2/15/2015

Napsala Nagat | Tagy : ,
      Předpokládám, že celý vesmír netouží po něčem jiném, než po mé reportáži z Mordoru, protože lidstvo si chce číst jen o utrpení a neštěstí, což jim mohu nabídnout.

 

 
      Nebudu si stěžovat na "organizaci", protože eposů o tisíci významech slova "negativismus" už je dost. Co se Advíku týče, nikdo si nedělá naděje, že se protektorát Praha 4 pod záštitou silné tisícileté ComicsSaloní říše někdy organizačně vzpamatuje. Nové nasazení Clouda do role Emila Háchy českému otaku národu taky moc naděje do srdcí nepřidalo, ale snažila jsem se být optimistická, protože když už nic, tak je alespoň roztomilý. Bohužel, pokud nemáte silné základy, milý maskot vám nepomůže.
Je mi velice líto, že jsem se nevydala na nějaký program, jako třeba na cosplay soutěž. Říkala jsem si, že nejsem takový masochista, abych tam lezla, ale nakonec to prý byl jeden z nejzábavnějších počinů tohoto roku.
 

 

      Všeobecně se dá říct, že Zlodvík jakýkoliv systém postrádá už delší dobu, ale to placení pánové, to placení.

 

Původně mi bylo řečeno, že pokud přijdu přednášet, budu mít vstupné zdarma. Velmi rychle se ukázalo, že "vstupné zdarma" znamená "Za přednášku máš 150 kč, takže když si vezmeš tři, pokryje ti to celé vstupné." Chtěla jsem s tím praštit, ale jsem zjevně příliš dobrá duše a nedokážu říct ne. Takže jsem se mořila se třema přednáškama v naději, že budu mít alespoň vstup zadarmo.
 

 

"Vezmeš si s ním přednášku?" "Vzala bych si, ale přednáším jenom freestyle."

 

 
      Bohužel, nikdo mi nebyl schopen říct, kdy se ty peníze za přednášky odčítají a nakonec nejlegitimnější odpověď zněla "u vstupu". Byla jsem tedy mírně překvapená, když jsem se na místě dozvěděla, že musím zaplatit plné vstupné 590 kč a po té, co odpřednáším, mi bude vrácena částka za přednášky. Což mi sekundárně odstartovalo několika denní Hunger games, takže pokud jsem posléze blábolila hovadiny, bylo to absencí jakýchkoliv živin a spánku.

 

      Kdybych to věděla ve chvíli, když jsem byla na Advík pozvána, mohla jsem zaplatit vstupné za tři stovky. Ale chápu, že by to nebylo pro Advík ekonomicky výhodné. Navíc mě velice uklidňuje, že Žitňan musel zaplatit taky. Stejně tak jsem ráda, že mám v životě jistotu, že v mém hamburgeru bude okurka.
Všeobecně informační stránka webu je asi tak hodnotná, jako systémy vysokých škol. Tedy nepodávají absolutně žádné informace. Zajímalo by mě, kolik ubohých prvoconařů skončilo v KC Zahrada.
 ***

 

 
      Strašně mě mrzelo, že jsem do přednášky o Dominance Hiearchy nestačila jako hmatatelný příklad zařadit sociální žebříček orgů. Jejich analýza by mým posluchačům pomohla dokonale pochopit smysl toho, co říkám. Máte totiž orgy, kteří dřou dvanáctisměnovky a prakticky vytírají podlahu svým vlastním tělem a pak ty, kteří jsou nafoukaní ktereni a honí si pelikány na tom, že mohou buzerovat všechny okolo; To znamená přes den nižší orgy a v noci i návštěvníky, aneb "Je jedenáct, takže zhasněte a buďte zticha, nebo vám přestřihnu pásku a vyhodím vás z conu!", zařvané tak nahlas, že ten kdo spal, byl vzbuzen. Vážně jsem přemýšlela o tom, že ke své pověsti yaoi feministky přidám ještě nasraného hobita a slečnu knockoutuji. Chvílemi jsem si byla jistá, že jsem se ocitla v Night Vale. ALL HAIL THE GLOW CLOUD - chci říct O2.
 


 
      Nadruhou stranu nadšení otaku ze shromažďování nemůže zničit vůbec nic. Což je taky jediný důvod, proč vlastně na Advík pořád jezdím. Nemusím používat mé věštecké schopnosti, abych odhadla, že maďarský satelit čekají těžké časy. Letní napětí vyvrcholí za několik dní, když začne partyzány založený Natsucon. Velká naděje našeho odboje. Humanity's last hope. Sie sind das Essen und wir sind die Jäger!

 

 
      Co se mých přednášek týče; ze tří se povedla jedna. Tragické. Přednášku z AF jsem zkrátila na půl hodiny, což nebyl účel, ale protože jsem nechtěla opakovat to, co je na třech záznamech, nevědomky jsem ji osekala až příliš. Naopak přednáška o Dominance Hiearchy se nepovedla proto, že na ni bylo málo času. Přednášející předemnou přetáhl a já ji nestihla. Navíc jsem v neděli už mlela z posledního.

