1/01/2017

Napsala Nagat | Tagy : , ,
Vzpomínáte, že jsem kdysi dávno prala na blogísek i nějaký osobní travelling stories, který byly všem putna? Když myslím dávno, tak- Hm. Jakože hodně dávno. Mluvíme tady v řádu desetiletí. Každopádně se nemůžu udržet a tady je mé vysvětlení toho, proč jsem se neobjevila na pár conech, proč jsem nesepsala pár recenzí, proč si lidi myslí, že jsem mrtvá a tenhle blog už pár měsíců píše googláckej algoritmus, kterej chce zničit lidskou společnost pomocí koncentrované gay filth a proto posledních několik článků nedává smysl. Odjela jsem si vyléčit chronickou západní depresi do země, kde neexistují starosti. Do Čínské lidové republiky.
Ať žije předseda Mao tisíc let.


Napřed bych chtěla poděkovat straně a předsedovi, že mi tenhle výlet umožnili a Kvothovi a Richardu Papenovi, protože mi ukázali, jak donutit školství, aby mi tuhle srandu zaplatilo. Jachachá. Tohle byl můj největší sockovací achievement a jsem na něj patřičně hrdá. Ale vás nezajímá moje self-promotion, takže tady jsou poznatky a historky, kdybyste se někdy chystali do Číny a tak.

1. Všechno, co jste slyšeli o Číně je pravda.
Všechno.
+ Ano, dost často citují předsedu Maa. Naprosto mimo jakejkoliv kontext.
+ Nejoblíbenější citát našich učitelů byl "Practice, practice, practice." což krásně ilustruje jak Číňani dokážou zkopírovat i to, co jste považovali za nekopírovatelné.
+ Můj nejoblíbenější je ale pořád "Když zkřížíme králíka s krávou, dostaneme králíka velkého jako kráva."


2. Ano, internet nefunguje.
+ Můj blogísek je zabanovanej, ale dostanete se na Oglafa a Ao3, takže můžete přežít.
+ Pokud nemáte dobré informace z the other side, jde o Great Chinese Firewall, která blokuje cokoliv, co má něco společného s googlem a tady nemusím být ani sakrastická, ruku na to, fakt se tomu říká Great Chinese Firewall a je to součást Golden Shield Project. Pro více informací pro vaše communism AU fanfikce navštivte wikipedii, nebo se mě zeptejte.
+ Takže jsem se dostala do pár funny situací, kdy jsem se prala domorodců jestli pro mě něco nevygooglí a oni na mě koukali jak telata na nový vrata. Nemyslela jsem si, že se někdy dostanu do trapnější situace než tehdy na Tvrdkách s pomelem a miniprasátkem, ale tady jsem. V roce 2k84. Do teď nevím, jestli prostě nechápali termín, nebo je celej koncept "vygůglit" možné klasifikovat jako protičínskou myšlenku. V Číně nikdy nevíte.
+ Všichni stejně používají VPN z Taiwanu, protože fuck laws.
+ Pokemon Go je taky zakázaný.
  • - Vláda si myslí, že Pokemon Go má za úkol trackovat jejich vojenský oblasti. Že hráči nepůjdou do vojenského prostoru? Tak logicky budou trackovat kam lidi chodí a kam nepůjdou, tam máme zbraně, to je jasný ne, na nás si nepřijdete, zlí západní kapitalisti, máme vás přečtený, hahaha!

