10/11/2016

Napsala Nagat | Tagy : , ,
Uuuugh. Fajn, tak já to dopíšu.
Nečetla jsem žádnej cizí hatoful review. Takže prostě jenom moje myšlenky- Kecám, kudy chodím, tam jsou hejty a já jsem moc unavená na to, abych měla vlastní názor, takže jdeme na to.

1. Ne dost vintage ne dost comfy. Nevyužitý potenciál k experimentům s fotografiemi, které dělají z knihy to, čím je. Chápu, že cílová skupina jsou děti, které neocení vyšší filmařské kejkle, ale i tak nuda.
2. Asa Butterfield zase vyrost. Čím je starší, tím je míň rozkošný a hůř hraje. #pročvždyckyvyrostou 3. .....................nepotřebné kameo? Buřtone? 
4. O bodě 2 můžu mluvit jen já a jestli řeknete o mým synovi křivý slovo, tak si mě nepřejte.

Tldr by se to dalo shrnout slovy mé sestry: "Jako- nebylo to tak hrozný, jako Alenka." Amen. Na rozdíl od obecného názoru Burtonův největší problém není, že od Beetlejuice nenapsal nic originálního, ale spíš, že od roku 2010 senilní a nikdo mu neřekl, že má fakt špatný CGI.

Už to bude pár let zpátky, ale Sirotčinec slečny Peregrinové nebyl špatná kniha. Nebyl to sice žádný zázrak a jsem se neobtěžovala s recenzí (nebo s koupením dalšího dílu), ale jinak to bylo fajn a mělo to atmosféru, protože Jakob je dost broody vypravěč na dětskou knihu. To, co dělá ze Sirotčinec slečny Peregrinové něco extra je z 98% estetika ve formě starých fotek a zbylé 2% je příběh, který není nic extra, ale je celkem sympatický. Koncepčně by s toho mohl být dobrý film, pokud by se dodržela lehce Sanatorium nálada[1] a rating T+, ale oni z toho udělali kýčovité Gčko.


Už dávno neplatí, že pokus chcete něco netradičního, tak máte sledovat Burtonovky. Tim Burton býval filmařskou alternativou Hot Topicu, ale poslední dobou přesedlal na hadříky vyloženě z Tesca.[2] Trpí syndromem zpohodlnělého režiséra, který způsobuje, že čím vím peněz máte, tím horší filmy děláte. Osobně mainstream nepovažuji za problém - člověk nemusí být za každou cenu hipstr - ale sledovat Burtonovu neočekávanou cestu do Disneyho síně slávy je vyloženě bolestivé. Jeho scénáře upadly do situačního humoru a pravidelně překračuje to množství dickjoků, které je ještě vtipné. Po Alence, jejíž jediné pozitivum bylo, že se díky datu uveřejnění dala shippovat se Sněhurkou, má Miss Peregrine's Home jedno jediné plus a to, že nebude trilogie. A taky teď máme gify pro příští skeleton war a nějaký Slendermany.

Když se to tak vezme, tak na Burtona nemůžeme až tak házet špínu, ono se dobré X-meny podařilo udělat tak jednou- dvakrát. Ne, jednou, pletu si to s fanfikcí. Aspoň že tam je nepotřebné kameo. Naše jediná životní jistota.
Spousta lidí praisuje herecký výkon Evy Green a Samuela L. Jacksona, pravděpodobně proto, že se nemají čeho jiného chytit a všechny ty děcka okolo nich hráli prostě hrozně. Kromě Finlaye MacMillana, který byl očividně jediný, který věděl, co dělá. Henryho Wintera. Na druhou stranu, co chcete dělat s postavou, jejíž charakter je omezen na Dvojčata. BEES. Florence and the Machine. Priorities. The One Who Can Be Naked. StronK. A všemi oblíbený love interest: Luftwafle.
Zatím se vyplácí zachovávat si od všech Burtonových počinů odstup, alespoň dokud nezačne znova točit umělecký záběry stropu. A je to vůbec ještě Burtonovka, když tam není Johny Deep?

[1] Na gifech je přesně to, co ve filmu neuvidíte. Fuck the comfy.
[2] Tohle je metafora. Ve skutečnosti Hot Topic právě uvedl kolekci inspirovanou filmem. Nikde nění bezpečno. Individualitu vám v dnešní době zachovají jen teplákovky Adidas.

1 komentář:

  1. Jeeeeeej já se dočkala xD
    Jinak ano, jsem ta miliarda neznámejch co ti tady tak před týdnem spamovala... :D

    OdpovědětVymazat

Jménem Nadgalaktické aliance gayfreaků a Temna (N.A.G.A.T.) děkuji všem komentujícím za příspěvek.