2/15/2015

Napsala Nagat | Tagy : ,

               Přerušuji pauzu ve zkouškovém, protože se internetový svět zjevně řítí do záhuby. Tedy alespoň jedna jeho velmi specifická část, ve které se pohybuji. Odpusťte mi můj subkulturní slang, ale fandomová situace těchto dní se dá popsat jedině tumblr dialektem s gangsta vidláckým nářečím: "Srsly man, what the fucking fuck?!!"

Edit.: Pokud vás zajímají fotky z natáčení, tak tahle kráska mluví notes. Všichni zúčastnění jsou 100% příčetní.

Don't Hug Me I'm Scared

image

               Jsem si jistá, že jste DHMIS někde zahlédli, protože jestli ne, máte přes obě oči klapky a k tomu lagy na mozku. Nebo prostě nechodíte do temných vod internetu, ale to byste pak nebyli ani tady. 

               Na internetu se všechno šíří rychlostí blesku, takže když vyšlo první video zahrnující poskakující příšerky z vlny, zpívající notes a naprostý mindfuck na konci, bylo to okamžitě na všech podstatných stránkách. Což pro nás znamená Reddit, Tumblr a 9gag, protože kam jdou posty z Tumblru, když zemřou? Na Facebook. A pak k Nagat na blog. Takže je nakonec znají všichni.

               Psychotropní večerníček z Night Vale má něco málo přes dvě minuty a podstatou je notes, který zpívá zdánlivě nevinnou písničku několika ošklivým loutkám, která je má zřejmě naučit kreativitě. Dojem špatného dětského seriálu vezme za své ve chvíli, kdy se na obrazovce začnou objevovat obrazy, které by zřejmě být v dětské písni neměli. Nikdo neví o co sakra jde a všichni jsou velmi zmateni.

 

 

***


               DHMIS vytváří celkový dojem něčeho, o čem by se nemělo v žádném případě mluvit, ani na to myslet, jinak by vám to mohlo vymýt mozek, nebo byste přišli o veškeré iluze. Vlastně je to velmi podobné soudnímu procesu s Ianem Watkinsem, protože od doby, kdy vyfasoval 35 let za zneužívání dětí a zoofilii A Town Called Hypocrisy neexistuje. Což je škoda, ten song je cool.

               Původně jsem z tohopodezřívala nějaké studenty, kteří jsou proslulí děláním podobných snímků. Ale na studenty by byla realizace něčeho takového moc drahá, navíc mi to nebezpečně připomínalo filmový Kruh a opravdu nechci, aby mě za sedm dní sežral poznámkový blok. Nakonec za tím stojí Becky Sloan a Joseph Pelling. Přesto je první díl je ještě pochopitelný, pokud jste dostatečně, ugh, kreativní najdete v něm hluboký filozofický podtext, ale pak tvůrci vytáhli pokračování a je to taková fantasmagorie, že to pravděpodobně nepoberete ani s doktorátem z fildy.

 

 

               Shodou okolností (tedy doufám, že nejde o záměr, protože takováhle vymývarna může být klidně prostředek k ovládnutí lidstva navržený Ilumináty a mimozemšťany a určitě je pro to někde teorie s komatem.) je právě druhé video obdařené vlezle chytlavou písničkou a otevřeně sociopatickými hodinami, což má za následek naprosto nepochopitelnou popularitu. Možná už víte, kam mířím. Internetový národ nemůže odolat čemukoliv, co vypadá homicidně a antropomorfně- dobrá, v tomto případě ani přibližná lidská schránka není potřeba. Prostě když chcete mít fandom, můžete být cokoliv, třeba hodiny, stačí když máte sklony k cokoliv-cidě.

               Konečně se dostáváme k tomu, proč je to sakra u Nagat na blogu. Jistě, tenhle blogísek je plný divných shitů, ale tohle postrádá jakousi základní teplotu, která spouští proces funkce nagatina mozku- jinak řečeno, není v tom nic shippovatelného. A v tom je právě omyl. Pokud si myslíte, že ze 4 minut obrazů vytažených z posledního pekelného kruhu z útrob Jacka Rozparovače doplněných o stupidní song nemůžete udělat fandom, jste tu noví, nebo jste po zážitku s originálním videem raději kompletně vypli systém.  Někteří lidé to neudělali a rozhodli se, navzdory prosbě notesu na konci prvního videa, být kreativní.
 

     What have I done.

       

               Ačkoliv jsem naprosto srozuměla s náklonností internetových žen k sociopatům, jejich současná obsese hodinami mi připadá zarážející. Pokud opomineme fakt, že jsou to hodiny, co si budem povídat, už tu byly horší věci, pořád se nejde přenést přes nelogičnost celé věci. Videa jste viděli. Nic jiného neexistuje. Proč má něco takového sakra fandom? O co tady jde? Myslím, že se mezi námi skrývá velmi zvláštní, zatím nedefinovaná, skupina velmi individuálních lidí se silnými uměleckými sklony.  A když říkám "uměleckésklony" a "individialita", tak tím padám k klasickým pedagogickým průpovídkám. Znamená to "nechápu to" a "jsou divní."  Nepodařilo se mi zjistit, jestli jde o  Homestuckery na hiatusu, nebo Hannibal fandom, ale v designu postav jde vidět jistá analogie s OFF (jaro 2013) a Night Vale (léto 2013). Tím chci kousavě říct, že originální designy postav vypadají zatraceně dobře a možná spotřebuju ten zbylý bodypaint.

               Je možné, že jde o následek ročního období, protože leden je v podstatě shiperská okurková sezona. Zima je vždycky divná a jestli chcete důkaz, tak si  vzpomeňte na nebo začátek roku 2012 a Once-lera, nebo tuhle dobu v roce 2013 Jacka Frosta. Jestli nechcete do minulosti, podívejte se na tag Frozen. Dnešní počasí: Občasné srážky a konkurencí PadLocku je Hans/Hans. Možná není na škodu zůstat ještě chvíli u Shingeki no Kyojin. Víte co? Nic jsem neřekla. Zapomeňte na to.

0 Komentáře:

Okomentovat

Jménem Nadgalaktické aliance gayfreaků a Temna (N.A.G.A.T.) děkuji všem komentujícím za příspěvek.