2/13/2015

Napsala Nagat | Tagy : ,

              Po té, co SnK manga uvrhla do strašně nudnýho kolotoče pseudo-politiky, revoluce, nahrazování královské rodiny opravdovou královskou rodinou, všichni jsou příbuzní a nikdo se nestará o tu apokalypsu za zdí, jsem se rozhodla, že splním requesty a začnu něco úplně jiného. Game of Thrones!
Chtěli jste to, máte to. Začínám plnit vaše prosby, připadám si důležitě jako lidi na YT, ale ti můžou něco vydělat na odběrech. Lidi krmte mě, neb vám zhynu.

              Stejně už jste to všichni viděli, takže se nebudu zdržovat dlouhými kecy o příběhu. Po první sérii máte pocit, že jste viděli asi všechno, protože věci, které znáte z doslechu, už se staly. Na opak, pořád mi není jasné, kdo je Princess KennyPak už je to jen série masakrů, které nějak moc nepřispívají k řešení situace. Jednoduše je to neuvěřitelně dlouhá a krvavá story o tom, jak jde všechno do kytek, když neudržíte svůj penis v kalhotách, s trochou základů obecné genetiky (Když budete píchat své sourozence, vaše děti budou magoři.) a taktiky udržení pozornosti diváka (Neuvěřitelně velké množství náhodných záběrů na kozy, diváka nikdy neomrzí).

***

"Udělal jsem příšernou chybu."
- všechny postavy, asi 90% času

              Na počátku jedna královna spala se svým bráchou. Spoustu lidí to naštvalo a většinou se to považovalo za chybný krok. Ono by jim to prošlo, kdyby si několik šťouralů neuvědomilo, že blonďaté vlasy nejsou zrovna dominantní gen. Ale pro lásku se musí trpět, proto je akceptovatelné, když v jejím jménu práskače odstraníte. Jenže ti práskači byli vysoce postavení lidé se spoustou přátel a následovníků. A těm se vůbec nelíbí, že je na cimbuří hlava jejich dobrého známého a na trůně spratek, který tam nemá, co dělat. A tak incestní sklony rodiny Lannisterů způsobili celokontinentální válku o nepohodlný trůn s větším průměrem mrtvých za den, než to zvládli Romeo a Julie.

              Daleko za mořem v mnohem více mystickém a romantickém světě se chystá invaze draků, žoldáků a osvobozených otroků, vedená právoplatnou dědičkou rodu Targaryenů. Říkejte si, co chcete, ale Daenerys a její storyline je naprostým opakem toho, co se děje na západě a někdo pro to určitě má teorii o komatu/záhrobí/alternativní dimenzi a to, že jsem paranoidní, ještě neznamená, že po mě nejdou.

              To vše v produkci HBO se spoustou záběrů na odhalené prostitutky, nadměrné množství postelové politiky a později prostě jen náhodného soft-core porna. Díky bohu, že tihle lidi nedostali do rukou Zaklínače. Kdo to chce podrobněji, ať si pustí Ultimate Birthday Rap Battle

Bohužel jsem nečetla knihy (mog, NG něco nečetla a jsou v tom originálně homosexuální charaktery), takže se mým spekulacím asi zasmějete. Ale řekněte mi spoiler a přísahám, že vám do domu napojím reproduktory, které budou přenášet zvuk přímo z té hospody z USA, ve které se scházejí autoři moderní fantasy. A jsem si jistá, že tam řeší i jiná témata než, že Orson Scott Card je naprostý kreten a neměl by mluvit na veřejnosti.

