5/05/2016

Napsala Nagat | Tagy : , , ,
Alternativní názvy:
Bucky Barnes II, Avengers: Family Struggle, Tony Stank vs The World, Ex Machina Reversed, The Power of Trash, Iron Man: My Life Sucks part 4 a Ďábelská pomsta mlynáře Tondy.

Takže, kdo všechno tady byl hypen, když se dozvěděl, že novej Captain America bude Civil War, protože je to asi jediná série, kterou stojí za to číst a kdo pak byl mírně vykolejenej prvním trailerem, protože to má být o registraci superhrdinů, ale očividně jedinej, kdo se chtěl registrovat byl Steve a Bucky? Shipping je fajn, líbí se mi jak Bryan Fuller určil úplně nový směr symbolismu v populárních médiích. It’s beautiful. Ale všeho s mírou. Ten trailer měl 2:27 a mně by stačilo 1:27 na to, abych na akademické půdě prokázala, že je stucky canon.
K tomu se přidali reviews ze světa Za Zdí (Mexiko), které nebyly moc lichotivé a nakonec jsem šla do kina očekávající největší zklamání všech dob. A taky, že se zavřou dveře sálu, začne tlumeně hrát Hans Zimmer a ozve se "DC send their regards." BvS budget. Lel. To se, díky erupcím na Slunci, Force, nebo možná něčím modlitbám, nedostavilo, takže si všichni můžete hluboce oddechnout.

Upozornění: Vágní spoilery. Jako vždycky.
Taky bych měla přihodit casual kink-meme trigger warnings, v podstatě tady bude spousta špíny a informační hodnota nulová, takže pokud chcete hodnotnou recenzi, běžte třeba na Ještě většího kritika. Taky se omlouvám za všechny Jan Palach Puns. A konečně: Článek obsahuje vážné misuse of English, protože je rok 2016 a já nebyla už 5 let venku.


            Všechny marvelovky jsou poslední dobou fanfikce. Civil War je odlišná jen v tom, že při hledání alternativního zdroje scénáře (protože, buďme upřímní, z komixu použili hrubý koncept, který vyplývá z názvu), nešli na mainstreamovou část Ao3. Očividně se dostali do mnohem hlubších a nechvalně známých vod se užší komunitou, která si časem ve svém izolovaném prostředí vyvinula pokročilý ekosystém-
Prostě si někdo řekl, fajn, dáme jim všechno.
Full Hydra Trash Party.
V prvních pěti minutách, voe.
Elektrošoky. Trigger words. Všechny z nich. Abuse of Bucky. Brainwashing. Angst. Pain. Per to do nich. Brock Rumlow ukradne popelářskej vůz narvanej tunama odpadků. Pak to napálí do zdi, ten trash se rozlítne úplně všude. Your Bucky. Your pal. YOUR BUCKY. A pak to Crossbones pořádně rozžhaví.


            Rumlow slaví nejžhavější comeback tohoto roku. Když vám někdo hodí barák do xichtu, pochopitelně vás to dost roznítí, ale jak moc zapáleně musel Brock nesnášet Rogerse, aby se celý dva roky sbíral jen proto, aby pak zahořel touhou vypálit Stevovi rybník-
Avengers nikdy nebyli zrovna kolegiální skupina, co si budem povídat je tam moc chlapů a male unity funguje jen teoreticky a to, pokud něčí ego převyšuje všechny ostatní, viz. monoteistická náboženství. Bylo jen otázkou času, než si někdo všimne, že jakmile se v jejich středu zažehne nějaký vnitřní konflikt, hned je oheň na střeše. Dobře, už toho nechám.
Ahahaha, Brock Everdeen, ahaha, holy shit maybe I'm high on denial.
Do počátečního sporu o registraci vstupuje Daniel Brühl, který má zkušenosti jak s mužskými spolky, tak s černou magií, nemá Avengers v lásce a přemýšlí jak by jim mohl zkazit den. Takže odpálí pár věcí a hodí to na Buckyho. Na gifu ilustrační záběr Daniela Brühla, zákeřně vraždícího pampelišku.

            Celé se to zvrtne v 9/11 akcí nabitý grupáč, kde se většina bojových scén skládá z dost děsivě vypadajících pádů při kterých se všichni se rozplácnou jako žáby, což je dost pokles od minulýho dílu, kterej měl nejlepší one to one kombat, kterej jsem kdy v akčňáku viděla. Obecně Civil War není hodnocená tak dobře jako Winter Soldier, ale já bych si troufla říct, že je to kvalitativně na velmi podobné, ne-li stejné úrovni. Black Panther je vyloženě objev roku a přesvědčil mě, že na jeho film fakt půjdu. Spiderman je shota na kterého jsme čekali a slavnostně mu předávám Socka Cosplay a Socka Techie odznáčky z víček od limonády. Honorable mention jde Wandě, protože na rozdíl od Avengers, tady je vážně sympatická.


