2/13/2015

A jedeme dál.
Přes hory a doly.
Údolí a kopce.
Za sedmero řek.
Tam, kam moc nagatina boží již nezasahuje.
Ale boží nagatina stále ano.
Proskočíme časoprostorem.
A skončíme za Apokalypsou.

http://qubahq.com/wp-content/uploads/2010/04/romantically-h.jpg
Romantically Apocalyptic je brilantní webkomix (ano opět) od autora, krerý si říká Alexiuss (což nemohu zaručit. Ale pokud nekecal: muž, 28 let, Kanada).
Pokud budu trapná, a jako vzor webkomixu budu užívat Homestuck, tak Romantically Apocalyptic je jeho přesný opak.
Jeho nejvýraznější kvalitou je kresba. Po všech těch karikaturách, anime, kreaturách, stripech, cylindrech, kočkách, mspaintadventures a mých vlastních výkonech v Saii je to téměř záruka hormonálnětermického šoku.
***http://28.media.tumblr.com/tumblr_lsknt7oHlG1r49x1zo2_500.jpg
Hlavním hrdinou, pokud se to teda dá nazvat hrdinou, je post-apokalyptická verze Švejka. Tahle věc s plynovou maskou si říká Kapitán Zee a vypadá děsně badass (minimálně tak badass, jako Hanne Lichthammer z Jericha). Alespoň do chvíle, než otevře hubu a vytasí svůj hrnek na kafe.
Kapitán Zee je důkazem toho, že jadernou apokalypsu přežijí švábi, hardcore!slash fanynky a trollové.
Díky tomu je RA "krutě legrační". Což byste ve slovníku našli s vysvětlením "opravdu vysoký level kombinace ironic comba a hard trollingu".
Ten chlap je jistou alternativou Waywarda Vagabonda, nebo-li Mamrda. Jejich podobnost určitě není zcela náhodná a nepochybně má něco do činění
s číslem 42.
http://26.media.tumblr.com/tumblr_lsknt7oHlG1r49x1zo3_500.jpgKromě Kapitána se v příběhu ještě objevuje Sniper, Pilot a Engineer. Všichni jsou dokonale zbyteční a jejich chování připomíná mysl otaku po týdnu bez přístupu k internetu.

Nejsem si zcela jistá, o čem to je. Ze začátku se jedná o jednoduchou tragikomedii, založenou na krátkých ironických skečích(ještě ironičtějších, než zavraždit někoho Nobelovou cenou za mír). Později ovšem dojde k velice rychlému náznaku zápletky, vtip zmizí and then everyone dies.
Moment! Cože?!
Už zase.

http://26.media.tumblr.com/tumblr_lsknt7oHlG1r49x1zo4_500.jpgRomantically Apocalyptic přesně zapadá do mé teorie webkomixu. Má dokonalou grafiku, pár charakterů a neuvěřitelné prostředí, avšak příběh nějak postrádá. Nadruhou stranu... Ideální komix neexistuje. To už spíše najdete dokonalou krávu. Což je osmiúhelníková šupinatá kráva s osmi pavoučíma nohama, osmi hlavama a osmi vemeny. Je ji tedy možno stále krmit, otáčet a vždy, na protilehlé straně, dojit.

Pokud se ptáte po fandomu, a všichni víme, co se za tím slovem ve skutečnosti skrývá, tak mohu s jistotou říct, že rule 34 zde platí jen velice málo. Kapitán totiž velice rád dělá Zmatky, co se týče jeho osoby. Užívá si to opravdu hodně.
Taky je to pravděpodobně jeden z cůvodů, proč mu jeho následovníci ještě neutekli. Nikdo neví, jakého je pohlaví, takže si všichni dělají naděje.
Pokud jste to ještě nečetli, udělejte tak teď.
A jestli máte rádi apokalyptický ptákovinky, rozbořený baráky, konce světa a jestli to nezařídili Májové, tak to zařídíte vy, zblázníte se štěstím.
Ačkoliv se jedná o stále ongoing komix, nakonci jste velice rychle. A připom to nemá nějak zvlášť málo stran, uvažuji-li grafiku.
A teď -exorcizamus te, omnis immundus spiritus omnis satanica potestas omnis incursio infernalis adversarii omnis congregatio et secta diabolica- se možná pokusím vrátit k nějakému anime.

0 Komentáře:

Okomentovat

Jménem Nadgalaktické aliance gayfreaků a Temna (N.A.G.A.T.) děkuji všem komentujícím za příspěvek.