V hlavních rolích Game of Thrones:

1. Kandidáti pro doživotní sezení na nepohodlném křesle

Joffrey Baratheon
Všichni jsme o něm slyšeli, ale pokud jste GoT neviděli, nepochopíte, jak moc velkej parchant Joffrey je. Já to taky nechápala. "Ahahaha, když ho nemá nikdo rád, chci ho cosplayovat!" Ne, nechceš. To je společenská sebevražda. Přijatelnější je cosplayovat moe Hitlera z Afterschool Charisma.
Jsou záporáci, které mají lidé rádi. Některé z nich mají rády jen ženské a to z masochistických důvodů a kdo jsem já, abych soudila. Ale Joffrey je jiná liga. Největší Batmanova chyba. Je to naprostý kreten. Kreten mezi kreteny. Nejsem Sybila, ale ten spratek jednoho dne zapálí Řím, pokud to ještě neudělal.
"Páni, NG, ty jsi zjistila, že je Joffrey hajzl, wooow."
Ahahaha, sklapni.
Ghándí by chtěl jeho hlavu na stříbrném táce. Je jako ten mimozemšťan z Alzy, ale 1000x horší. Jediný člověk u kterého by kolektivně celý Tumblr v tichosti schválil gang-rape a někteří by později za ještě většího ticha poslali rejprům kytici růží, jako omluvu a poděkování za jejich práci. Ale stranu je jistým způsobem sympatický, protože je to snadno manipulovatelný pitomec. Z nouze ctnost.
 

Cersei a Jaime Lannister alias Královna v lihu a její dvojče
"Nikdy jsem nechápal, co na tobě Jaime vidí, kromě svého vlastního odrazu."
- Tyrion Lannister
U zrodu všech problémů stáli tihle dva. Vlastně při tom pravděpodobně nestáli. Klasik by řekl, že ti dva to královsky dojebali a pak by se hodinu smál své slovní hříčce.
Kdyby Jaime nechal kalhoty zapnuté, nedošlo by k mnoha komplikacím. Například k vyhození Starkovic spratka z okna, k válce, k Joffreymu a tak dále.

Pak je pochopitelné, že královna chlastá, jako by věděla, jak vypadají shipping tagy GoT postav na Tumblru. Asi není jednoduché se ráno probudit, kouknout na updatovaný seznam mrtvol a vědět, že je to proto, že spíte se svým bratrem.
Z nějakého důvodu jsou neuvěřitelně populární pár. Kdo mi vysvětlí, proč chlapi tak žerou incest, tak si může něco přát. Já osobně fandím Cersei, Thranduilovi a jihomoravským vinicím.

 

Děcka Neda Starka
Tady ty, co ještě žijí. Všichni fandíme Starkům, ale nevím, co jsme čekali, jsou genetický materiál Seana Beana.
Ned měl smůlu, že rozuměl principům genetiky a přišel kvůli tomu o hlavu. Ostatní měli tu smůlu, že si naivně mysleli, že pravda a láska zvítězí.

Komáři se ženili, bzum bzum, ženili-
kapku vína neměli, bzum bzum, neměli-

Robbe, to se svatbou si přece nemohl myslet vážně, dalo se to alespoň tušit. "I'm going to be dad." zní prakticky stejně jako "I'm going to be dead." Ale co naděláme, když láska zavelí, Starkové jsou v prdeli. Tomu chromému děcku taky moc kreditu do budoucna nedávám.
Co myslíte tím, že ten chlap z
We're the North není vážně Robb?

Komář leží v komoře, bzum bzum, v komoře-
Muška pláče na dvoře, bzum bzum, na dvoře-

Pokud to někdo ze severu dotáhne daleko, tak do bude jedna z Nedových dcer. Sansa se po dlouhém týrání od Joffreyho (nic si z toho nedělej, holka, všichni máme nějaký nešťastný crush) vysekala do něčeho použitelného a po boku Tyriona má zatraceně dobré šance a Arya se snad jako biologická zbraň narodila. Jestli na konci sedm království neskončí jako komplikovaný, ale funkční matriachální systém, budu zklamaná. 

