2/15/2015

Napsala Nagat | Tagy : ,
It's all a lie But you'd never know.
Jak jsem zjistila, že jsem stará rašple, aneb rozřezávání dětského tělíčka cirkulárkou neshledávám nijak potěšujícím.
Pokud rádi terorizujete malé chlapečky, mám tu hru přesně pro vás.
LIMBO
"Hey /cm/! Can I get some Limbo, please?"
"Not sure how much 'cute' you're gonna get out of this game, OP."


Limbo Pictures, Images and Photos
Poměrně populární v US, protože si lidé z ničeho nic uvědomili, že stín hlavního protagonisty vypadá úplně jako Jake English.
Nagat si říkala Jáj! Sexy shota! V lese! Postavíme perníkovou chaloupku a počkáme si! Bude sranda!
Nebyla.
Protože na umírání není nic legračního.
***

Limbo Pictures, Images and Photos
Hrajete za neznámého chlapečka. Ten se probudí se na kraji lesa. Nevíte kdo to je, kolik mu je, ani co tam dělá. Jenom na vás zmateně mrká svítícíma očičkama. A vám nezbyde nic jiného, než jít dál.
Celá hra je černobílá, což má poměrně pochmurnou atmosféru, ale já zrovna nemám depresoidní období, takže mi to bylo putna. Prostě je to jen hezky stylizované a musíte trochu víc přemýšlet, se kterým objektem jste schopni manipulovat, a který je jen dekorační. Navíc to vypadalo jako něco, co můj procesor přechroustá. No, trochu se mi to sekalo, asi si fakt musím ten počítač vysát. Nebo spíš koupit novej.
Takže jdete lesem a zjišťujete, že to nebude jen tak. Klučina má sice neuvěřitelnou fyzičku, ale plavat neumí.
Taky očividně rád dodržuje fyzikální zákony a má feromony, přitahující problémy a pavouky.

Limbo Pictures, Images and PhotosOkolí je vyzdobeno pověšenými mrtvolkami v takové míře, že vám začne připadat, že ten les snad musí patřit Lucinčiné máti. Později se ale začnou objevovat šibenice a to už vám začne docházet, že tu něco nehraje. Šibenice v lese? WTF? To už stylisti trochu přepískli, ne? Za chvíli se na vás skutálí kolo cirkulárky a vám dojde, že pavouci nebudou váš největší problém. Nejste v lese sami. Jsou tu desítky jiných dětí. A ty se vás snaží z nějakých důvodů zabít. 
Hra má několik kol a plynně přechází i prostředí. Z lesa do opuštěných továren, do nekonečna a ještě dál. Čím víc fantasmagorické se prostředí stává, tím víc si říkáte "o co tu kurva jde?" a pak je konec. Z ničeho nic. Hra má totiž asi 2 hodiny (Nagat to zabralo 2 dny) a na konci... Na konci jste... Jste?
  
Definice slova "Limbo" se hledá velice těžko a slovník vám nabídne jen "A state or place of confinement.", "An intermediate place or state.". Pokud vám to nic neřekne, zamyslete se nad použitím toho slova v češtině. Tudíž "Jsem v limbu." A je tu definice. Proč to dělat složitě, když to jde jednoduše. A je to taky největší nápověda, kterou vám můžu dát k rozluštění konce, protože aby se nekazila atmosféra hry, i konec je rébus.
Edit.: Limbo je prý z křesťanského hlediska předpeklí pro děti a panny.
P.S.: Rada nad zlato: Řekla bych "Snažte se neumřít." Ale to se vám nepovede. Proto radím: Když už umřete, udělejte to tak, aby jste se nemuseli dívat na chlapečkovo mrtvé tělo. Je to trochu depresivní. Sice, čím víc bude umírat, tím víc vám otrne, ale pořád to není hezké.
P.P.S.: Všichni jsme slušní a spořádání ehm ehm platící ehm ehm lidé a občané ehm ehm ulož.to ehm ehm.
P. P. P. S.: LIMBO S BATERKOU!

0 Komentáře:

Okomentovat

Jménem Nadgalaktické aliance gayfreaků a Temna (N.A.G.A.T.) děkuji všem komentujícím za příspěvek.