9/03/2015

         Pokud vám někdo řekne, že si trauma z konce Hannibala máte vyléčit sledováním In the Flesh[1], odříkejte pokřižujte se, třikrát se dotkněte krucifixu a pak toho člověka polijte svěcenou vodou, protože je to Satan. Napadlo mě, že bych vám měla nějak popřát štěstí a dobrý vstup do nového školního roku. Takže září je tady, Wake Me Up When September Ends, začala škola, určitě si chcete ke stresu přidat i depresi. První sezona In the Flesh je ta nejrychlejší cesta na psychoterapeutické lehátko, kterou znám. Kvůli ní jsem musela založit dva nové tagy na blog; Teen Angst a Zombíci.

         O In the Flesh se v internetovém undergroundu vypravuje spousta historek, ale protože ho velmi brzo zrušili[2], není nijak zvlášť populární. Většina lidí ví o tom, že to existuje, ale to je asi tak všechno. Sama jsem byla přesvědčená, že je to prostě jen britská show o zombících, takže to bude hodně homo, ve smyslu subtextu, ale to je tak asi všechno. 
Sakra, kdybyste mi tehdy řekli, že je hlavní hrdina DOSLOVA homosexuální zombie se sebevražednými sklony, tak jsem první, kdo organizuje odboj a staví barikády, proti zlým producentům. Vlastně rozumím, proč tu show zrušili. Svět není připraven na homosexuální zombie se sebevražednými sklony.

       Kieren trpí PDS, syndromem částečného zesnutí, což, pokud vám to není jasné, znamená, že je zombie. V roce 2009 všichni mrtví méně než rok vylezli z hrobu a začali žrát mozky nebohých obyvatel. Našel se lék a nemrtví jsou teď po "vyléčení" navraceni rodinám, jako funkční jedinci, schopní integrovat se do společnosti. Dostali druhou šanci žít.

       Pochopitelně to mnoha lidem nesedí. Zombie jsou pořád zombie a i když v této chvíli lidi nežerou, dost jich při svém probuzení zabili. Kieren sám bydlí v Roartonu, kde maloměstská komunita za války jako první zorganizovala Human Volunteer Force na obranu proti zombiím a pořád drží nepřátelský postoj proti nemrtvým. Upírají se k křesťanským hodnotám a jak Kieren, s ohledem na svou minulost zmiňuje, odmítají všechny, kteří jsou jiní než oni. "They didn't like me when I was alive." Už jste viděli, co si Američané myslí o Britech. Nyní se podívejme, co si Britové myslí o Američanech. Protože můžeme předstírat, že nám silně křesťansky založený venkov plný legálně držených zbraní nic připomíná, ale proč. Na druhou stranu Američané už stejnou situaci před pár lety zvládli mnohem lépe.

"You're such a soppy optimist."
"Optimist? Amy, I killed myself!"


       Zombíci samotní nejsou žádná zlatíčka a většina z nich jsou takoví extremisté, že by v jedné alternativní realitě nepochybně byly nasázení v Hinderlands a vy byste se s nimi museli otravovat pokaždé, když byste potřebovali trochu elfrootu. Fucking rebel mages. Sdružují se pod záštitou Undead Prophet, který jim slibuje lepší časy a konec utiskování. Organizují teroristické útoky a jedou v drogách. Možná je to částečně i důsledek jejich existence, protože ti lidé by mohli poskládat vlastní verzi Dumb Ways To Die. Pamatujete tu holku, co se udusila gumovým medvídkem? Tak přesně tak vtipný to nebude. Kierenův osud by ale rozbrečel i mrtvého. Navíc má tendence přitahovat stejně zničené osobnosti, jako je on sám.

       V druhé, a poslední, sérii se Kieren potká se Simonem[3], dvanáctým apoštolem Undead Prophet, který sice "dejme tomu chodí" s Amy, ale shit happens a "je to cannon." Jako by ta show potřebovala ubezpečení, že je to kanonické. Pane bože, vždyť hned na začátku se ten kluk zabil. Whatever. Simon dojel na drogovou závislost a deprese, což pastelových barev do světa moc nepřidá, a Kieren zjevně chce ještě víc zklamat své rodiče. Jdou dokonalí. Simon je neskutečně atraktivní mrtvola. Vážně doporučuji Ao3, mám z toho fakt rozporuplné pocity, protože většina mých oblíbených tagů je ve spojitosti s mrtvými lidmi pěkně nechutná[4] a nejsem zrovna expert na posmrtné erekce, ale zkoušeli jste elektrošoky?

Look at these depressed drug addict homosexual zombies.
I love these depressed drug addict homosexual zombies.


       Žerty stranou. Na In the Flesh se podívejte, pokud se chcete vnitřně zabít. Ta show má minimálně tolik kruhů utrpení jako Danteho peklo. A ani neskonale pozitivní Amy to nezachraňuje. Po prvních třech dílech se to sice trochu uklidní, ale právě ty tři díly vám udělají takové jizvy na duši, že je nezaplácáte ani kilem čokoládové zmrzliny. Jsem si jistá, že jsem při sledování přibrala alespoň dvě kila a jestli si myslíte, že jsem přecitlivělá, haha. Znám alespoň dva mladé muže, kteří by se při sledování In the Flesh složili, ale to vlastně nic nedokazuje. Měřítkem by měl být fakt, že jsem se u toho složila já, protože jsem minimálně tak citově zabedněná jako Katniss Everdeen. Show měla pokračovat už jen proto, že si občas připadám příliš šťastná a In the Flesh má schopnost diváka velmi rychle zbavit jakéhokoliv náznaku naděje.


[1] Obecně, kombinovat Hannibala a In the Flesh je příšerný nápad a dosáhnete akorát toho, že vaše sny budou naplněny mrtvými homosexuály a zoufalstvím. Nevěřte jim! Raději si pusťte Pushing Daisies, v obou případech to vede k vtipným situacím. Jsem mrtvá. Prosím, přiložte Neda.

[2] Je to skoro takový zločin jako zrušení Firefly. Z hlediska průměrného konzumního diváka je Firefly horší. Z hlediska člověka, který strávil příliš mnoho času na přednáškách queer studies bylo In the Flesh poklad, který je s nějvětší pravděpodobností navždy ztracen. Ale nejsme tady kvůli přednášce o reprezentaci.

[3] Jeho jméno je Simon, co čekáš, rajskou zahradu? Výzkum ukazuje, že pokud se jmenujete Simon, pravděpodobně budete tragická postava, nezasloužíte si váš osud a umřete mladí. Taky možná budete schopni mluvit s prasečíma hlavama. Precious Cinnamon Roll who didn't deserve it = Simon.

[4] Technická nekrofilie není problém, pokud jste tak rozkošní, jako Kieren a Simon. Ale některé praktiky ve spojitosti s tělníma tekutinama s prošlou expiračkou znějí jako velmi špatný nápad. Shrnuto, podtrženo: Simone, vyflusni to

2 komentáře:

  1. In the flesh jsem viděla (teda až na ty scény se žraním mozku. Jsem slabý jedinec). Pořád jsem se nepřenesla přes ten koNEC KURVA a taky přes to, že to zrušili. Fuckers.

    OdpovědětVymazat
  2. Díky, už jsem si myslela, že víc done z toho seriálu být nemůžu, ale právě jsi mě ještě víc dorazila tím videem... c:

    OdpovědětVymazat

Jménem Nadgalaktické aliance gayfreaků a Temna (N.A.G.A.T.) děkuji všem komentujícím za příspěvek.