      Queer čtení z mého pohledu ušlo. Pořád potřebuju deset minut na rozdýchání své sociální fobie, ale snad jsem se moc nezadrhávala. Publikum bylo ve všech případech naprosto úžasné- obdivuji všechny ty odvážné mladíky, kteří je vydržely až do konce. A taky velké díky tomu orgovi, který měl nastarosti Anime salon, protože všechno fungovalo, což jsem ani nečekala. Good job. Jen ta optická myš mě neměla ráda. Technika.

      Záznamy z přednášek nejsou, nebo o nic nevím. Bohužel. Ale pokud vás zajímají adekvátní články tak Dominance hiearchy, Queer čtení – zřejmě ho ještě upravím a Kam mizí yaoistky má záznam z AF. Nedávejte deepthroat nanuku.
 
      Nakonec nějaké veselé historky.
Jednomu chlapci se na mě podařilo nechtěně usnout. Zjevně jsem nejměkčí objekt v okolí. Ptala jsem se matky, jestli se to počítá jako sexuální interakce. Prý "Jako koitus určitě ne." Škoda.

 

" V podstatě je naprosto příšernej, ale- I have weirdest boner right now."
 

 

      Všeobecně tenhle con byl docela štědrý na samce. Stalo se vám někdy, že jste potkali někoho tak ošklivého, nebo neschopného, že vám jeho neuvěřitelné lamerství připadalo atraktivní? Na Advíku bylo takových smutných existencí hned několik. Precious babies. Doufám, že tak někdo smýšlí i o mně, protože je to má poslední šance.

 

      Pokud nebudeme mluvit o těch několika chlapcích, kteří se ode mě chtěli nechat zmlátit, když jsem "vypadala jako sadistická porno učitelka". Nesmím mlátit chlapy, protože hrozí, že si to začnu užívat a to je vážně poslední věc, kterou moje jméno potřebuje. 

 

"Mám headcanon, že neumí tančit nic jiného." "..." "...myslím, že to není headcanon."
 

 

      Advík ples měl jako vždy naprosto příšerné větrání a ještě horší hudbu, ale i tak jsem se docela dobře bavila. Možná už proto, že mám slabost pro chlapy v dragu a tam jich byla jako vždycky spousta. Aw, yeah, kluci v sukních. Původně jsem si chtěla zatančit s jednou z Leviho fanynek, které za mnou běhaly, když jsem byla v cosplayi, ale nemohla jsem ji najít. 
Když jsme u toho- Shingenki no Kyojin. Shingenki no Kyojin všude.

 

"Chcete to namarkovat?" "Ne, stačí v celku."
 

 

      Měla jsem štěstí, že jsem začala SnK cosplay dělat hodně dopředu, protože kdybych začala pár dní před conem, tak bych se pravděpodobně oběsila na kožence a upálila lepidlem. Což se stejně stalo. Díky tomu, že většina lidí neodhadne, jaká jebačka je SnK cosplay, jsem byla jediný Levi na conu.
Takže ani tak nevadilo, že mám takové stehna, že je NASA chce zařadit do seznamu malých planetek a v popruzích vypadám jako šunka v síťce. A nasazování trvá 45 minut. 
Obávám se, že tohle už se nikdy nestane. Ale mohla jsem uklízet spací prostor a nikomu to nebylo divné. Nejsem si jistá, kolik lidí mě vážně poznalo, ale Advíkovskou zeď kreseb pohltila Levicalypsa. Jen chci upozornit, že mě paruka na Leviho opravdu nedělá menší, jak si někteří lidé myslí. To bylo proto, že u všech ostatních cosplayů jsem měla pěticentimetrové podpatky.
"Neviděli jste mého Castiela?" - pentalogie od Nagat. Kde nebylo SnK, tam byli Castielové. Byla jsem nadšená, když jsem zjistila, že na Advíku bude cosplayer Castiel. Ale opravdu jsem jich nečekala pět. Najít toho konkrétního se ukázalo být nadlidským úkolem.
 

 

      Já jsem si Advík užila. Hladová, stresovaná a vyčerpaná, ale užila. A to díky tomu, že jsem měla vlastní program zahrnující lovení shotů, přednášení, zabíjení mravenců na opening SnK, skupinové čtení špatného porna, natírání se na šedo a komunikaci s milými lidmi z řad návštevníků. Dokonce mi pořád pár lidí chodí říkat, že jsem úžasná. Většinou jim nedokážu pořádně poděkovat, protože stále neumím přijímat komplimenty. Ale právě díky jim ještě přednáším. Ideální dovolená. 
Už delší dobu nespoléhám na to, že by mě na Advíku mohl zabavit předpřipravený program. Myslím, že i po tomhle ročníku i Černý org nad touhle akcí zlomil hůl.
Otázkou zůstává, kolik ročníků ještě bude, než se oficiálně všichni přesuneme na finančně i informačně přístupnější Natsucon.

 

 
 
 
 

0 Komentáře:

Okomentovat

Jménem Nadgalaktické aliance gayfreaků a Temna (N.A.G.A.T.) děkuji všem komentujícím za příspěvek.