6/11/2016

Napsala Nagat | Tagy : ,
Před pár dny se stala historická událost. Někteří z nás na ni čekali celé dekády. Jo. Hra s nejhloupějšími armory a nejnepraktičtějšími zbraněmi má konečně film. Spousta lidí prorokovala začátek nové éry. Mezník mezi shittier filmovými adaptacemi her. Pán Prstenů herního průmyslu a nový CGI standard. Pochopitelně, že se našli lidi, kteří mají o trochu lepší úsudek a přemýšleli, kolik flašek vodky si sebou musí vzít, aby se to dalo vydržet do konce.
Možná čekáte smysluplný střízlivý report, protože nekecám, pár lidí ho po mně vážně chtělo. Kek. Čekali pohled nezávislého, zkušeného kritika, nebo tak něco. Očividně dost dobře skrývám svou temnou podstatu. Místo review dostali směsici smíchu a nesrozumitelného jekotu. Jejich problém.

Takže si to shrňme; Raidy bez healerů, protože nikdo nechtěl hrát supporta. Magové používají výhradně ultiny a pak se válí ve fontánách a diví se, že jsou bez many. Lothar se fakt moutnul, když padal. Alespoň už víme, proč byl bosý. Gul'dan cheatuje, reportuje ho půlka Hordy, ale nikdo s tím nic nedělá. Začátky první války s orky byly zjevně dost tvrdý. Ale zase nikdo nestál v ohni, takže z raid hlediska vlastně dobrý. Ovšem jakožto někdo, kdo výrazně preferuje původní Warcraft před jeho MMORPG verzí mám několik připomínek ke strategii krále Llane Wrynna. Specificky; Kde máš, kurva, farmy. Potřebuješ další farmy.

Podle mě největší problém sýčkujících kritiků, co tomu dali původních 31%, je, že si neuvědomovali, že nikdo nechtěl, aby byl Warcraft dobrý film. Protože to nemá cenu. Pokud se pokusíte udělat něco z Blizzard dílny legit, skončíte jako Warcraft novely. Všichni chtěli, aby to byl špatný film. Tak špatný, že se budete smát od začátku až do konce. Jako když si s bandou pustíte hororovej film jako záminku k pití. I filmaři si uvědomili, že toho nemůžou zachránit a rozhodli se udělat pravý opak. Navrhli spoustu směšnýho brnění s obrovskýma nárameníkama, baculatý meče, nacpali do sebe všechna klišé, na které si vzpomněli a do rolí hlavních lidských hrdinů nacpali lumbermana na kokainu, který je moc mladý na to, aby byl něčí otec, a už_dva_dny_ne_teenage chleba, co fakt vypadá jako někdo, kdo wowko pravidelně hraje a glhf. Výsledná MMORPG estetika funguje to skvěle. Několik zarytých wowkařů se udělalo do kalhot už při prvních dvaceti minutách a ten zbytek později.

O plotu, nebo scénáři asi nemá smysl mluvit, protože zasvěcení to stejně vědí a největší plottwist byl ten borec, co na předpřemiéře vyhrál foťák a řekl, že vlastně nehraje. "Já jsem tady jako doprovod. S přítelkyní." Všichni z toho byli tak zmatení, že vypískání bylo jen symbolické. Celé to sice nese auru Warcraft novel, ale nějak se jim tu stupiditu podařilo dovést do snesitelného stavu a když si dáte jedno pivo, tak si toho vůbec nevšimnete. Dvě, pokud nejste až tak hypen. (Tři pokud nechcete vidět, že si na final fight nevzali archery, ani jedinýho priesta, like wut.) Pravděpodobně největší plus, hned po CGI a těch směšných armorech, jsou postavy. Khadgar je objev roku. Kromě toho, že fakt vypadá, jako by random hráče narvali do cosplaye vyrobenýho z froté osušky, je prostě rozkošný a donutí vás odpustit mu všech 4986 krystalů. Lothar nemá absolutně žádnej chill a hodlám rewatchnout celej film jen pro jeho hysterickou gestikulaci. Medivh je ten nejhorší support, One Take Charlie předvedla skvělý výkon ve své roli Ovce a Garona- Má sérii fakt blbejch dnů a je obklopena hlupáky. Ale šla.


Ten film je neskutečná párty. Je to sranda, je pitomý tam, kde by měl být pitomý a vy teď nemusíte hrát naprosto nehratelný Orcs vs Humans, nebo číst novely (což je asi nejlepší zpráva, kterou jste kdy slyšeli, věřte mi), abyste zjistili, že ten moudrej prorok, kterej vás stalkoval ve snech a donutil vás je tisíce kilometrů na neznámej kontinent, přejít poušť a pak bojovat se spoustou lidí jen proto, abys vás pak zjebal jak psy, je vlastně jenom Anders, kterýho zavčasu nikdo nebodl do zad. Běžte na to.
Běžte na to tolikrát, aby udělali druhej díl a na ten běžte tolikrát, aby udělali třetí a v něm bude Arthas a můj život bude naplněn. Nečekala jsem 14 let v Azkabanu, abych pak nedostala žádný Frostmourne cameo. Kdyby byla aspoň potitulková scéna. Potitulková scéna by se měla zařadit mezi základní lidská práva.
A teď je čas připravit se na premieru Assassins Creed. Tentokrát ten cosplay stihnu.

1 komentář:

  1. Díky za recenzi, i když tohlle zní, že jsem viděla úplně jiný film, vytáhl mě na tohle s kamarádkou kamarád a ve výsledku mám pocit, že jsme si to my dvě užily víc než on. V aj na obvyklých místě už fanfikce jsou. Ale kamarádka by potřebovala něco v češtině a moje současné příběhové weby jsou plné avengerů, takže nevím, kudy se proklikat k něčemu s Khadgarem.

    OdpovědětVymazat

Jménem Nadgalaktické aliance gayfreaků a Temna (N.A.G.A.T.) děkuji všem komentujícím za příspěvek.