Daenerys Targaryen alias Khaleesi alias Matka draků alias Kde sakra končí fronta, chci se za ni vdát.
Je ideální adept na pozici světovládce. Je to neuvěřitelně sympatická ženská, je mladá, krásná, hodná a laskavá. Nepoužívá sex jako zbraň, osvobozuje otroky, spoléhá na moudrost a přátelství žen z nevěstinců, bez milosti popravuje sexistické svině a vrahy dětí. Její politické schopnosti jsou taky fascinující: Dokázala z vlastního prodeje vysekat výhodnou společenskou pozici, draky a ještě ji napadlo pro svou osobní stráž a nejvyšší vojenské pozice použít chlapy ve friendzoně, což považují za geniální tah jak zkušení stratégové (mé kamarádky historičky), tak známí sociologové (kolegyně z generových věd) a odborníci na práci s muži ve friendzoně (já). Miluju ji, ale mám z ní špatný pocit, nikdo není až tak dokonalý.

A spousta dalších, jako ten chlap s kněžkou ohně, jehož jméno mi uniká, protože je naprosto necharismatický a nevýrazný a ačkoliv je zjevně důležitý, ani Google si ho nepamatuje.

2. Socky, které se na trůn nikdy nedostanou
(Chystá se pro ně hrdinská smrt)
And we will never be rooooyals [Roooooyals]

Daenerysina zamilovaná ochranka

Jorah Mormont
Ocásek Kaleeshi, kam se pohne ona, tam je taky on. Má u mě velké plus za tichou a nevlezlou ochranu, kterou poskytuje. A nebo proto, že mám prostě ráda seriozní starší chlapy.
Je předem odsouzený k smrti, pro tuhle informaci nemusíte ani obětovávat jehně.
 

 

 

 

 Daario Naharis
Ten chlap, co odešel, vrátil se s jiným obličejem a pořád nevypadá tak, jak by měl.
Daario je ve třetí sezoně úlisný, ale neuvěřitelně charismatický chlap, který by vám jako projev náklonnosti, donesl na práh, po kočičím způsobu, dárek v podobě hlav sexistické havěti, která vás urazila. 100% randící materiál. Bohužel, ve čtvrté sezoně dostal nabídku na film a museli ho nahradit jiným chlapem, a i když jeho současná podoba vypadá trochu jako McAvoy, je to bída. Beru to osobně. I kdyby zaměstnali toho chlapa z porno-parodie, byla by to menší změna.
 

 

Sexy druhé housle

Jaquen H'ghar aneb Chlape já nechápu, proč mi připadáš tak strašně přitažlivý, když na tobě vlastně nic až tak atraktivního není.
Asi je to instinkt, vždycky je to ne až tak zlý zabiják, který se dokáže postarat o děti, ačkoliv dělá, že je mu to proti srsti. He made my kokoro go doki-doki and by kokoro I mean vagina.
Bonusové body za mluvení ve třetí osobě. Mínus za měnění obličeje.
Slovy mého známého: "Joooo, hmmmm, toho chci a pak jen BAAAM – Durza."
Jeho jméno je naprosto nepodstatné, ačkoliv ho údajně potřebuje. Google vám ho najde i bez něj a to pod heslem "a man from GoT".
 

3. Nadbyteční potomci

Tyrion Lannister
Pro mě největší překvapení seriálu. Na Tumblru se objevuje jednou za čas a většina lidí o něm nikdy nemluvila, takže jsem měla dojem, že jde o nedůležitý charakter. Těšně vedle. Kromě toho je to asi nejsympatičtější chlap v celé sérii, čestný, i když v domácnosti moc nepoužitelný. Ale dal facku Joffreymu, takže je totálně badass a asi jedním z pěti lidí, kteří na celém kontinentu umí číst. Bohužel jeho šance na trůn jsou pramalé. (pun intended) Až zemře, odejde do nebe Mistrů kousavé ironie a sarkasmu.

Jon Snow
Nebudu předstírat, že bych Jona ráda viděla v kategorii kandidátů na trůn, ale upřímně, jediný křeslo, na který má je tohle. I pokud je pravda, co se povídá o Lyanně Yolo Stark a skutečně byla tak moudrou ženou, jak si všichni myslíme. Zničit království pro muže je akcetovatelné, jen pokud má bílé vlasy.
Jon má celkem tři výrazy: The fuck is dat. The fuck is this. The fuck is you. Většinu času je sice k ničemu, dělá svou erekcí lidem modřiny na kostrči, válí se někde ve sněhu za zdí a je mu taková zima, že by mohl dělat díry kozama do zdi, ale potenciál má. Možná si od něj dávám distanc, protože mi sestra vyspoilerovala děj snad všech knih dopředu, zato, že jsem po ní ve sprše hodila tresku.
Jon je babe, má cool vlasy a legenda praví, že jeho rty dělají reklamu na rtěnky ve Francii. Žij dlouho, Jone Snowe, protože pak už ve Westerosu nezbyde na koho se dívat.

