2/15/2015

OFF

Napsala Nagat | Tagy : ,
Because only thing you can turn on is your computer.
Homestuck fandom se snaží přežít pauzu, takže se chytá všeho, co pluje o kolo. Naneštěstí se pravděpodobně zachytil o ledovec, protože se rozdělil na dvě poloviny. Jedna se topí v Danganronpa a druhá, po vzoru Supernatural, mlátí duchy baseballkou.
OFF

OFF od Mortis Ghost je videohra z roku 2007, ale do podvědomí se dostává až teď, a to hlavně díky zájmu Tumblru, který, jak je známo, má slabost pro osmibit a divné věci, kde všichni umřou. Má design typického RPG a na překvapivě vyvedenou má depresivní atmosféru - ať už jde o nesmyslně velké kancelářské budovy, nebo naopak prázdné bílé prostory. Pochopitelně to nemohu srovnávat s Limbem, ale jeho grafika začíná být, po všech těch kopiích, docela mainstream.
***

Hlavní postavou je Batter, cyp s baseballkou, který je strašně cool a badass a vůbec vypadá, jako přerostlá verze hlavních hrdinů amerických sportovních komedií. Ovšem jeho svatým posláním není odpálit homerun, ale vyčistit zemi Elsenů, což je země zjevně nějaké limbo, od duchů. Není to nic extra. Ale to návykové a protože si všichni nerdi rádi hrají na Ghostbusters, překračuje to tu pomyslnou hranici kvality "Co budeš dělat raději? Tohle, nebo scorlovat Tumblr?"
Hra začíná v Zóně 0 a vaším úkolem je purifikovat svět od spektrálních bytostí až po Zónu 3 a až to vykydlíte, vyhledat a zabít Královnu. Cestu, kromě náhodně vyskakujících duchů, znesnadňuje spousta rébusů a z nich většina je založena na zapamatování si čísel, takže Nagat málem umřela. 
Příběh je typickým příkladem Cerebova syndromu, nebo pokud chcete japanofilský termín: komplex Madoky. Začne to jako nenáročná hovadinka a najednou jde o surrealistický psycho thriller s kanibalismem a vy nemáte tušení, jak a kdy se to kruci stalo. 
Průvodce vám dělá kocour Judge, pravým jménem Pablo, a podpůrnou jednotkou jsou Adds-on, což jsou létající kruhy, které se jmenují stejně, jako byste je pojmenovali vy – totiž Alpha, Omega a fuck the system Epsilon. Kromě nich je tu důležitý obchodník Zacharie (Zachary), což je záhadná osoba s maskou, pro nás hodná zapamatování, protože je důležitá s podsvětí hry – tedy ve fandomu -, ačkoliv celou dobu nedělá nic jiného, než prodává nějaké krámy. Je všeobecně oblíben, občas mňouká a v concept art je nakreslen jako anděl. Bohužel, u OFF nejsou žádné oficiální backstory. Na druhou stranu, aspoň se na nich můžete kreativně realizovat.

To by bylo skoro všechno k rychlému shrnutí hry. Málem bych zapomněla na hlavní bod: Je to zadarmo! A máte to dohrátý za den! Stahujte děti moje!
A teď proč hrát; Fandom. Jak jinak. Občas mi připadá, že tohle místo, tedy můj blog, má osobnost Mišky Collinse. Nikde jinde se totiž nedozvíte "Jo, je to fajn, super charakter, skvělej herec a to jste ještě neviděli ten penis." Gifový komentář 1,2.
Proč to má fandom - nikdo neví. Ale kdo by si stěžoval, kdy může mít tak skvělé věci, jako kink meme s názvem jerkin-OFF, nebo pairing Batterie. Dokud je co shipovat, svět se může točit. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Možná by se dalo polemizovat nad tím, že monstra, nebo charaktery s maskou, jako je Zacharie, mají zvláštní sexaple, jako třeba Pyramid Head, ale některé věci je lepší nevědět. Mžeme předstírat, že je to díky téhle (snad) bonusové hře, která se k vám pravděpodobně musí snést z nebes, protože nemám tušení, kde se vzala, a všechny mé pokusy o její googlení skončili neúspěchem. 


Pro materiál čekněte Tumblr a pokud se rozhodujete, jestli si to vůbec zahrát a ztratit den svého života- taky běžte na Tumblr. Protože to je asi nejlepší argument, který vám můžu nabídnout. Už proto, že kvůli pobytu v téhle zóně se mé vyjadřovací prostředky omezily na Why. No.  a Can you not.
Mimochodem, svět potřebuje více masterpost fanfikcí. Ono to zní divně, v podstatě jde o tom, že veřejně ukazujete porno, co máte rádi, ale i tak to může všem usnadnit život, takže pro zájemce, co už dohráli: Here, here, a moje oblíbená.

0 Komentáře:

Okomentovat

Jménem Nadgalaktické aliance gayfreaků a Temna (N.A.G.A.T.) děkuji všem komentujícím za příspěvek.