            CW je silná v tom, že se v ní předvedli všichni, kdo mohli a nevypadalo to nuceně, na rozdíl od jistého dílu Avengers. Sice samotný konflikt zní občas trochu až moc alegoricky, z Tonyho hystericky padají lines, které slýcháte u rozhádaných rodičů při rozvodu a vlastní fighty připomínají spíš školní bitky na předraženém pískovišti, ale celé to vypadá dostatečně znepokojivě na to, aby celá story byla legit. I když nejde o Civil War tak, jak ji známe (tzn. všichni jsou na nože a kydlí se navzájem hlava nehlava) a teamT a team C si vlastně jen rvou vlasy, pořád to má dost šťávy na to, aby se diváci báli o zdraví všech zúčastněných, protože improvizovaný boj s klackama vždycky skončí minimálně jedním vypíchlým okem. Russo brothers svoje shitty umí psát. Jen musíte dokonale zapomenout na to, že někdy byla nějaká komixová předloha.
            Ono se to dá celkem jednoduše obhájit tím, že je to Captain America film a ne další Avengers, takže by to mělo by to být hlavně o Stevovi. Což se ovšem taky nestalo, protože nejvíc osobního angstu vyčerpá Tony, kterej má hold posledních 10 let krizi středního věku, pak mu dá košem ne jeden, ale hned dva jako LI, jeho adoptivní dcera si řekne, že na tenhle male self-realization bullshit prostě nemá čas a ačkoliv si sežene 10/10 náhradního syna, hunted Bucky plot je prostě tak tense, že to Tony nedá. Tldr.: Captain America III summary: Tony Stark gets 7 evil exes and then goes full Hiro Hamada.
Steve je po celou dobu věrný své defenzivní agresivitě, zaujímá roli Maxe, cpe si Buckyho do War Rigu za štít a oficiálně si změní umělecké jméno na Captain I'll Burn America Down For My Son. And it's not even queerbaiting. It just works as a bromance.

            Jestli na vás někdo vybalí s hodnocením 63%, nebo (ještě populárnější) "není to Deadpool," nevěřte jim. Já se třeba dozvěděla, že "Je to děs. Jakože jo, je to jeden z lepších Marvelů, ale pořád je to špatný-" So you're Degenerate Cuckz supporter or you aren't into capeshit. Why do you have an opinion. Nebo jsem možná moc vstřícná, protože jsem v nedávné době přečetla dost posudků oponentů na to, abych ostatním nedělala kritickýho řezníka.
But let me get this straight;
           + Best comics villain since Loki (Kilgrave exception)
           + Best orgy action since Avengers
           + Most dramatical inner community conflict since Homestuck
           + Best male character development plot twist since Max Rockatansky went from Mel Gibson to Tom Hardy
Co JE na filmu problematické:

            The Kiss - <everyone made disappointed noise> Věštci předpovězený nelogický heterosexuální polibek, protože tohle ani nebyla forced romance. Tohle bylo prostě ok, Steve už nikoho, s výjimkou Natashi, 70 let nepolíbil a nemůžeme ho nechat 140 minut zírat na Buckyho jako na svatej obrázek bez nějakýho No Homo, prostě tam dejte holku. Když už potřebovali romanci, mohli se soustředit na ten reversed Ex Machina shit, co se děje mezi Visionem a Waldou. A nebo možná rači ne.
            Two Bucks - "Našli jsme části maskování, umožňující vydávat se za Buckyho Barnese." Co přesně Daniel Brühl potřebuje k tomu, aby na shitty záznamu vypadal jako Bucky Barnes, kromě toho, že nic? Rtěnku a paruku? Incredible. Alespoň to tentokrát není ďábelský algoritmus.
Ne jeden buclatý obličej, ale dva. Celej film je vlastně o něco roztomilejší Bucky, který řve rusky na o něco víc sexy Buckyho. Dost náročnej film. Hlavně na vaječníky. Velice problematické.
            All About Us - Bucky zaujímá roli moderní silné ženy v nesnázích a kdyby vážně byl baba, tak už je na všech diskuzích fórech rage o tom, jak je to všechno její vinna, chová se nelogicky, odmítá nabízenou pomoc, táhne všechny do drtičky na odpadky a vůbec. Nikdo v Civil War se neobtěžoval se ani na chvíli pozastavit nad tím, jakej je přesně Buckyho názor na současnou situaci a od chvíle, co ho Steve nabere a vezme na jeho osobní Fury Road, Bucky prostě tiše trpí a pak to prostě pošle k ledu. Ouch.
Proč Bucky nechtěl se Stevem a nepamatoval si ho. Jak je možný, že prohodí Steva výtahem a pak mu snapne, když se probere v garáži a najednou si pamatuje všechno. Kdy řekl Stevovi o 1991. You promised me a story. Where is it.
Edit: Tak se prej bojuje za Winter Soldier Movie (2019)
Pracovní název: Mahou Shoujo Steve
Předpokládaný plot: Bucky finally goes full Homura

tldr: solidní 8/10 (or on a scale of longing to freight car; Ready to comply.)
Jsem ráda, že nikdo neumřel.
>......hoe, Crossbones doslova-
Jsem ráda, že nikdo neumřel.