3. Jo, všichni vám říkají, že jste strašně krásní, protože jste bílí.
+ Fakta: I když jste hnusní, tak jste krásní, protože jste bílí.
+ Fígl je v kontrastu. I Číňani si myslí, že všichni vypadají stejně.
+ A taky mediální prezentace. Pokud se někdo zajímáte o média, reklamu a feminismus, nebo si prostě všímáte reklam v obchoďáku, tak víte, že západ trvá na diverzitě svých modelů. Čína ne. Na fotkách je všechno bílý. Kromě těch reklam na které sehnali korejské, nebo čínské celebrity. Tam pak můžete vidět fakt špatnej photoshop.
+ Já jsem jim sice ze začátku říkala, že oni jsou taky hezcí (true) a náhodou je od sebe rozeznám (true), ale pak jsem se rozhodla, že zvyšovat jim ego je chyba. Už tak si myslí, že jsou superior, protože píšou tisíce let starým písmem, co jsou vlastně upravený jeskyní malby. Woah, vintage, so cute! Tohle je nejdementnější a nejjnesrozumitelnější písmo, co jsem kdy viděla a to jsem byla v kině na Arrival.
+ Všichni Číňani mají účes na Kredence. Rebelové ho nosí v manly bunu. Málem jsem v tom kině umřela.
+ V Číně je poměr pohlaví 4 chlapi na jednu ženskou. To proto, že měli zakázaný mít víc než jedno dítě, tak ty holky zabíjeli. Jejich problém.
+ Neuběhly tři dny bez toho, aniž bych si omylem koupila něco, co se tvářilo jako bezmasé jídlo, ale ve skutečnosti to byla kuřecí pěna upečená do tvaru koláčku, nebo mě někdo nepřesvědčoval, ať se vdám za Číňana.
  • - Číňani nechápou koncept vegetariánství. Je to trochu jako u nás v devadesátých letech. Ty nejíš maso? Hm, a kuře si někdy dáš ne? Nebo aspoň rybu? Mám známýho, co je vegetarián, ale jí ryby.
  • - Když jsem se pokusila na tržnici vysvětlit, že nejím maso., dostala jsem zdarma jídlo. Maso na špejli. Tak asi jo.
Pravděpodobně ano. Číňani dokážou fejkovat i správný odpovědi.

4. Patriarchie je problém všude. Maskulinita je ovšem západní koncept.
+ Čína je místo, kde vám náhodnej chlap, hlasem tak vysokým, že je asi na heliu, dává přednášku o tradičních hodnotách a důležitosti rodiny a jak by si krásné evropské ženy měly vzít jejich muže a založit rodinu, protože je ženským údělem mít děti a navíc, míšený děti jsou chatřejší, vy tam jen tak stojíte, zíráte mu na jeho neskutečně úzké boky a přemýšlíte o tom, jak dobře by vypadal v bikinách s volánkem a většině modelech Victoria Secret pro velikost 00.
+ Nejlepší byl ten, co mi to říkal v Konfuciovým chrámu. Moudra, který tam dostanete- Absolutně fucking 好.
+ Na to, že jde o zemi, kde vás můžou zavřít za psaní fanfikcí, jsou tam všichni na naše poměry dost teplý. To kvůli genderové segregaci. K holkám se nedostanete, tak ošaháváte svýho bráchu.
+ Mladí Číňani jsou top-tier traps.
+ Bohužel po pětadvaceti se jim změní metabolismus a oni přiberou a vypadaj jak předseda Mao, z čehož vyplývá, že je musíte ojet rychle a netahat si je domů.
+ Nevím, jak se to s Číňankama, ale všichni známí se mě ptali, jestli jim tam nekoupím ženu. Takže pánové, ono to sice zní jako super nápad, ale věřte mi, že není. Následkem velice zvláštní genderové situace vznikl paradox, kdy má Čína skutečně problémy s týráním žen v tradičních rodinách, ale zároveň jsou ženy, jakožto žádaná minorita, systémem tak upřednostňovány, že mladé Číňanky prakticky neumí vůbec nic, přesto dostávají lepší pozice než muži, jen proto, že jsou ženy. Více výzkumu bude třeba. Pracovně tomu říkám Orwellovský feminismus.
+ Potkala jsem holku, co měla na triku Batmana líbajícího se s Robinem a všem to bylo jedno. Tak já fakt nevím, jak ty čínský zákony fungují.

