8/28/2015

         Srazil mě vlak a polil mě krví a čokoládou. Skutálela jsem se přes trní šípků do bezedné jámy, kterou Bryan Fuller otevřel, aby nám přinesl nám zvrácené požehnání přímo od Satana, ale nezavřel tu zatracenou Pandořinu skříňku včas. Má duše, zjizvená sadismem, sodomií a spektakulární rozežraností, se smaží v posledním kruhu pekla a nic už ji nemůže zachránit.
Poslední řada NBC Hannibala je horská dráha z hříchu, estetiky a koncentrátu What The Actual Fuck. Vyveze vás nad vrchol všeho a pak vás hodí dolů z útesu a orchestr složený z cikád, kastrovaných koček a píšťalek, které používají tělocvikáři, nedokáže vystihnout výšku zvuku, kterým ve vás bude všechno ječet.


Alternativní názvy tohoto článku: 
Milujou se, kámo.
Draci v yaoi.
I'm going to Hell. So, at this point, it's go big or go home.

         Říct Brianu Fullerovi, že tohle bude pravděpodobně poslední sezona Hannibala, byla největší chyba, kterou NBC kdy udělalo, pokud jejich záměrem bylo sérii nějak tiše a rozumně ukončit. Bryan Fuller je totiž muž, kterému nezáleží na většině a teď očividně neměl, co ztratit. Vítejte ve světě, kde si scénárista dělá, co chce. Hannibal miluje Willa. Will je posedlý Hannibalem. Alana a Margot se vezmou a mají dítě. Je to nádherné.

"Rozpoutejte peklo pro konzervativní republikánce."
- Bryan Fuller po té, co mu řekli, že mu ruší show.

         Hned od začátku jsou všichni naprosto srozuměni s tím, že Hannibal je do Willa zamilovaný. Jestli je to romantický zájem, nebo ne, je úplně irelevantní. Teď už ani nejde o to zjistit, jestli je ta série gay nebo ne. Oficiálně je to queer as fuck, teď zbývá vyřešit, co s tím. Co sakra dělat s tím. když je do vás zamilovaný kanibal a sám jste značně psychicky nevyrovnaný. Will naprosto rezignoval na pozici kladného hrdiny. Má ten nejtěžší případ Stockholmského syndromu a jeho primární záměr je dostat se k Hannibalovi. Odpouští mu i věci, které se odpustit nedají a dělá všechno proto, aby mohli být spolu. Vlastně je to docela pochopitelný postup. Všichni přece milujeme ty, kteří nás čtyřiašedesátkrát bodnou do hrudníku. Je třetí sezona a už nic není metafora. Když vám někdo řekne, že vás miluje tak moc, že vám otevře hlavu cirkulárkou, je lepší tomu věřit.

"You called us murder husbands." "You did run off to Europe together."

         Nebudu předstírat, že začátek sezony není zmatený. Hannibalovu zatčení předcházela spousta situací z nichž si nic nepamatuji a celou dobu jsem měla pocit, že sleduji zfilmovanou impresionistickou báseň s tématikou platonické homosexuality a kanibalismu. Střih nedává smyl. Dialogy nedávají smysl. Mysleli jste, že Hudba ticha je divná a unikátní? V Hannibalovi by mohli místo dialogů recitovat haiku a nebyl by v tom rozdíl, MOŽNÁ ŽE RECITUJÍ HAIKU co já vím. Ale Jakmile se rozjede Red Dragon, je z toho utrhnutý výtah řítící se do pekla.

Reichenbach fall shit.

         Hannibal bývá špatně označován jako kriminální drama, nebo dokonce horor, ale ve skutečnosti je to seriál pro reinkarnace prokletých básníků a lidi, kteří jsou rádi, když jim někdo vyrve srdce krkem, před jejich očima ho rozdrtí a u toho promítá obrazy hezkých polonahých mužů. Protože Hannibal má asi nejlepší cast pro výzkum female gaze. Váš přítel nikdy nebude vypadat tak sexy, jako Will Graham, když má noční můru a celá série by mohla být shrnuta scénou z předposledního dílu: Dva nazí atraktivní chlapi se líbají a jeden u toho sežere jazyk toho druhého. NBC Hannibal nespadá do škály Hot or Not. Tohle měřítko si speciálně pro Hannibala muselo vyvinout speciální odnož, která se neslučuje s mateřskou škálou a je definovaná jako "????????????"

         Tahle show je trip. Dejte si ji rychle za sebou a v sedmém díle budete mít takovou krizi, že jen budete vnímat soundtrack a kývat se dopředu a dozadu. Nesnažte se pochopit vztahy v téhle sérii, ani vztahy obecně. Nezabývejte se psychologií, protože jediné, co potřebujete vědět, je, že všichni jsou naprosto v prdeli.
V roce 2012 byla za nejdivnější fanfikci prohlášena povídka na X-Meny s Hannibalem Lecterem. V roce 2015 jsou Hannibal a Will Graham kanonický pár a jde o jeden z nejlepších okamžiků v dějinách americké televize.  Ze všech vašich potencionální OTP to, které se stalo canon, je kanibal a jeho oblíbená hračka. Gratuluji vám k vašim životním volbám.
A teď mě omluvte.
Jdu si sežrat nohu.

0 Komentáře:

Okomentovat

Jménem Nadgalaktické aliance gayfreaků a Temna (N.A.G.A.T.) děkuji všem komentujícím za příspěvek.