4/16/2018

Napsala Nagat | Tagy : , , ,
Nagat, kde je ten report na Black Panthera? Nebo Stranger Things? Nebo toho Lawrence z Arábie, sakra?? Nagat, kde je AF přednáŠKA? NAGAT???? PROČ ze všech věcí Ready Player One???? Proč???!!
Protože anime mi konzoli, která rozjede Death Stranding nezaplatí a víte, kdo s nima chrápe????Developeři, Pepane, jenom developeři!!
Ready Player One je kniha, která je špatná, byla špatná a bude špatná. Pokud lidé tvrdí, že je dobrá, tak četli Arthas: Rise of the Lich King a líbilo se jim to a jejich názor má tedy asi takovou výpovědní hodnotu jako recenze kritiků na Rotten Tomatoes u filmů licencovanými Disneym. Pokud tvrdí, že byla dobrá v roce 2011, ale pak přišla GamerGate/Nerd culture se příliš komercializovala/4chan ovládlo presidentské volby/Trojanová se ostříhala/Apple začalo dávat Siri do nábytku, tak pravděpodobně píšou recenze k filmům licencovaným Disneym.

Je pravda, že Ready Player One je odpad, kterého se mohl chytit jen Steve Jobs filmového průmyslu, protože sentimentalita je věc, za kterou jsou lidi poslední dobou ochotni platit, což je téma, který South Park probral už v roce 2016, ale jinak dobrý. Navíc koluje šuškanda, že Spielbergova motivace byla nejen finanční, ale i lenostní, protože vlastně režíroval jen ne CGI scény, takže jednu třetinu filmu. Na druhou stranu, když se na to podíváte takhle, tak se v hlavním hrdinovi možná i viděl. Wade taky dostane všechno za úplné nic. 

Nebudu rozpitvávat děj, prostě Wade, aka Parzival, musí projít sérií pop-kulturních referencí, aby zachránil svobodu internetu, protože, hej, ty jo, já si začínám myslet, že ti beta boys fakt tak fungují. Musím zavolat femiluminátům, dáváme do vody moc hormonů a tohle se vymyká kontrole.
V hlavních rolích uvidíte:


Lidi, který fakt znáte, ale nechcete se s nima bavit.
(Taky jsou to jediní lidi, co neironicky používají 
postavy korespondující s jejich irl genderem.)

Ben Mendelsohn jako Konami
Skutečně zajímavá postava. Kde je jí víc?
Asiati subtilně naplňující
všechny obligatorní weeb stereotypy.

Hideo Kojima

A teď vážně, přestože je ten film přitažený za vlasy, má určité kouzlo ve své realističnosti. Před tím, než si řeknete, že se Nagat definitivně zbláznila, nechte mě elaborov- Ne, víte co, řekla jsem to a řekni to znova. Zastřelte mě rovnou.
Ačkoliv je Ready Player One objektivně trash při jeho sledování jsem zašila emoci, kterou mohu popsat jen jako – pocit – zábavy? Něco, jako když se opijete, ale přitom se bavíte nenuceně? Uznávám, že na tom měla velký podíl škodolibost, Perzival je ten typ člověka, kterému se prostě nemůžete nesmát, ale jinak ten film je vážně- zábavný? Jaká to odvážná myšlenka. Definitivně to není taková sračka jako Avatar. Avatar je jako Francie. Nenávidím oba.

Na Ready Player One nejsou líbivé jen popkulturní reference, jsou to momenty, které vám připomínají, že tahle pakárna může být zítra realitou. Nejen, že ten film vyšel v době, kdy víme, že VR chat je špatný nápad a jediné, čeho dosáhneme otevřenou virtuální realitou, jsou knuckes raidy, nebo skupina špatných Ben Swolo modelů, kteří pravděpodobně ještě teď marně hledají protein, ale obecně jsme teď v situaci, kdy z empirických zkušeností můžeme potvrdit, že se v internetové a gaming komunitě skutečně stávají. 

Všichni známe člověka, který je takový vůl jako Parzival. Všichni známe holku, která je stejná koza jako Art3mis. Všichni známe tu osobu, co je ochotna dát 27 000 za videohru, přestože je její příjem 6000 za měsíc, někoho, kdo si myslí, že mu nošení 80sTees najde holku a herní společnost Konami, která řeší všechno tím, že vynuluje Konami servery a pak se Konami diví, že jim to Konami triggernulo secret ending. V podstatě v žádné části filmu si neřeknete „hej, tohle není realistické.“ Pokud teda nejdete do kina s člověkem, co dělá mody a člověkem, co dělá modely. Pak se dozvíte, co nejde, co by bylo hodně drahé a na konspirační teorii o Nolanově IRL modelu píšem už dva týdny celkem komplexní porno.

Na rovinu, nemám z Ready Player One stejný pocit jako z Big Bang Theory. Zatím, co TBBT je rakovina proto, že 1. vlastně vůbec není vtipná a 2. je celá postavená na tom, že se civilisti smějí nerdům, Ready Player One je něco, na co normální lidi nikdy nepůjdou a pokud ano, tak jen kvůli referencím, které ten film propagovaly. Pokud máte ovšem dostatečné zkušenosti s online komunitami, tak se zasmějete tomu, jak realisticky smutní tihle protagonisté jsou. Gamer wanks a power fantasy bílých beta boys by neměly být tak zábavné, ale vy se smát budete, protože se v té hysterii poznáte, protože já vím, že většina z vás už někdy hodiny hledala Flower Crowns v Dragon Age, čekala do dvou do rána na stream E3 a brečela u Kojimových Mads news. 

Nemyslím si, že Spielberg zamýšlel vytvořit otevřenou platformu pro diskuzi nad tím, co znamená virtuální kultura a na rozvíjení fandomové tvorby, spíš jen chtěl film, co vydělá na gamerech a bude se o něm mluvit. Do háje s tebou Spielbergu, dokázal jsi přesně to, co jsi chtěl. A pokud se vám za to stejně nechcete platit, tak tohle je v podstatě celá plotline, ale nedám vám kontext.



3 komentáře:

Jménem Nadgalaktické aliance gayfreaků a Temna (N.A.G.A.T.) děkuji všem komentujícím za příspěvek.