  • - Mezi námi, já jsem fakt strašně chtěla provést empirickej výzkum týkající se slashe a yaoi v Číně, ale prakticky jsem se nedostala k domorodým ženským. A chlapy víc zajímalo, jestli nevím, jak spustit necenzurovanou verzi Steamu.

+ Mimochodem, Číňani se fakt neoslovují "soudruhu." Teď to v přeneseným slova smyslu znamená gay. Protože vás znám, tak je to 同志 v pinguinu /tóngzhì/.
+ Ale aspoň na jihu je předseda Mao pořád the best gurl. (A Mao se neskloňuje podle vzoru předseda proto, že předseda se nikdy neskloní.)
Tohle je děsně důležitá fotka, protože když se podíváte na tu frontu na autobus pořádně, zjistíte, že ten nejmenší a nejbělejší Číňan jsem já. Oni fakt nejsou až tak malí.

5. Mezi ctěním tradicí a odmítáním splachovacího záchodu je hranice a Čína ji pravidelně překračuje. (Sauron měl pravdu.)
+ Čína je neskutečná země. Na jednu stranu musíte uznat, že jsou největší světová ekonomika, na druhou stranu, oni sami si neuvědomují, že to neznamená, že jsou nejprogresivnější země.
+ Tell me learning Chinese language is going to make me more civilized oNE MORE TIME-!
+ "Řekni mi, co je na vaší zemi tak super?" "Máme 5000 let starou historii." "Ok, ale co je na tom tak super?" "...máme 5000 let starou kulturu-" "Tak to chce trochu updatovat, ne? Co je na Číně tak super teď?" "我听不懂。"
+ Co je na tom, že jste vymysleli papír, když nejste schopní doplnit toaleťák.
+ Na druhou stranu, zase mají prales kompletně pokrytej wifi a vodopád, co se dá vypnout. A hot springs, co jsou vlastně z plastu a mají umělej ohřev. A taky jejich váda na letišti dokáže hravě udělat z 23 kilo 25.5kg. Jen si nejsem jistá, jestli jsou to plusy. Nothing is true. Everything is permitted.
+ Pokud budete mít štěstí, možná 9000 km od domova po týdnu hledání najdete někoho, kdo mluví anglicky. A možná to bude Žeňa. Rus, co má rodinu ve Varech. Není uniku. Možná není od věci se tu ruštinu naučit, protože jsou všude. Přikládám autentický kazašský meme na kterým mě Marlen učil rapovat. Marlen je mimochodem jméno složený jako zkratka Marx-Lenin. Pořád si nejsem jistá, jestli svět na východ od Českýho Těšína existuje, nebo je to skupinová halucinace z předávkování memama.
+ Svobodu Tibetu. Pusťte je, když chtějí pryč, holy shit. Všichni chtějí pryč, doprdele.
Na závěr, většina mých vtipů na úkor Číny nebyla mými kolegy na expedici akceptována. "That's... probably racist." Alespoň, když otevřu hubu, tak z ní nevypadne fráze typu "Čína není svobodná země, jsem ráda že žiji v ČR."
"Tak s tímhle se já neztotožňuji." Jesus fucking Christ, why are you people this dumb. Ok, mezi námi, já říkala nekorektní vtipy, ale on internalizovanej rasismus a eurocentrismus, který trpěl zbytek našeho zájezdu, je mnohem větší problém než moje "hm, když vaše kultura vymyslela papír, mohli byste taky doplnit toaleťák?"
I Love China. <3 Naposledy jsem si tak dobře nakoupila na ebay. What a country.


A když o mně teď zase nějakou dobu neuslyšíte, je to proto, že rozjíždím další projekt. Pracovní název: Freedom. Defined and Restricted. Místo určení: Trumplandia

1 komentář:

Jménem Nadgalaktické aliance gayfreaků a Temna (N.A.G.A.T.) děkuji všem komentujícím za příspěvek.