 
Theon Greyjoy alias actuall_emo!Faramir alias Ten kluk, kterého byste chtěli pro zábavu šikanovat.
Tatínek ho neměl rád, jeho náhradní rodina ho nedoceňovala, holky se mu smály a tak se rozhodl, že bude pálit hrady a zabíjet děti. A jak víme, jsou dobré a špatné důvody pro zabíjení dětí a za ty špatné se platí, takže se ubohý Theon dostal za trest pod ruku jednomu nevýznamnému sadistickému levobočkovi jménem Ramsay Bolton. Stejně si to nezasloužil. A lidé to shippují.

"Um... Shouldn't someone help Theon Greyjoy?" - Hannibal fandom
"No, thanks." - GoT fandom

Jestli tohle není materiál do úvodní hodiny semináře Proč nebýti volem, tak nevím. Ještě se k tomu dostanu, nemůžu se přes ně přenést.
Poznámka: Theona hraje Alfie Allen. Ano, přesně ten Alfie Allen, bratr Lily Allen. Nic nevíš, Alfie Allene.

 

A ostatní postavy, které by roztáhly článek na velikost diplomové práce
Jako ten teplej rytíř, jeho sestra, jejich babička, bordel-tata, Uhlíček Viserys, nesympatická kněžka o které se můžete bavit při filozofické diskuzi o existenci Boha ("...pak tam postavili nahou ženskou a řekli, že bůh je tam." "Nebylo to v Game of Thrones?" "Hehehe."), chlapi, kterým dělala Věci, bastardi, kamarád Jona Snowa, Hound, jiní žoldáci, falešnej shota, lidi za zdí a spousta prostitutek (rozlišujeme chytré prostitutky, zkušené prostitutky, těhotné prostitutky, badass prostitutky, prostitutky s bastardy mocných lidí a random prostitutky nahoře bez).

 

              Velkou výhodou GoT je, že jde o civilní sérii. Konečně můžete zavést s civilisty řeč a značně je ohromit! Pokud teda nesledujete The Big Bang Theory, nebo How I met your mother, protože z toho teď nedávno měli feels všichni plebejci, které znám a být pro jednou v opačné pozici, bylo zajímavé. Zábavné je, že na to můžete i balit chlapy. "Ty máš ráda stejné postavy jako já! Omg! A tohle si myslím taky! Nakonec máš super vkus!" Oh, zlatíčko, já se nestala Nagat proto, že bych byla vyjímečná a plavala proti proudu, ale proto, že jsem říkala přesně to, co si myslíš ty, ale líp. Jak získat armádu příznivců v několika větách. Také se mi značně osvědčilo: "Roboti, kteří mlátí monstra, jsou fakt khůl." (7 slov) a "Promiň, jediný bůh kterého znám, je Loki." (7 slov)

Bonusová schopnost, nabytá sledováním čtyřech sérií: Už se fakt vydržíte nahé ženské bez problému dívat do obličeje. Mám zábavnou historku o tom, jak mi vrazil otec do pokoje a začal se mi strašně smát. Zřejmě to vypadalo, že se dívám s korunku na hlavě na porno, přitom to bylo GoT a pro tu korunku mám taky vysvětlení.
Jen mi řekněte, jak někdo může po několika sériích GoT nazvat ženu vulgárním výrazem pro pohlavní orgán? Chci říct, díval se pořádně? O tomhle je celá storyline té dračí holky. O tom a jak se za to platí životem. Maminka tě špatně vychovala? Máš štěstí, já jsem matkou všech, nebudeš se na mě dívat z vrchu, když budeš o hlavu kratší.

