadá tak autisticky jako u živého vzorku ve tvém publiku.)

      Vymazat

Jménem Nadgalaktické aliance gayfreaků a Temna (N.A.G.A.T.) děkuji všem komentujícím za příspěvek.