Měl zápal pro věc.


P.S. Historka. V kině se rozhodli fotit nějaký ilustrační proma a dotáhli si hostesky.
Představte si, že jste začínající modelka, respektive průměrně atraktivní studentka střední školy, která má to štěstí, že má přístup k dražšímu oblečení, než její vrstevnice a oni vám řeknou, ať jdete dělat promo fotky do kina na nového Kapitána Ameriku. Tak jo, říkáte si. A ačkoliv v moderní společnosti jdou všechny stereotypy stranou, komixový filmy vás vůbec nezajímaj, takže ačkoliv o nerd culture máte docela slušný obraz z Big Bang Theory, nic vás nepřipravilo na ten smrad. Vážně nečekáte, že přijdete do sálu, kterej páchne jako kofein, moč, něco, co nechcete moc analyzovat, ale je dost možné, že je to mix kofeinu a moči, protože někdo omylem vzal tu druhou flašku a oh bože, ne, a taky cítíte sprchu, která byla příliš krátká, prostě typickým zatuchlý pach nerdů, kteří vylezli z brlohu přesně po čtyřech měsících. Ten sál je narvaný a vy netušíte, kam si máte jako sednout, aby mohli udělat fotku a vůbec, proč sem táhnou vás, když mají plno.
Moderátor vyžene z první řady pár lidí z první řady a dá vám do ruky popcorn, který v rámci diety stejně nemůžete sníst. To je vaše platba. Začínáte přehodnocovat své životní volby. Všichni okolo se na vás mračí. Atmosféra je napjatá. Jste symbolem většinové kultury, kterou nesnášejí. Kukačkou v jejich hnízdě. Po několika fotkách vás moderátor osloví, jestli byste mohla asistovat ještě při tombole. Souhlasíte, protože tenhle večer už jste vlastně smířená se vším. Moderátor vás vytáhne na pódium se slovy "Fotili jsme se slečnami venku promo, takže jsem je požádal, aby chvíli zůstaly i tady na premiéře, aby tady byly nějaké holky." Ozve se nespokojené zamručení. Podíváte se do sálu a s hrůzou si uvědomíte, že ačkoliv jste považovala všechny ty zarostlé, neupravené osoby v bsarevných dětských tričkách za muže, dobrá polovina z nich jsou ženy. Jste si čím dál jistější, že vaše přítomnost byla chyba.
Konečně vycházíte ze sálu. "Promiňte, slečno." Najednou se vás dotkne chlupatá ruka. Patří jednomu z nerdů, které předtím vyhodili z jeho sedadla, aby mohli fotit vás. Něco pod dva metry a sto dvacet kilo živé spocené váhy, zarostlé od obočí až po- cokoliv se skrývá pod trikem CAPTAIN AMERICA. Vyděšeně se na něj podíváte. "Budete to dojídat?" říká grizzly. Uvědomíte si, že pořád držíte ten popkorn, který je vaší platbou za tuto akci. "Ne. Nechte si ho." podáte spokojenému nerdovi popkorn a odcházíte ze sálu. Přemýšlíte jestli si tento večer dáte do životopisu. Nakonec se rozhodnete pro sekci Zvláštních dovedností a zkušenosti; Krocení divokých šelem a Práce s nelidmi.

P.P.S: Pro všechny z Hydra Trash Party: Štětky, jsem doma.

1 komentář:

  1. Oh, dobré, jsem ráda, že nejsem jediná kdo zastává názor, že to rozhodně dosahuje skoro úrovně prvních Avangerů a že to bylo lepší než Age of Ultron. :D
    Anyway, k té poslední poznámce, proč si Bucky Steva nejdřív nepamatoval a pak puff a zná ho... Já ve filmu nabyla dojmu, že Bucky si ho pamatoval již od začátku a že zprvu úmyslně lhal že ho nezná for whateva reason "dont wanna hurt yer feels or anything". But, možná jsem to špatně pochopila já~
    Anyway thnx za recenzi.

    OdpovědětVymazat

Jménem Nadgalaktické aliance gayfreaků a Temna (N.A.G.A.T.) děkuji všem komentujícím za příspěvek.