              O čem ovšem s civly mluvit nemůžete, je fandom. Problém GoT je, že je naprosto nepoužitelný, co se shippingu týče. Z pochopitelných důvodů. Charaktery GoT jsou banda kohoutů a mají příliš malý dvorek. Vlastně to není dvorek, ale jediný křeslo. Pokud by byli o samotě v jedný místnosti, určitě by se vzájemně roztrhali. Navíc mají opravdu krátkou životnost.
              Ano, shippuju Joffreyho a nůž na krku. Shippuju Jamieho a Brienne. Shippuju Jaquena H'ghara a Aryu. To poslední jste neslyšeli. Ale číst na to povídky bych fakt nechtěla. Teoreticky je už v originále dost porna, jenže stará čarodějnice odkojená laciným gaypornem má své potřeby a tak jsem urputně přemýšlela, s čím se tam dá pracovat. Navíc, ty zdánlivě nevinné fandomy v sobě vždycky schovávají ultradivný poděl, tak jsem chtěla zjistit, co skrývá něco jako Game of Thrones. Valar, odpusť, kopala jsem příliš hluboko a ptala se na otázky, které neměly být vyřčeny.

Oh, Theone, je mi to tak, tak líto. Ne, vy to nechápete. Není to má fantasie, k čertu s touhle show.

              Vždycky se v seznamu postav najde někdo, koho můžete beztrestně mlátit a nebude z vás Joffrey. Chudáčkovi Theonovi v seriálu uřízli jeho chloubu, znásilnili ho, usekli několik prstů a v knize mu z toho dokonce zbělali vlasy. Nejsem si jistá, jestli se bílé vlasy ješte používají jako důkaz utrpení. Když jsem to naposledy kontrolovala, byl to fanservis. Nemluvě o tom obojku. Opravdu? A ve fandomu za odměnu dostal dobrých 60 rejpfikcí, nějaké omegaverze, spoustu fanartů, viděla jsem i doujinshi a cosplayery.

Lidé, kteří shippují thramsay

  • Ramsay
  • Alfie Allen
  • George R. R. Martin
  • spousta lidí na Tumblru, kteří mě strašně znepokojují
  • ta borka, co kreslí Oglaf

              Jejich shippeři mě zatraceně děsí.  Pořád jsem nepochopila, co přesně odlišuje Ramsaye od Joffreyho. To, že zachránil Theona před znásilněním? Nemyslím si. Je rozdíl mezi záchranou a manipulací. Většinou se proti nezdravým shipům nestavím, do háje, po osmi letech pořád shippuju Cornyho a toho elfího parchanta z Daně Peklu, aletohle je absurdní. Kdybych někdy byla hrůzovládcem, jako odborníky na výslech a mučení bych zaměstnala právě tyhle lidi. Už jen jejich agresivní diskuze o dynamice "vztahu" Theona a Ramsaye vás přinutí vyklopit ta největší tajemství, jen aby vás s těmi magory někdo nenechal o samotě. Když Nagat řekne, že je něco nezdravé a na hlavu, tak to o něčem svědčí. A stejně to čtu.

              Ale tak, když se podíváme na statistiky: Nejvíce povídek je na pár Hound/Sansa. What the fuck? Pak Jaime a Brianne, což plně chápu. Z M/M párů je nejoblíbenější Robb/Theon. Pak Renly Baratheon/Loras (cannon but dead) a až potom Ramsay/Theon. Vy toho kluka s ošklivýma zubama máte vážně rádi, co? Kdyby vám kousek zbyl, půjčte mi ho. Mezitím se možná poohlédnu po knížkách.

1 komentář:

  1. Jediná true thramsay https://40.media.tumblr.com/3a62932134ef2c8a2e49e27c215e5b7f/tumblr_nk3vkanEKH1rhvpkoo1_400.jpg

    OdpovědětVymazat

Jménem Nadgalaktické aliance gayfreaků a Temna (N.A.G.A.T.) děkuji všem komentujícím za příspěvek.